Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pačinda po odchode z Košíc ostáva v Niké lige, dohodol sa s Michalovcami

Pačinda sa stal hráčom Michaloviec.
Pačinda sa stal hráčom Michaloviec.TASR
Skúsený útočník Erik Pačinda (35) sa po nečakanom konci v Košiciach dohodol na spolupráci s Michalovcami. Podpísal krátkodobý kontrakt do konca kalendárneho roka 2024.

Pačinda bol kapitánom, jednou z opôr a zároveň veľkou futbalovou osobnosťou pri košickom návrate medzi slovenskú elitu. Za FC strelil v 2. lige 32 gólov v 66 dueloch, ďalšie dva zásahy pridal v siedmich minulosezónnych zápasoch Niké ligy. Posledné súťažné stretnutie odohral ešte 25. októbra 2023 v pohári proti Šamorínu, odvtedy laboroval s achilovkou.

V minulosti bol hráčom aj rakúskeho SV Horn, francúzskeho Tours, Dunajskej Stredy, českej Viktorie Plzeň, poľskej Korony Kielce, Trnavy i bývalých košických celkov - 1. FC, MFK, respektíve FC VSS. S Košicami sa rozlúčil počas prípravného zápasu proti AS Rím, kde nastúpil v základnej zostave a v deviatej minúte bol vystriedaný.

Štatistiky Erika Pačindu.
Štatistiky Erika Pačindu.Flashscore

"Dostal som ponuku z Michaloviec a dohodli sme sa zatiaľ do zimy. Potom sa uvidí, čo bude ďalej. Michalovce sú už v lige značka, poznám aj trénerov a chlapcov, preto som sa rozhodol prijať ich ponuku. Navyše, som tu ako doma. Dôležité je aj to, že budem naďalej pôsobiť v lige. Teším sa aj na spoluprácu s Igorom Žofčákom, ktorý je super chlap a futbalista. Verím, že si ako mužstvo dobre sadneme a bude to úspešná misia," povedal Pačinda.