Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piatkovú šesťgólovú prestrelku na východe zvládol za tri body bratislavský Slovan

Strelec sa blysol dvomi gólmi.
Strelec sa blysol dvomi gólmi.TASR - Pavel Neubauer
Netradične v piatok sa rozohralo 9. kolo Niké ligy. Obhajca majstrovskej trofeje cestoval na ďaleký východ, kde sa predstavil na trávniku Michaloviec. V generálke pred 2. kolom hlavnej fázy Ligy majstrov uspel 4:2.

Michalovce - Slovan Bratislava 2:4

Belasí, pre úsporu času a komfort potrebný k regenerácii, leteli do Košíc lietadlom. Odtiaľ sa presunuli na Zemplín, odohrali 9. kolo a po stretnutí leteli naspäť do Bratislavy. Slovan sa na ligový stret naladil víťazstvo v Slovnaft Cupe, keď uspel v Beluši 6:1. Hráči Antona Šoltisa si duel s Lipanmi preložili. 

V desiatej minúte sa síce do vedenia dostali belasí, ale Barseghjanov gól spoza šestnástky neplatil pre Arménovo postavenie mimo hry. Lenže domáci sa nezľakli, práve naopak. Keď sa dostali k lopte, najaktívnejší bol Kyziridis na ľavej strane. V 22. minúte práve po jeho práci a Žofčákovom centri sprava otvoril skóre hlavou Arevalo - 1:0. 

O dve minúty na to zapol svoje motory Slovan a v koncovke bol Barseghjan, zblízka na Lukáča nevyzrel. Rovnako ako Strelec z dorážky na blokujúcich obrancov. Hralo sa aktívne a pomerne zaplnený stánok Michaloviec si futbal užíval. Schladil ich až v nadstavenom čase prvého polčasu súper. Wimmer vyviezol loptu k pokutovému územie domácich, posunul ju doľava Toličovi, ktorý vystrelil, Lukáč loptu neudržal a Barseghjan dorazil za jeho chrbát - 1:1

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Po zmene strán mohli belasí prakticky okamžite viesť. Umnú kolmicu predviedol kapitán Weiss, keď vysunul do nájazdu Strelec. Brankár Lukáč všetko čítal, včas vybehol a zmenšil strelecký uhol. V 55. minúte Kyziridis vyslal Arevala. Zoči-voči Takáčovi trestuhodne pálil do ľavej žrde. Zemplínčania pokračovali v zahadzovaní protiútokov aj v 64. minúte. Ďalší nájazd nezužitkoval do otvorenej obrany Ikoba. Krížne mieril po zemi vedľa. 

A zákonite tak platilo nedáš-dostaneš. Na opačnej strane zľava odcentroval Tolič a pred bránou Lukáča skákali do lopty Strelec i Barseghjan. Azda po jemnom teči prvého menovaného domáci brankár inkasoval po druhý raz - 1:2. V 70. minúte sa systém VAR vrátil k súboju Bednára s Toličom pred šestnástkou Michaloviec a arbiter Gemzický bol nútený vytiahnuť domácemu futbalistovi červenú kartu. Po priamom kope Toliča sa blysol Lukáč.

Hodnotenie Flashscore známok.
Hodnotenie Flashscore známok.Flashscore

V 78. minúte sa druhýkrát v zápase trafil do čierneho Strelec. Na prvej žrdi sa dostal k centru z rohového kopu z kopačky Barseghjana a hlavou umiestnil loptu za chrbát Lukáča - 1:3. V tej chvíli mal Slovan všetko vo svojich rukách. V samom závere využil rýchlosť a zakončenie zblízka Zuberu. Konečnú pečať rezultátu dali Michalovce po zásahu Pačindu na 2:4 z ich pohľadu. Zemplínčania ani v 24. vzájomnom vystúpení nezdolali Slovan Bratislava. Manchester City pricestuje na Tehelné pole v utorok.