Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligový semafor: Žilinská hitparáda na Slovane, problémy Skalice a zlepšené Michalovce

Žilinčania sa postarali o šok kola.
Žilinčania sa postarali o šok kola.Flashscore / mškžilina.sk
Najvyššia slovenská futbalová súťaž má za sebou 6. kolo, ktoré znova nebolo kompletné, ale bolo sa v ňom na čo pozerať. Flashscore Správy v tradičnom semafore prinášajú tie najzaujímavejšie momenty. Žilina deklasovala Slovan, Skalica stále čaká na víťazstvo a nachádza sa na dne tabuľky, zatiaľ čo Michalovce sa poučili a zažívajú diametrálne odlišný štart ako pred rokom.

Červená: Skalica ostáva jediným tímom bez víťazstva

V minulej sezóne to boli Michalovce so Zlatými Moravcami, ktoré sa nie a nie dočkať premiérového víťazstva. Zdá sa, že teraz na tom môže byť podobne Skalica. Tá odchádza na prvú reprezentačnú prestávku ako posledný tím tabuľky so ziskom troch bodov za remízy a skóre 3:10 navyše hovorí o najhoršej ofenzíve aj defenzíve.

Tím zo Záhoria nedávno vybuchol v Podbrezovej, kde inkasoval až sedem gólov. Ofenzívne trápenie zas podčiarkol cez víkend proti Košiciam. Zverenci trénera Majerníka síce mali 62-percentné držanie lopty a vyslali šestnásť striel, napriek tomu nedokázali prekonať Šípoša. Klub v pondelok reagoval na neuspokojivé výsledky ukončením spolupráce s hlavným trénerom, ktorý na vzniknutú situáciu reagoval exkluzívne pre náš portál.

Cez leto Skalica prekopala ofenzívu, keďže odišli Sobczyk, Smékal či Haša a pribudli Fábry, Leginus a Jibril, lenže z tohto tria sa zatiaľ presadil iba druhý menovaný. Najvyšší príspevok má Vlasko, autor jedného zásahu a asistencie. 

Výsledky nekompletného 6. kola Niké ligy.
Výsledky nekompletného 6. kola Niké ligy.Flashscore

Oranžová: Diametrálne odlišný štart Michaloviec

Zatiaľ čo v minulej sezóne čakali Michalovce na prvú výhru až do 22. kola Niké ligy, tak tentoraz sa im ho podarilo dosiahnuť na šiesty pokus a odniesol si to nováčik z Komárna. Zverenci trénera Šoltisa razom poskočili na siedme miesto, reprezentačnú prestávku tak môžu stráviť v pohode.

Výrazne im pomohol príchod Kyziridisa, ten sa okamžite zapísal do streleckej listiny, pričom na ihrisku strávil iba 53 minút. Práve jeho zásah proti tímu z južného Slovenska bol víťazný. Aj keď počas leta veľa posíl neprišlo, tak kvázi všetky sa ukazujú ako rozdieloví hráči.

Brankár Lukáč začal ročník výborne, po zranení ho ideálne zastúpil Šahinovič. V defenzíve spoľahlivo pracuje Taraduda, s Dzotsenidzem by im to mohlo fungovať. Ak na Zemplíne nadviažu na doterajší priebeh sezóny, tak so záchranárskymi prácami by tentoraz nemuseli mať starosti.

Tabuľka po nekompletnom 6. kole.
Tabuľka po nekompletnom 6. kole.Flashscore

Zelená: Žilinská demolácia belasých

Slovan zaznamenal najvyššiu prehru v lige na domácej pôde, pričom v minulosti len raz inkasoval šesť gólov. Bolo to v roku 2001 pri porážke proti Petržalke (3:6). Tentoraz Trnovský lovil loptu zo svojej siete v piatich prípadoch. Niečo takéto sa v podstate ani nedalo predpovedať, neverili tomu ani žilinskí hráči.

Belasí si sypali popol na hlavu. Len v stredu oslavovali obrovský úspech v podobe postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov, v nedeľu odchádzali smutní a šokovaní. To, že prišli o stopercentnú bilanciu ich asi nemrzí až tak ako fakt, akým spôsobom sa to stalo.

Šošoni pritom vyplienili Tehelné pole už druhý raz po sebe, keďže uspeli aj na začiatku mája. Momentálne majú na konte len o jeden bod menej ako ich nedeľný súper a nachádzajú sa na druhom mieste tabuľky. Slovan zároveň prehral prvý raz v tomto súťažnom ročníku, stalo sa tak v jeho trinástom vystúpení.