Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Žilina potvrdila post lídra, Komárno upadlo do agónie a preberá sa Trenčín

Žilinčania si užívajú nielen pozitívne výsledky, ale aj samotný futbal na trávniku.
Žilinčania si užívajú nielen pozitívne výsledky, ale aj samotný futbal na trávniku.TASR - Daniel Stehlík
Polovicu základnej časti majú nikéligisti za sebou. Niektorých musia, na konci aktuálneho mesiaca, absolvovať dohrávky, iní zasa premýšľať nad tým, ako sa dostať z krízy. Podobné úvahy môže, aspoň nateraz, hodiť za hlavu mužstvo spod Dubňa. Svojimi výkonmi sa Žilina môže pasovať za adepta na titul. Nielen o tom je najnovší Nikéligový semafor z dielne Flashscore Správ mapujúci 11. kolo najvyššej slovenskej súťaže.

Bol to víkend plný derby zápasov. O východ si to rozdali Michalovce s Košicami a Zemplínčania boli úspešní. Pretrhli tak trojzápasovú šnúru prehier. Naopak, vôbec prvú porážku pripravili na lavičke celku z metropoly východu trénerovi Romanovi Skuhravému.

Ešte väčšie, teda rovno to najväšie slovenské derby sa hralo v malom Ríme. Štadión Antona Malatinského vytvoril tohtosezónny rekord návštevy. Duel Trnavy so Slovanom sledovalo 13 053 fanúšikov. Vytvorili tradične nezabudnuteľnú atmosféru. Spartakovci premiérovo v ročníku padli, keď po hodine hry rozhodol o výhre obhajcu majstrovskej trofeje Barseghjan. 

Výsledkový servis 11. kola Niké ligy.
Výsledkový servis 11. kola Niké ligy.Flashscore

Zelená: Žilina potvrdila post lídra

Jediným neporazeným celkom tak zostala už iba Žilina. Skvelé výkony, aktívny futbal. Najlepšia ofenzíva s 24 gólmi a so šiestimi inkasovanými druhá najpevnejšia defenzíva. Obdivuhodné čísla. Štatistiky však nerozhodujú. Rozhoduje sa na ihrisku, no na tom to zverenci Michala Ščasného, aspoň zatiaľ, zvládajú s prehľadom. 

Neúplná tabuľka po 11. kolách Niké ligy.
Neúplná tabuľka po 11. kolách Niké ligy.Flashscore

Poradili si aj s Banskou Bystricou. Po polčase bez gólov, po zmene strán o jedného v poli navyše (Dukla bez vylúčeného Godála, pozn. red.), šošoni dvomi zásahmi zlomili odpor súpera. Siedmy trojbodový zápis v rade. Hovorí sa, že je ľahšie dostať sa na určitú úroveň, v tomto prípade na čelo tabuľky, ako ho potvrdzovať.

Žilina to po reprezentačnej prestávke zvládla. Všetko smeruje k tomu, že Slovan má, po čase, opäť tvrdého konkurenta v boji o majstrovskú trofej. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť.

Oranžová: Živou vodou pokropený Trenčín

Síce v zápase bez Ivana Galáda na lavičke, keďže pri svojom debute po návrate pod hrad Matúša Čáka bol vylúčený na Tehelnom poli, ale za to s dôležitými tromi bodmi. Trenčania sú pokropení živou vodou. Zmenila sa morálka, zmenil sa prístup. Skúsený tréner Galád vie, ako prebrať tím, ktorý zdanlivo čaká na svoj osud. A nie vždy príjemný. 

Futbalisti trenčianskeho AS sa dočkali zároveň prvého triumfu na svojom novom - živom - trávniku. V aktuálnom ročníku zabrali naplno po druhý raz. Prvýkrát to bolo v skalickom azyle. Víťazstvo prišlo práve včas. Po ôsmich stretoch bez trojbodovej pečate. Skalica, ktorá Trenčínu podľahla, nenadviazala na svoje dva výherné zápasy v rade.

Červená: Nováčikovský elán sa rozplynul

Komárno sa dostalo do krízy. Hlbokej. Prehralo štyri kolá po sebe. V dvoch z týchto duelov inkasovalo klinický zásah v záverečnej desaťminútovke. Cez víkend privítalo vo svojom zlatomoraveckom azyle Podbrezovú. Žák vrátil nováčika do hry vyrovnávajúcom gólom, ale Galčík zariadil všetky body pre hostí.

Zverenci Mikuláša Radványiho klesli na dno nikéligovej tabuľky. Napriek všetkému môžu byť stále pokojní, keďže majú zápas k dobru (v Trnave, pozn.). S deviatimi bodmi strácajú na šiestu Podbrezovú tri.