Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po 10 rokoch koniec v Skalici. Je to sklamanie, odchádzam od rozrobenej práce, vraví Majerník

Aktualizované
Majerník na Záhorí končí.
Majerník na Záhorí končí.TASR / Lukáš Grinaj
Skalica v pondelok ukončila spoluprácu s trénerom Pavlom Majerníkom. Štyridsaťpäťročný kormidelník viedol tím od decembra 2022, klub týmto krokom reagoval na nepriaznivé výsledky v úvode aktuálnej sezóny Niké ligy. Majerník exkluzívne pre Flashscore Správy ponúkol svoje bezprostredné reakcie.

Aké boli prvé myšlienky lodivoda po konci pri skalickom kádri? "Sklamanie, odchádzam totiž od rozrobenej práce. Výsledky neboli ideálne, preto prišlo k tomuto kroku. Myslím si však, že je to dosť krátky čas na to, aby mužstvo ukázalo svoju tvár,“ povedal na začiatok.

Skalica má za sebou päť zápasov v slovenskej najvyššej súťaži a nazbierala v nich dovedna tri body za tri remízy, jej skóre je 3:10. Najvýraznejšia prehra bola na pôde Podbrezovej v treťom kole v pomere 1:7. Záhorákom momentálne patrí v tabuľke posledné dvanáste miesto o skóre za nováčikom z Komárna, ktorý má na konte aj víťazstvo v Košiciach (1:0).

"Prvý zápas s Michalovcami nám trošku ušiel, výkon určite nebol zlý. Po každom dueli sme sa však bavili o tom, že nám chýbali góly. Podľa mňa nám v momentálnej fáze chýbali k spokojnosti štyri body. Neberiem do úvahy zbabraný zápas v Podbrezovej, ale určite nám chýbali dva body s Michalovcami aj s Košicami. Situácia by takto bola úplne iná,“ uviedol.

Ostatné výsledky Skalice.
Ostatné výsledky Skalice.Flashscore

Majerník si v klube prešiel od hráča cez hrajúceho asistenta trénera až k hlavnému koučovi tímu. Do Skalice prišiel ešte v roku 2014 ako obranca a za klub odohral 114 zápasov. Neskôr zastával pozíciu pravej ruky kormidelníka pri Štefanovi Hornom, Jozefovi Dojčanovi, Jozefovi Kostelníkovi a naposledy Jurajovi Jarábekovi. Toho v sezóne 2022/23 aj nahradil a doviedol tím na ôsme miesto.

"Dalo mi to veľa. Desať rokov je predsa desať rokov. Prešiel som si prakticky všetkými štruktúrami, o to viac ma mrzí, že už po piatom kole pristúpilo vedenie k tomu, že mužstvo potrebuje zmenu," vyjadril sa.

Majerník strávil na Záhorí značnú dobu.
Majerník strávil na Záhorí značnú dobu.TASR / Lukáš Grinaj

V minulej sezóne vo svojom prvom kompletnom ročníku skončil s tímom na deviatej priečke. V oboch prípadoch získal po 40 bodov. Celkovo viedol mužstvo v 51 ligových a deviatich pohárových dueloch. "Paľovi ďakujeme za dlhoročnú prácu, ktorú v klube odviedol a želáme mu veľa šťastia na jeho ďalšej futbalovej ceste," uviedol klub v oficiálnej tlačovej správe.

Po rozchode so Skalicou je Majerník odhodlaný prezentovať svoje trénerské umenie inde. "Ničomu sa nebránim. Jedny dvere sa zatvorili, ďalšie sa určite otvoria. Som pripravený na nové výzvy," uzavrel.