Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Ďalšia strata Trnavy, Komárno nebude do počtu a žilinská úspešná šnúra

Trnava zaznamenala už piatu remízu.
Trnava zaznamenala už piatu remízu.TASR - Lukáš Grinaj
Siedme kolo bolo iba druhým v tejto sezóne, počas ktorého sa odohralo všetkých šesť stretnutí. Trnava nedokázala výsledkovo zlepšiť svoje výkony a zaznamenala ďalšiu prehru, priepasť medzi ňou a Slovanom sa opäť zväčšila. Zaujala hlavne otočka Komárna v Banskej Bystrici, zatiaľ čo Žilina naďalej drží krok s majstrom.

Červená: Takto sa Slovan nenaháňa

Trnava pred sezónou deklarovala, že by chcela ponaháňať Slovan v boji o titul, ale zatiaľ to vyzerá úplne odlišne. Prehru síce zverenci trénera Gašparíka nezaknihovali ani jednu, lenže celkový dojem z úvodu sezónu nie je ideálny, a to preto, že vypadnutie z Konferenčnej ligy prišlo nečakane proti Wisle a ligových bodov je málo.

Spartak má po šiestich odohraných stretnutiach len jedno víťazstvo a až päť remíz, čo je jasne najviac v lige. Zatiaľ nefunguje ofenzíva, pretože trikrát sa jeho zápasy skončili remízou 0:0 a päť strelených gólov je spoločne so Skalicou najmenej v súťaži. Navyše okrem dvoch zásahov Daniela sa o ne postarali skôr defenzívnejší hráči.

Medzi strelcov sa zapísali Mikovič, Kratochvíl a Štetina. Skúsený Michal Ďuriš na formu z predkôl KL nenadviazal a nahradiť ho nemá veľmi kto. Azango nie je taký výrazný, ako by v malom Ríme potrebovali. Rovnako Pich a Corryn, pričom spoločne s Ahlom to boli jediné letné posily smerom do ofenzívy.

Trnavčania sa posilnili primárne v defenzíve a stredovej formácii, kde dorazili Holík, Kratochvíl, Kubista, Twarzdik, Sabo, Jureškin a gólman Frelih. Smerom dopredu tak v aktuálnej forme nemá Spartak až tak veľa možností, ako by bolo potrebné, hovorí o tom aj počet striel na bránu. Tých je 23, čo znamená až siedme miesto.

Oranžová: Nováčik, ktorý nie je do počtu

Komárno prvýkrát postúpilo do najvyššej súťaže a ťažko sa dalo predpovedať, že sa vyhne boju o záchranu. Teraz to však vyzerá tak, že tím z južného Slovenska by nemusel byť len do počtu. Po dvoch úvodných prehrách proti Slovanu a Dunajskej Strede prišiel prvý úspech na pôde Košíc, ten podčiarkla sobotná otočka v Banskej Bystrici.

Zverenci trénera Mikuláša Radványiho napriek ťažkej situácii, do ktorej sa dostali, dokázali odísť ako víťazi. Godál poslal domácich do vedenia, Šmehyl vyrovnal, ale Špyrka nepremenil pokutový kop, aby Rymarenko v 84. minúte takmer rozhodol o víťazstve Dukly.

Napriek tomu sa Komárno nevzdalo. Už o dve minúty prišlo vyrovnanie po strele Šmehyla, gól bol nakoniec uznaný ako vlastný v podaní Godála a v nadstavenom čase sa do histórie Niké ligy zapísal Ganbold Ganbayar ako prvý mongolský hráč s presným zásahom v tejto súťaži.

Komárno teraz "doma" v Zlatých Moravciach hostí Trenčín a Ružomberok. Hlavne o týždeň by sa veľmi rado predviedlo ďalšou výhrou a nadviazalo na zlepšené výkony aj výsledky. Momentálne desiate miesto sa môže v prípade ďalších úspechov čoskoro ešte zlepšiť. Navyše do tímu pribudli skúsení hráči, čo je veľkou vzpruhou.

Zelená: Žilina pokračuje v dobrých výkonoch

Žilina po zlých výsledkoch v príprave zažíva skvelý úvod ligovej sezóny. V doterajšom priebehu neprehrala ešte ani raz. Čerešničkou na doterajších vystúpeniach je jednoznačná výhra na pôde Slovana (5:0), ktorý vyššiu prehru v domácom prostredí ešte nikdy medzi slovenskou elitou nezažil.

Tréner Ščasný pracuje s výborne vyváženým kádrom. Kvalitná práca s mládežou sa znova ukazuje ako kľúčová, keďže kostru tímu tvoria odchovanci. Jeden z najlepších brankárov súťaže Belko má pred sebou defenzívu dirigovanú Hubočanom, stredu poľa výrazne pomohol návrat Káčera a vedľa neho rastú Sauer aj Gidi.

Zo strán sa výborne zapájajú ako do ofenzívy, tak aj defenzívy Bari či Hranica. Tou najväčšou zbraňou však musí byť ofenzíva. Navrátilci Kaprálik a Ďuriš jasne dokazujú, prečo sa o nich zaujímali a zaujímajú kluby zo zahraničia. Dopĺňa ich Bile, veľmi zaujímavo sa javí aj Alijagič. Pätnásť gólov hovorí o najlepšej ofenzíve.

Minimálne jeseň by mala byť pod Dubňom úspešná. Zloženie tímu a forma hráčov sú načasované ideálne. Žilina navyše prešla na prírodný trávnik, čo je tiež výhoda, keďže sa už nemusí prispôsobovať podmienkam na ostatných štadiónoch. 

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore