Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová rozdrvila Skalicu a prekonala vlastné rekordy, Cifranič konečne vyhral

Podbrezová sa postarala o svoju najvyššiu výhru v Niké lige.
Podbrezová sa postarala o svoju najvyššiu výhru v Niké lige.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej si zo Skalice urobili trhací kalendár a vytvorili hneď niekoľko rekordov klubu. Siedmimi gólmi doslova zdemolovali miestami bezradnú defenzívu tímu zo Záhoria.

Konečný výsledok 7:1 znie pre hostí hrozivo, za to železiari zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne a mohli mať veľkú radosť. Ide o najvyššiu výhru Podbrezovej v Niké lige, zároveň prvý raz tento tím strelil medzi elitou takýto vysoký počet gólov. Doposiaľ bolo rekordom šesť z augusta 2015 proti Michalovciam, keď sa stretnutie skončilo 6:2.

Premiérovo sa tiež stalo, aby v Niké lige počas jedného duelu strelili aspoň dva góly v drese Podbrezovej dvaja rôzni hráči. Dokázali to Roland Galčík a Peter Juritka. Ridwan Sanusi a Alasana Yirajang ukončili duel s bilanciou 1+1, takže na dve presné zásahy prispelo až kvarteto futbalistov.

Podbrezová - Skalica 7:1

Podbrezová pritom na prvý gól čakala až do štvrtého kola, v úvodných troch dueloch sa nedokázala presadiť. Teraz je už spoločne so Slovanom a Dunajskou Stredou najofenzívnejším tímom Niké ligy a v tabuľke jej patrí priebežne piate miesto.

"Som rád, že sme sa výkonom aj výsledkom rehabilitovali za posledný zápas v Košiciach, ktorý nám nevyšiel. Veľká vďaka patrí asistentovi Štefanovi Markulíkovi, on bude vedieť prečo. Od začiatku nám vychádzal plán, ktorý sme mali. Chceli sme dobrú defenzívu súpera roztrhať nábehmi za obranu a loptami, ktoré mu robili veľké problémy," hodnotil podbrezovský tréner Vladimír Cifranič.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Boli sme efektívni a to sme ešte nevyužili ďalšie šance. Musíme pokračovať ďalej. Chalani sa sami presvedčli, že sa oplatí makať a veriť filozofii, ktorá je v klube nastavená. Aj v predošlých zápasoch sme si vyvorili šance, ale góly sme nedávali, teraz sa to zlomilo. Sedem gólov nečakal nikto, ale je to super. Dúfam, že sme sa nevystrieľali," pokračoval Cifranič.

Ten zároveň ukončil veľmi zlú šnúru, počas ktorej na lavičke tímov pôsobiacich v Niké lige nevyhral až 23 stretnutí po sebe, čo mu novinári radi prízvukovali. 

"Nepočúvalo sa to dobre, ale nechcel som to riešiť a pripúšťať si tlak. V živote sú momenty, keď stokrát spadnete a stokrát sa musíte postaviť. Ja som vedel, že sa to zlomí, aj keď je to hrozné číslo," podotkol.