Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: (Ne)podstatné štatistiky a Medvedov útok na kráľa strelcov

Vladimír Cifranič sa z výhry naposledy radoval vo februári 2019.
Vladimír Cifranič sa z výhry naposledy radoval vo februári 2019.FK Železiarne Podbrezová
Štyri zápasy a deväť gólov. Odložené duely Slovana v Skalici, resp. Trnavy s Komárnom pre povinnosti v Európe. Prvé triumfy Ružomberka, Košíc, Banskej Bystrice i Žiliny, ale tiež prvé prehry Trenčína, Dunajskej Stredy a Michaloviec. Aj také bolo 3. kolo Niké ligy, ktoré sa opäť neodohralo kompletné. Napriek tomu prinieslo viacero zaujímavostí, ktoré Flashscore Správy mapujú v tradičnom Nikéligovom semafore.

Červená: Vladimír Cifranič

Železiari majú problém. Ťahá sa od jarnej časti minulej sezóny. V lige mužstvo porazilo zo 14 zápasov iba Michalovce a Slovan. V oboch prípadoch uspelo na svojom trávniku. A vonku? Naposledy 2. decembra 2023 v Trenčíne v rámci 16. kola základnej časti (2:1). Aktuálne tak Podbrezová mimo vlastný štadión píše sériu desiatich stretov bez víťazstva. Náhly odchod trénera Skuhravého tesne pred štartom prebiehajúcej sezóny ešte viac priťažil. Rovnako ako viaceré ďalšie straty opôr zo základnej zostavy.

Železiari a ich nevydarený vstup do ročníka.
Železiari a ich nevydarený vstup do ročníka.Flashscore

Do mužstva prišiel Vladimír Cifranič. Z druholigového Pohronia. Avšak, rovnako ako v Zlatých Moravciach, ani na Horehroní 49-ročný kouč neprekračuje svoj tieň. Pri Žitave vedenie doplatilo na sebauspokojenie z predvedenej hry a tvrdo zaplatilo vypadnutím do MONACObet ligy. Futbalisti Podbrezovej okrem vystúpenia proti Slovanu nepresvedčili. Dokonca nestrelili v troch dueloch ani gól a štyri inkasovali. 

Najbližší program Podbrezovej.
Najbližší program Podbrezovej.Flashscore

Niekoľko náznakov, v porovnaní s diktovaním tempa hry z minulého roka, je príliš málo. Odchovanec trenčianskej futbalovej školy Vladimír Cifranič nevyhral v najvyššej súťaži od februára 2019, keď sa radoval z trojbodového zápisu proti Senici na lavičke Trenčína. Jeho šnúra trvá 23 zápasov (zdroj: transfermarkt.com).

Na otázku redaktora TV Markíza po záverečnom hvizde, ako to vníma a či je poverčivý, odvetil: "Nie, neriešim to. Moje štatistiky nie sú dôležité." Štatistika hlavného trénera, ktorý nevie dotiahnuť mužstvo k trom bodom nie je dôležitá? Takto sa víťazná mentalita neukazuje. Nie v klube, ktorý chce byť v majstrovskej skupine.

Oranžová: Nevyužitá príležitosť zosadiť z čela Slovan

Zverenci Vladimíra Weissa st. sústredia pozornosť na 3. predkolo najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. Domácu súťaž odsunuli, na chvíľu, na druhú koľaj. Ponúkli tak súperom dotiahnuť sa na čelo tabuľky. Dokonca Dunajskej Strede hodili rukavicu - v prípade troch bodov mohlo ísť mužstvo zo Žitného ostrova do čela neúplnej tabuľky. Lenže namiesto toho si dali po svojom čele. Vlastným výkonom. 

Neúplná nikéligová tabuľka.
Neúplná nikéligová tabuľka.Flashscore

Prehra s Banskou Bystricou, ktorá predviedla kompaktný, defenzívny výkon, iba podčiarkuje ich trápenie od úvodu sezóny. Kouč Marek Bažík sa radoval z prvého triumfu v najvyššej súťaži. Všetko nasvedčuje tomu, že sa čas Xisca Muňoza blíži ku koncu. Jedna hlava už padla - športového riaditeľa Gleba Platova. Mimochodom, španielsky šéf lavičky v každom hodnotení presne vie, čo musí jeho mužstvo urobiť, ale prakticky nikdy to nerobí. Prestalo to baviť aj fanúšikov, ktorí si to po záverečnom hvizde s hráčmi vydiskutovali.

Program 4. kola Niké ligy.
Program 4. kola Niké ligy.Flashscore

Kto však určite priaznivcov potešil, bola Žilina. Šošoni po ôsmich rokoch na živom trávniku, ktorý vedenie muselo vymeniť za umelý pred aktuálnym ročníkom, diktovali tempo a boli dominantní. Skóre 3:1 je, na margo viacerých ďalších šancí, pre Michalovce prívetivé. Ak si tím okolo trénera Ščasného udrží chuť, rýchlosť a najmä efektívnosť, ktorá im v prvom kole na Horehroní chýbala, môžu rozdávať karty v boji o TOP 3. 

Zelená: Medvedov útok na kráľa strelcov

Takýto úvod sezóny legionár zo Slovinska na Slovensku ešte nemal. A to je pod Tatrami, s miniprestávkou, ktorú strávil na hosťovaní doma v Celje a v poľskej Wisle, od zimy 2020. Dva góly. Štyri góly. Deväť gólov. To je výpočet presných zásahov podľa jednotlivých sezón. Krivka efektívnosti Žana Medveda stúpa dlhodobo nahor. Nejak takto si predstavujú investori zhodnotenie financií v rámci portfólií.

Medved a jeho tradičná gólová póza.
Medved a jeho tradičná gólová póza.Tomáš Cicoň/fckosice.sk

A takto si to predstavuje nielen 25-ročný strelec, ale aj hlavný lodivod Gergely Geri. Tri zápasy, štyri góly a priemer 1,3 gólu na zápas. Dva dvojgólové strety k tomu. To je výborná bilancia. Ideálna štartovacia čiara do boja o kráľa strelcov Niké ligy. V minuloročnej edícii chýbali Medvedovi na najlepšiu dvojicu Barseghjan/Polievka (obaja po 13) štyri zásahy.