Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligisti v príprave: Trnava Valenciu nezdolala. Ruža, ViOn i Košice úspešní

Aktualizované
Azango v súboji s Correiom z Valencie.
Azango v súboji s Correiom z Valencie.TASR
Do začiatku nového ročníka Niké ligy zostáva týždeň. Mužstvá tak majú pred sebou generálky a posledné detaily pred štartom sezón 2023/2024. Flashscore Správy vám prinášajú sumár sobotňajších súbojov.

Zorja Luhansk - Ružomberok 1:2 (0:1)

Ružomberčania vedení trénerom Tomkom si s ukrajinským celkom, ktorého čaká play-off Euópskej ligy, merali sily v poľskom Lubline. Pre mužstvo spod Urpína išlo o generálku na budúcotýždňový štart Niké ligy. Krátko po polhodine hry slovenský tím viedol, keď sa po rohu presadil skúsený Ján Máslo. O polhodinu neskôr ale Zorja dokázala vyrovnať. Hlavou odpovedal Alefirenko. Päť minút pred záverečným hvizdom spečatil posledné víťazstvo v príprave Ružomberka Jackuliak. Zariadil tak štvrtý triumf, ku ktorým siedmy celok minulej sezóny pridal dve prehry. V nedeľu cestuje "Ruža" pod žilinský Dubeň na úvodné ligové zápolenie.

Šamorín - Trenčín 3:4 (1:1)

Sedemgólovú prestrelku prežili v generálku na novú sezónu futbalisti trenčianskeho AS. V súboji proti druholigistovi zo Šamorína, ktorý trénuje bývalý kormidelník hráčov spod hradu Matúša Čáka Juraj Ančic, najskôr dvakrát doťahovali nepriaznivý vývoj. Po zmene strán Soares s Ibrahimom dvomi rýchlymi gólmi zariadili vedenie, ktoré tri minúty pred koncom potvrdil Pires. Na opačnej strane Olejník už iba kozmeticky upravil konečný rezultát. Trenčanov čaká v nedeľu výjazd do "malého Ríma", kde nastúpia s domácou Trnavou.

Skalica - Mosonmagyarovari 0:1 (0:1)

Skaličania privítali na svojom "Letňáku" v záverečnom dueli letnej prípravy maďarského druholigistovi. O ich osude a teda prehre rozhodli hostia ešte v prvom dejstve, konkrétne krátko po polhodine hry. Skalica vstúpi do nového ročníka doma so Zlatými Moravcami.

DVTK - Košice 0:1 (0:0)

S druholigistom z Maďarska sa stretol aj nováčik z Košíc. Nie však na svojej pôde, ale súperovej. Po prvom dejstve bol stav nerozhodný. V druhom polčase rozhodla o triumfe Košičanov letná akvizícia Medved. 

Trnava - Valencia 0:1 (0:1)

Spartakovci v rámci osláv 100. výročia privítali jedného z najlepších španielskych celkov - Valenciu. Účastník La Ligy mohol v prvom dejstve prehrávať, no Djuričin prv nepremenil penaltu a neskôr mieril do pravej žrde. Naopak, po faule Gorosita uspel z pokutového kopu hosťujúci Mari. Oslavný zápas sledovalo na Štadióne Antona Malatinského viac ako 12 tisíc divákov. Po jednej výhre a remíze si Trnava pripísala proti šestnástemu celku minulého ročníka štvrtú prehru. Vo štvrtok vstúpia zverenci Michala Gašparíka do 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Od 19:00 nastúpia v Lotyšsku proti celku Auda.

Zlaté Moravce - Pohronie 3:0 (2:0)

Víťazstvo na záver prípravy si naopak užili pri Žitave. Zlatomoravčania hostili druholigové Pohronie, ktorému už v prvom dejstve nasúkali dva presné zásahy. Presadili sa Čerepkai so Švecom. Po zmene strán dokonal prehru hostí ligový rekordér Ďubek.