Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová majstra preverila. Slovan potreboval na druhý triumf v sezóne pokutový kop

Tolič patril k najlepším na trávniku.
Tolič patril k najlepším na trávniku.TASR
Sobotný program 2. kola Niké ligy uzavrel obhajca majstrovskej trofeje, ktorý na Tehelnom poli privítal celok z Horehronia. A zverenci Vladimíra Weissa st. (59) mali čo robiť, aby proti Podbrezovej získali druhé tri body v novom ročníku. Pomohol im k tomu pokutový kop, z ktorého sa nemýlil Tigran Barseghjan (30).

Slovan Bratislava - Podbrezová 1:0

Tréner Weiss nechal opäť oddychovať viacerých hráčov zo základnej zostavy. Voľno mal Juraj Kucka, ktorý nefiguroval v zápasovej nominácii. Na opačnej strane mali menšie zdravotné problémy Paraj či Faško. Obhajca majstrovskej trofeje vstúpil do novej sezóny ako víchor. Z piatich doterajších vystúpení neprehral ani raz. Štyrikrát zabral naplno, v jednom prípade sa rozchádzal zmierlivo. Do ligy vykročil triumfom 4:1 proti nováčikovi z Komárna. Železiari remizovali bez gólov so Žilinou.

Úvodné minúty sa niesli v opatrnom duchu. Tempo diktovali, samozrejme, belasí. Bez náznakov neboli ani futbalisti z Horehronia, ktorí sa snažili viackrát o zakončenie z diaľky, no nepresne. V drese Slovana to skúšal Mustafič, spoza šestnástky pochodil rovnako. V polovici prvého dejstva mal obrovskú tutovku po chybnej rozohrávke Chylu zakončujúci Mak. Ťažil z prihrávky Marcelliho, ale krížne mieril tesne vedľa pravej žrde. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Slovan sa postupne rozbiehal a v 34. minúte po práci Toliča a jeho prudkej prihrávke pred bránu si takmer vlastný gól strelil Chyla. Na jeho šťastie mieril do pravej žrde. Najväčšia šanca prišla po 70 sekúndach v druhom polčase. Chyby sa dopustil Kašia a striedajúci Yirajang nechal vyniknúť Trnovského, ktorý vyrážal na roh. Viac ako päťtisíc priaznivcov sledovalo na Tehelnom poli márnu snahu belasých o skórovanie. 

Pykať mohli po akcii Smékala s Galčíkom. Druhý menovaný pálil krížne z uhla, avšak mimo. V záverečných minútach sa hralo z jednej strany na druhú. Chýbali iba góly. V 76. minúte dostal príležitosť streliť ho Barseghjan. Po narážačke s Toličom si vypýtal Weiss mladší jasný faul od Grešáka. Armén sa z bieleho bodu nemýlil - 1:0. V druhom dueli sezóny sa radoval z druhého zásahu. 

Pohľad na ostatné vzájomné strety.
Pohľad na ostatné vzájomné strety.Flashscore

Slovan si vedenie skúsene postrážil a v tabuľke má šesť bodov. S piatimi gólmi má aj najlepšiu ofenzívu, kým Podbrezová na presný zásah stále čaká. Železiari favorita preverili, vypracovali si osem streleckých pokusov do priestoru troch žrdí. Aj v piatom vzájomnom súboji rozhodol o víťazovi gól zo záveru stretnutia. Nikéligový majster sa ideálne naladil na stredajší prvý zápas 3. predkola Ligy majstrov s APOEL-om Nikózia. Ten je na programe od 20:30 na Tehelnom poli.