Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Slovan má formu, Komárno sa hľadá a fanúšikom chýbajú góly

Slovan zachytil úvod novej sezóny vo veľmi dobrej forme.
Slovan zachytil úvod novej sezóny vo veľmi dobrej forme.TASR
Najvyššia slovenská súťaž pokračovala cez víkend druhým kolom, v ktorom potvrdil formu Slovan a v negatívnom zmysle slova aj Komárno. To zatiaľ nepodáva presvedčivé výkony. Celkovo ideálne nevyznieva ani štatistika strelených gólov. Redakcia Flashscore Správ mapuje všetko podstatné v rubrike Nikéligový semafor.

Červená: Nepripravený nováčik

Komárno nevstúpilo do novej sezóny ideálne a veľa neukázalo. V stretnutiach proti Slovanu a aj v Dunajskej Strede jasne ťahalo za kratší koniec povrazu, pričom sa naplno ukázal veľký rozdiel v kvalite a aj sile kádrov. Zverenci trénera Mikuláša Radványiho síce dali majstrovi jeden gól, ale to je veľmi málo.

V oboch dueloch dovolili protivníkom dokopy vyprodukovať celkovo až 40 streleckých pokusov, z nich pätnásť išlo medzi tri žrde a šesť skončilo v sieti. Komárno tak musí výrazne popracovať hlavne na defenzíve, nakoľko tá dokáže byť miestami až príliš "deravé".

Ak porovnáme Komárno s uplynulými dvomi nováčikmi, tak tiež z toho nevychádza ideálne. Košice pred rokom so Slovanom doma remizovali a potom podľahli Dunajskej Strede. Podbrezová dva roky dozadu belasých dokonca zdolala a sériu bez prehry natiahla na desať duelov.

Výsledky nekompletného 2. kola Niké ligy.
Výsledky nekompletného 2. kola Niké ligy.Flashscore

Oranžová: Chabá ofenzíva

O novej sezóne sa zatiaľ nedá povedať, že by prinášala vyšší počet gólov. Počas doterajších jedenástich zápasov ich diváci videli dokopy iba osemnásť, čo je priemer 1,6 na stretnutie. Z toho až polovica padla v dvoch najgólovejších zápasoch a to pri výhre Slovana nad Komárnom (4:1) a remíze Dunajskej Stredy v Košiciach (2:2).

Úvodné kolo prinieslo hneď tri bezgólové remízy, to druhé jednu. Až v deviatich dueloch nepadli viac ako dva góly. To znamená, že futbalového korenia je zatiaľ pramálo. Diváci chcú vidieť v prvom rade presné zásahy, nad tými ale stále prevládajú defenzívy. Výsledkom je až jedenásť čistých kont brankárov.

Zelená: Lichotivá forma Slovana

Bratislavský Slovan zatiaľ zvláda náročný úvod sezóny veľmi dobre. V prvom kole zdolal nováčika z Komárna a v druhom porazil aj Podbrezovú. Tá síce mala takisto svoje šance, ale mužstvo podržal brankár Trnovský a Barseghjan premenil pokutový kop. Prvé miesto v tabuľke s plným počtom bodov je výbornou správou aj smerom do Európy.

Tabuľka po nekompletnom druhom kole.
Tabuľka po nekompletnom druhom kole.Flashscore

Po vyradení Strugy a Celje je pred belasými v 3. predkole Ligy majstrov ďalšia prekážka - cyperský APOEL, ktorý síce nie je jednoduchým súperom, no ide o hrateľného protivníka. Zverenci trénera Weissa v prípade postupu cez Nikóziu narazia na lepšieho z dvojice Midtjylland - Ferencváros.

Slovan to má teda vo vlastných rukách. Žreb mu prial, vyhol sa tým úplne najsilnejším značkám a je iba na hráčoch slovenského majstra, ako s touto šancou preniknúť až do hlavnej fázy milionárskej súťaže naložia. Už teraz je jasné, že na Tehelnom poli sa bude hrať skupinová fáza minimálne Konferenčnej ligy.

Gól kola: Emmanuel Uchegbu

Mladý nigérijský útočník už v príprave naznačil, že by mohol byť novým ťahúňom ofenzívny Trenčína, z ktorej odišli prakticky všetky opory. V prípravnom stretnutí sa presadil proti Galatasarayu a svoj prvý gól v Niké lige si nemohol lepšie ani vysnívať. Dostal prihrávku pred šestnástku súpera, aby potom krásne a nechytateľne trafil do rohu košickej svätyne. Gólman Šípoš sa mohol za týmto pokusom naozaj iba obzrieť.