Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová získala bod na pôde Žiliny, Košice bez problémov vyhrali v Dunajskej Strede

Flashscore
Aktualizované
Podbrezová vydolovala cenný bod.
Podbrezová vydolovala cenný bod.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Žiliny remizovali v sobotnom zápase 12. kola Niké ligy proti Podbrezovej a na čele tabuľky majú pred Slovanom náskok dvoch bodov. Banská Bystrica na domácej pôde zdolala Ružomberok.

Banská Bystrica - Ružomberok 2:1

Domáci boli aktívnejším tímom. Z prvej šance sa rovno aj dostali do vedenia. Pišoja predložil prihrávku na Martina Rymarenka, ktorý bol v ideálnej pozícii a trafil presne. Ružomberok dostal ďalšiu ranu po tom, ako sa zranil brankár Dominik Ťapaj, toho musel nahradiť Matěj Luksch.

Navyše v 36. minúte zvýšil vedenie Banskej Bystrice skúsený stredopoliar Marek Hlinka. Znížiť mohol Hladík, jeho pokus však Trnovský vytesnil. Ruža zachytila úvod druhého polčasu. Český útočník David Huf prvým zakončením na gólmana domácich nevyzrel, avšak dorážku už poslal do siete. 

Momentum zápasu sa úplne otočilo v 55. minúte. Záhumenský po faule na unikajúceho Hladíka dostal druhú žltú a tým pádom červenú kartu. Vylúčený bol aj domáci tréner Bažík. Po následnom priamom kope zblízka tesne minul priestor brány Huf.

Vyrovnanie mal na kopačke aj Hladík, namiesto gólmana zachránil Duklu mladý Šikula. Hostí nespasil ani Boďa, hlavička z hranice malého vápna smerovala nad brvno. Banská Bystrica nad týmto súperom zvíťazila v najvyššej súťaži po dlhých desiatich rokoch. Liptáci nevyhrali štvrtý duel po sebe.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina - Podbrezová 2:2

Podbrezová prišla na pôdu prvého tímu tabuľky veľmi dobre pripravená a v prvej polhodine nepustila favorita do ničoho zaujímavého. Navyše po centri Galčíka sa od Minárik odpútal Daniel Smékal a hlavičkou zblízka prekonal Belka. Šošoni sa herne zdvihli až neskôr, no z prvej šance vyrovnali.

Prihrávku Bariho nešťastne tečoval na nohu Billeho mladík Faško, lopta sa odrazila a voľný Mário Sauer nemal na päťke problém streliť svoj štvrtý ligový gól tejto sezóny. Krátko po zmene strán bol blízko takisto k ďalšiemu zásahu, ale zakončenie okolo Danka zastavil na bránkovej čiare Oravec.

Žilina pokračovala v zlepšenom výkone, avšak pokus Billeho z mierneho uhlu smeroval do bočnej siete. Podbrezová prišla po nevinnom súboji v strede poľa o Oravca, ktorý si zranil pravú nohu. Záverečnú štvrťhodinu otvoril po rohu Minárik, jeho hlavičku Danko vytesnil, hneď na to ten istý futbalista v ďalšej dobrej pozícii trafil Markoviča.

Stopercentnú šancu zahodil Ďatko, ku ktorému sa lopta odrazila po strele Yirajanga, ale na malom vápne doslova iba prihral do rukavíc ležiaceho Belka. Potvrdil sa staré-známe nedáš-dostaneš. Center Sauera za chrbát Markoviča usmernil zblízka do siete striedajúci Patrik Iľko.

Podbrezová v nadstavenom čase dokázala vyrovnať a získala veľmi cenný bod. Sanusi prihral pred päťku a voľný David Depetris ukázal, že na gól potrebuje veľmi málo času. Na ihrisko prišiel len v 87. minúte.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dunajská Streda - Košice 1:3

Košice sa dostali do vedenia už po štyroch minútach, zlé bránenie domácich potrestal Faško presnou prihrávkou na hranicu bieleho bodu a voľný Dávid Gallovič otvoril skóre. Aktivita hostí pokračovala, Popovič sa blysol po strele spomínaného Faška. Ten zakrátko pripravil aj druhý presný zásah Košíc.

Znova z jeho práce ťažil Gallovič. Zopakovala sa podobná situácia a tím z východného Slovenska viedol o dva góly. Dunajská Streda pred prestávkou strelila dôležitý kontaktný zásah. Zakončenie Yapiho zablokoval vo vlastnom pokutovom území nešťastne rukou Magda a nariadenú penaltu premenil Matej Trusa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Domáci kapitán zaznamenal už šiesty gól v tomto ročníku. Krátko po zmene strán síce Miljanič oslavoval gól na 1:3, ten po zásahu VAR-u neplatil. DAC sa snažil ísť za druhým gólom. Najbližšie bol Trusa, jeho pokus opečiatkoval tyč. Košice si tri body nenechali.

V nadstavenom čase síce Popovič vyrazil nepríjemné zakončenie Faška, lopta sa odrazila a voľný Nicolas Gorosito ju poľahky poslal do siete. 

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore