Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Bezduchý Trenčín, nezvládnuté závery Košíc a dva tímy bez prehry

Ani Armin Đerlek nechce veriť tomu, čo predvádza so spoluhráčmi na trávnikoch.
Ani Armin Đerlek nechce veriť tomu, čo predvádza so spoluhráčmi na trávnikoch.astn.sk/Flashscore
Niké liga uzavrela svoje 8. kolo. V šiestich stretoch padlo dokopy 19 gólov. Najviac ich videli fanúšikovia na Horehroní (päť) a najmenej v malom Ríme (jeden). Už len dva tímy zostávajú neporazené. Naopak, na prvý triumf stále čaká Skalica. Na čelo strelcov sa vrátil Medved, ktorý doplnil Barseghjana. Obaja sa presadili šesťkrát. V tesnom závese nasleduje Trusa s piatimi zásahmi.

Červená: Trenčín nevyhral už šesť zápasov

Nielen Skalica, ktorá ešte nevyhrala vôbec, ale aj Trenčín má problém. A nie malý. Zverenci Iliju Stolicu zabudli hrať futbal. Všetko, čo ich v ostatných rokoch zdobilo, pominulo. Fanúšikom zostali "oči pre plač". Návštevami moderného štadióna na Sihoti to dávajú patrične najavo. Šesť kôl v rade bez víťazstva. Z toho štyrikrát prehra a dve remízy. Mužstvo naposledy zlyhalo pri Žitave v tamojšom azyle proti nováčikovi z Komárna (1:2). Aktuálnej situácii nepomohli určite letné odchody viacerých opôr. Naposledy dal zbohom tímu Gajdoš a zo stredu poľa sa absolútne vytratila kreatívna zložka. Náhrady?...

Pohľad na posledné výsledky AS Trenčín.
Pohľad na posledné výsledky AS Trenčín.Flashscore

Päť gólov v šiestich vystúpeniach je zdvihnutý varovný prst. K tomu, logicky, druhá najhoršia ofenzíva spomedzi nikéligistov. V defenzívnej činnosti to taktiež hráčom spod hradu Matúša Čáka nejde, inkasovali trinásťkrát, z toho desať gólov vyťahoval brankár zo siete v ostatných štyroch dueloch. Ťažko povedať, čo by Trenčanov prebralo, pretože na trávniku nie je nik, o koho by sa dalo oprieť. Sú to bezduché duše, ktoré čakajú na ortieľ. Otázna je budúcnosť trénera Stolicu. Jeho zverenci sú najtrestanejší v lige - 24 žltých a dve červené karty. 

Oranžová: Nezvládnuté závery Košíc

Nikéligová sezóna sa začína lámať, resp. jej základná časť. Po viacerých odkladoch pre európske povinnosti sa začali hrať kompletné kolá a dohrávať zvyšky stretov. Prejavuje sa to aj v tabuľke, v ktorej je cítiť každá strata. Mrzieť to môže taktiež Košice. S favoritmi hrali vyrovnanú partiu a často ich aj prevýšili. Trápili Dunajskú Stredu, Trnavu. V neposlednom rade Slovan a naposledy aj Žilinu. Lenže hráčom trénera Geriho niečo chýba. Minimálne chýbal druhý gól na uzavretie duelu. Proti belasým a rovnako aj šošonom naposledy.

Neúplná tabuľka po 8. kole.
Neúplná tabuľka po 8. kole.Flashscore

V prvom dejstve boli vynikajúci, aktívni. Ich napádanie a dostupovanie nútilo žlto-zelených k chybám. Ofenzívna mašinéria hostí sa zasekla. Rozbehla sa však po zmene strán. Futbal sa hrá 90 minút a Košice ho v 8. kole hrali iba úvodných 45. Tvrdo pykali v samom závere. Minárik vyrovnal, Kopásek otočil. Z možných troch bodov, resp. jedného nie je nakoniec žiadny. V tabuľke svieti východniarom jedno víťazstvo a už štyri prehry s tromi remízami. Doma nepotešili fanúšikov v treťom strete po sebe (0-1-2).

Zelená: Žilina a Trnava stále neprehrali

Už len dva tímy sa môžu pochváliť neporaziteľnosťou. Aj keď v oboch prípadoch sa dá rozmeniť na drobné. Žilina otočila ťažký zápas v Košiciach z 0:1 na 2:1 gólom v tretej nadstavenej minúte zo štyroch. Tréner Ščasný, ktorý netají ambicióznosť, zdôraznil, že napriek tomu sa bude musieť trénerský štáb s niektorými hráčmi porozprávať. "Musíme byť oveľa viac sebavedomejší. Zapracovať chceme aj na lepšej psychickej odolnosti a koncentrácii. Kvalitu máme a zbytočne nás brzdí hlava," otvorene hovoril žilinský kouč.

Napriek tomu, šošoni naháňajú bratislavský Slovan, za ktorý s piatimi triumfami a dvomi remízami zaostávajú o jeden bod. Ak si udržia tento trend, pokojne môžu byť ašpirantom, ktorý využije nabitý program obhajcu majstrovskej trofeje. Na opačnej strane je Spartak Trnava. Červeno-čierni síce neprehrali, ale ani sa im nedarí presvedčivo vyhrávať. Možno vybojované tri body s Banskou Bystricou, prvé z domácej pôdy v tomto ročníku, prelomia ich trápenie. Na konte majú dve výhry a až päť remíz. Najviac z celej Niké ligy.