Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Na úvod remízový festival, úspešné debuty i návraty

Takto nejako sa mohol cítiť fanúšik, ktorý sledoval päť remíz v 1. kole nového ročníka 2024/25.
Takto nejako sa mohol cítiť fanúšik, ktorý sledoval päť remíz v 1. kole nového ročníka 2024/25.TASR/Flashscore
Ročník 2024/2025 Niké ligy sa začal. Nie však úplne najpútavejším spôsobom, keďže až v piatich zo šiestich stretnutí sa zrodila remíza. Predpoklady a svoju úlohu naplnil proti nováčikovi obhajca majstrovskej trofeje bratislavský Slovan. Pozornosť zaujali tiež viaceré debuty, respektíve návraty. Všetko podstatné redaktori Flashscore Správ mapujú v Nikéligovom semafore.

Červená: Päť remíz a tri zápasy bez gólu

Nová sezóna bola odštartovaná naozaj netradične. Z piatich remíz sa až trikrát zrodil bezgólový rezultát, čo nie je ideálna vizitka, nakoľko fanúšikovia bažia hlavne po góloch a ofenzívne ladenom futbale. Remízový festival na úvod nie je najlepšou pozvánkou do ďalších kôl.

Päť gólov si však užili pri Žitave na trávniku Zlatých Moraviec, kde našiel dočasný azyl nováčik z Komárna. Ten nestačil na Slovan (1:4). Štyri zásahy padli v Košiciach, kam pricestovala Dunajská Streda.

Výsledkový servis 1. kola Niké ligy 24/25.
Výsledkový servis 1. kola Niké ligy 24/25.Flashscore

Strelci mlčali v Podbrezovej, Skalici a aj Trnave. Dokopy v týchto vystúpeniach vyslali hráči 16 striel medzi tri žrde. Na druhej strane je potrebné podotknúť, že vo všetkých týchto dueloch šance boli, chýbala im iba efektiva, teda konečný efekt v podobe gólu. 

Oranžová: Zaváhania favoritov

Slovan hladko zdolal Komárno, v podstate bez problémov strelil nováčikovi štyri góly a do sezóny vstúpil najlepšie, ako sa dalo. Tréner Weiss vymenil celú jedenástku. Priestor dostali hráči, ktorí nezačali od začiatku v 2. predkole Ligy majstrov v Slovinsku proti Celje. Komárňania napriek tomu nenapodobnili predchádzajúcich dvoch nováčikov. Košice obrali belasých v minulej sezóne po remíze 0:0. Predtým Podbrezová na vlastnom trávniku dokonca zvíťazila 2:1.

Program 2. kola Niké ligy.
Program 2. kola Niké ligy.Flashscore

Zaostali však ďalší favoriti a konkurenti v prípadnom boji o titul. Dunajskostredčania po výbuchu proti Zire (0:4) siahali na tri body v Košiciach, o tie prišli v samom závere. Domácim cenný bod vystrelil Žan Medved z pokutového kopu po faule Milana Dimuna. Tréner Xisco Muňoz na tlačovej konferencii nešetril kritikou.

Naopak, spokojný s výkonom svojich hráčov bol šéf lavičky Trnavy. A to napriek bezgólovej remíze s Trenčínom. V doterajších 180 súťažných minútach novej sezóny spartakovci na gól stále čakajú.

Zelená: Úspešné debuty (i návraty)

Viacerí hráči podali v prvom kole kvalitné individuálne výkony a do tejto skupiny spadajú aj debutanti. Róbert Mak hral prvýkrát za "áčko" Slovana v najvyššej slovenskej súťaži. Síce prišiel z lavičky, ale okamžite skóroval. Ladislav Almási sa presadil prvý raz v seniorskom tíme materského klubu, nakoniec Dunajskej Strede pomohol aspoň k remíze. Okrem úspešných debutov tak môžeme hlásiť aj úspešné návraty.

Adam Brenkus pri premiére za Banskú Bystricu pripravil presný zásah pre Rymarenka, zatiaľ čo mladý trenčiansky brankár Matúš Sláviček pri debute v mužskom futbale výbornými zákrokmi udržal čisté konto na horúcej pôde štadióna Antona Malatinského. Rovnako ako jeho náprotivok v čierno-červených farbách Žiga Frelih po príchode zo Zemplína. Z nuly sa tešil aj jeho nástupca Patrik Lukáč. Do Niké ligy sa po 13 rokoch vrátil vo farbách Komárna útočník Jakub Sylvestr a hneď sa presadil. Paradoxne, do siete bývalého zamestnávateľa, ktorý ho vyslal do sveta.

Gól kola: Nino Marcelli

Nebol to žiadny husársky kúsok v podobe talentovaného 19-ročného odchovanca bratislavského Slovana. Loptu dorazil do prázdnej brány po obrannom zákroku Šmehyla. Do pozornosti však dávame prevedenie celej akcie. O to sa postaral Marko Tolič. Stretnutie mu chutilo, na ihrisku si to užíval, čo potvrdil "panenkovským dloubákom" ponad brankára Trefila. Vo videu v čase od 1:26.