Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová chce na vysokej výhre stavať v ďalších kolách, Juritka oceňuje konkurenciu

Juritka obkolesený spoluhráčmi oslavuje svoj gól.
Juritka obkolesený spoluhráčmi oslavuje svoj gól.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Podbrezová čakala na výhru v novej sezóne do 4. kola, v ktorom rozdrvila Skalicu. Dvomi gólmi sa v závere prezentoval aj mladý krídelník Peter Juritka (20), pre ktorého to boli premiérové zásahy v Niké lige. Aj keď prišiel do hry len na záverečnú polhodinu, tak podľa nášho systému sa stal najlepšie hodnoteným hráčom kola. V rozhovore pre Flashscore Správy rozprával o viacerých témach.

Peter, nad Skalicou ste vyhrali 7:1. To ste asi ani sami nečakali...

"Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale chceli sme zaznamenať prvé víťazstvo v sezóne, no je pravda, že takýto výsledok sme rozhodne nečakali. Sme však radi, že to prišlo. Utuží to kabínu a verím, že na takomto momente budeme stavať do ďalších kôl."

Po dvoch herne dobrých zápasoch vám to v Košiciach nevyšlo. Čo ste si z toho odniesli?

"Apelovali sme na to, aby sme robili menej strát v strede poľa, zvýšili efektivitu pri zakončení a viac si vytvárali situácie v šestnástke súpera. Myslím si, že sa nám to aj podarilo."

Podbrezová - Skalica 7:1

Osobne ste vybiehali do zápasu už za kvázi rozhodnutého stavu. S čím ste išli na ihrisko?

"Už pred zápasom nám asistent trénera Markulík hovoril, že každý má svoju individuálnu motiváciu. Ja som mal motiváciu pomôcť mužstvu gólmi, ktoré ma baví strieľať, keďže som útočník. Je to taký môj cieľ, aby som nimi prispel k úspechu mužstva a to sa aj podarilo. Som veľmi rád za úvodné dva góly, ale je to iba prvý krok a verím, že nebude posledný. Potrebujem ďalej pracovať a pozerať sa dopredu."

Juritka sa predviedol ako skvelý žolík z lavičky.
Juritka sa predviedol ako skvelý žolík z lavičky.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Podarilo sa vám už streliť dva góly takto rýchlo po sebe?

"Nie, to ešte nikdy. Zápas sme ale prakticky celý čas kontrolovali, nepustili sme Skalicu skoro do ničoho a gólmi v druhom polčase sme poistili výsledok."

Ako ste videli gólové situácie?

"Pri mojom prvom zásahu som videl, že som na rohu šestnástky a mám loptu na ľavej nohe. Podarilo sa mi zaseknúť hráča, potom som už hľadal miesto na strelu a trafil som presne. Pri druhom tam bol veľmi dobrý tímový pressing, všetci sme vyšli dopredu, zatlačili na Skalicu. Ondro Deml to veľmi pekne pozbieral, prihral mi a ja som to zakončil."

Cez leto sa vytvoril v Podbrezovej takmer nový tím, ale už je nejaký čas spolu. Ako si to celé sadlo?

"Je tu prirodzený mix starších skúsených hráčov aj mladých, ktorí majú motiváciu pracovať. Starší tomu dávajú skúsenosti, ale tiež tvrdo pracujú. Tým pádom sme si sadli dobre. Verím, že partiu ešte utužíme, budeme vyhrávať a víťazstvá nás posunú ďalej."

Najbližší program Podbrezovej.
Najbližší program Podbrezovej.Flashscore

Momentálne pracuje Podbrezová s pomerne vysokým počtom hráčov. Cítiť konkurenciu v tíme?

"Ja si myslím, že by sme dokázali postaviť dve rovnako kvalitné jedenástky. Konkurencia tu je a je to dobrá vec, pretože nás posúva dopredu. Na každom tréningu musíme bojovať o svoje miesto v zostave."

Najbližšie vás čaká Dunajská Streda. Čo očakávate?

"V Dunajskej Strede sa nikdy nehrá jednoducho. Čaká nás náročný zápas, budeme sa naň tvrdo pripravovať a pôjdeme sa tam pobiť o čo najlepší výsledok."