Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Belasá utópia Bystrice, oživený Spartak a nevítaný muž v Košiciach

Malec v súboji s Kašiom.
Malec v súboji s Kašiom.FB: MFK Dukla Banská Bystrica
Najvyššia slovenská futbalová súťaž má za sebou 5. kolo. Znova bolo neúplné. Tentoraz nie pre odklad v rámci európskych povinností, ale pre problémy Dunajskej Stredy s potrubím. Podbrezová tak na Žitný ostrov nevycestovala. Vo zvyšných piatich dueloch zvládla domáci súboj iba Žilina. Dokopy padlo 15 gólov. Body si delili len pod Čebraťom Ružomberčania so Zemplínčanmi.

Červená - Jedenásťročná banskobystrická (belasá) utópia 

Jeden by mohol pokojne povedať, že už pred výkopom má Slovan proti Banskej Bystrici isté tri body. Samozrejme, s nadhľadom a najmä, keď sa hrá pod Urpínom. Písal sa 26. máj 2013, keď Dukla naposledy ozbíjala belasých na svojom trávniku za plný počet. O výsledku 1:0 rozhodol v prvej minúte duelu Martin Chrien

Flashscore zostava 5. kola Niké ligy: Dispečer Káčer len o chlp pred dvojgólovým Adekunlem

Dnes už známy ligový hráč, ktorý háji farby Ružomberka. Vtedy však Chrien začínal s veľkým futbalom, mal iba 17. Odvtedy uplynulo viac ako 11 rokov a Banská Bystrica na ďalší trojbodový zárez so Slovanom zo svojej pôdy stále čaká. Znie to až neuveriteľne. Aj keď pravdou zostáva, že štatistika môže mierne klamať.

Klub spod Urpína si v priebehu rokov prešiel viacerými turbulentnými obdobiami a do najvyššej súťaže sa vrátil pred dvomi rokmi. Odvtedy sa obaja stretli v Bystrici sedemkrát, aj s nedeľným súbojom. Vo všetkých prípadoch si výhru odvážali do hlavného mesta hostia. Spomínané stretnutie si veľmi dobre pamätá aj niekoľko súčasných hráčov. Na hosťujúcej síce iba Lukáš Pauschek, ktorý k dispozícii nebol po operácii ramena. Na domácej ich je však viac - Marek Hlinka, Branislav Ľupták a Jakub Považanec. Tí všetci sa na Štiavničky postupne vrátili. 

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

Až na Považanca, ktorý zostal na lavičke náhradníkov, sa do hry dostal Ľupták a od úvodu naskočil Hlinka. Banskobystričania v ostatných dvoch meraniach síl Slovan aspoň prekonali, lenže tentoraz sa im nepodarilo ani to. A to mal obrovskú šancu Rymarenko v úvodnom dejstve, po zmene strán Hlinka. Tvrdo boli potrestaní Metsokom a Barseghjanom. Obhajca majstrovskej trofeje je zatiaľ suverénny - štyri zápasy, štyri výhry.

Oranžová - Prvý gól, triumf i odchody trnavského Spartaka

Trvalo to síce 331 minút, ale prišlo to. Spartak Trnava prelomil gólovú kliatbu a po dvoch zásahoch navrátilca po zranení Erika Daniela uspel v Skalici 2:1. Nebol to ešte ideálny výkon, ale postupne sa k nemu hráči z malého Ríma budú prepracovávať, čo ukázali po zmene strán oživením. Viacero hráčov majú stále na maródke.

Po trpkom vypadnutí v 3. predkole Konferenčnej ligy s poľskou Wislou Krakov a troch bezgólových remízach (Trenčín, Michalovce, Žilina) sú nedeľné tri body želaným "vykúpením". Spartakovci sa po stretnutí rozlúčili so stopérom Sebastiánom Kóšom, ktorému požehnali na cestu do Zaragozy. Pred výkopom oznámili transfer Filipa Bainoviča do OFI Kréta.

V nevýraznosti však pokračuje Skalica. Letné zmeny zatiaľ mužstvu nepriniesli želaný efekt. Hlavne nie v ofenzíve. Skaličania odohrali štyri kolá, keďže Slovan si s nimi súboj odložil a nastrieľali v nich iba tri góly. Inkasovali až 10. Najviac spomedzi všetkých nikéligistov. Čo je horšie, spolu s Michalovcami sú na listine čakateľov na prvé víťazstvo v novej sezóne. V magazíne Góóól na TV Dajto dokonca odznela informácia, že tréner Pavol Majerník hrá pod ultimátom. 

Zelená - Radványi v Košiciach a s Košicami neprehráva

Nepriznivá séria sa zlomila aj v Košickej futbalovej aréne. Nováčik z Komárna vybojoval historicky prvé tri body po postupe medzi elitu. Hralo sa síce piate kolo, ale hráči zo Žitného ostrova nastúpili iba do tretieho. Dva týždne čakali, kým sa nájde súper, ktorý si to s nimi rozdá. A našiel sa. Úplne ideálny - FC Košice, ktoré si odniesli ich chuť po dlhej prestávke spôsobenou odkladmi európskych nikéligistov.

Krivák sa nechal zbytočne vylúčiť v priebehu dvoch minút.
Krivák sa nechal zbytočne vylúčiť v priebehu dvoch minút.fckosice.sk/Tomáš Cicoň

Nevítaný muž. Aj tak by sa dal pomenovať Mikuláš Radványi. Päťdesiatpäťročný kouč sa môže pochváliť zaujímavou štatistikou. Odkedy prevzal v júli 2021 Komárno, proti Košiciam ešte neprehral. V nedeľu to bol pre neho piaty ligový súboj. Ak nazrieme hlbšie, šiesty aj s pohárovým 4. kolom v edícii 2022/23. Bilancia? Tri výhry, tri remízy. Všetky triumfy prišli v metropole východu. V 82. minúte tentoraz rozhodol Nándor Tamás. Bude to určite pamätný moment - prvý v Niké lige.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Zverenci trénera Geriho majú ďaleko od ideálu. Stále sa na trávniku hľadajú. V doterajších piatich vystúpeniach nenašli konzistentnosť. Nevyrovnané výkony ich vychádzajú draho. S jednou výhrou, remízou a tromi prehrami sú v spodnej časti tabuľky. Na konte majú štyri body.

Nepomohla im ani červená karta skúseného Jána Kriváka. V priebehu dvoch minút sa prakticky dvomi rovnakými lakťami vo vzdušnom súboji vykartoval na Patrikovi Voleskom, mimochodom, bývalom spoluhráčovi z Košíc z už spomínanej sezóny 2022/23. Solídny bizár.