Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová prehodila trénerov. Markulík bude hlavným, Cifranič jeho asistentom

Cifranič a Markulík si prehodili pozície.
Cifranič a Markulík si prehodili pozície.Milan Štefánik/jimifoto.sk
V realizačnom tíme prvého mužstva FK Železiarne Podbrezová sa udiala zmena. Novým hlavným trénerom sa stal Štefan Markulík (32). V pozícii jeho asistenta bude pôsobiť skúsenejší Vladimír Cifranič (49).

Po nečakanom odchode Romana Skuhravého zhruba tri týždne pred štartom novej sezóny Niké ligy museli na Horehroní rýchlo reagovať a rozhodli sa, že novým lodivodom bude spomínaný Cifranič. Ešte predtým dostal Markulík ponuku na pozíciu hlavného kouča, ale odmietol ju a ostal v pozícii asistenta.

"Po nečakanom odchode nášho predchádzajúceho trénera Romana Skuhravého sme vzniknutú situáciu museli riešiť v rekordne krátkom čase. Našli sme riešenie, ktoré bolo nielen v danom čase užitočné pre ďalší rozvoj našich hráčov. Spojili sme skúseného trénera, ktorý pozná  prostredie s mladým talentovaným kormidelníkom. Postupom času sa ukazovali výhody, ale aj nevýhody denného fungovania," vysvetlil generálny manažér klubu Miroslav Poliaček.

V Podbrezovej sa ale toho až tak veľa nezmenilo. Železiari píšu, že ide len o kozmetickú zmenu, nakoľko obaja muži od začiatku spoločného pôsobenia spolupracovali, takže tento krok nebude mať výraznejší zásah do tímu.

"Opäť sme si sadli a hľadali možnosti fungovania. Vzhľadom na to, že tréner Markulík má veľké skúsenosti s našim systémom a dostával od Vladimíra Cifraniča veľký priestor počas tréningového procesu. Dospeli sme k rozhodnutiu, že zmena nastaví prirodzenejšiu logiku v celkovom rámci. Zmena síce prinesie posun niektorých kompetencií, avšak fungovanie bežného pracovného dňa nezaznamená zásadné posuny. Sme veľmi radi, že obaja smerujú svoje nasadenie a schopnosti v prospech mužstva. Tešíme sa na ďalšie napredovanie nášho novozloženého tímu," doplnil Poliaček.