Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pracovať bude pod dozorom legiend. Sám som zvedavý, ako si s tým poradím, hovorí Kováčik

Kováčik prestupuje z Podbrezovej do Coma.
Kováčik prestupuje z Podbrezovej do Coma.TASR
Talentovaný futbalista Peter Kováčik (23) mieri z Podbrezovej priamo do talianskeho Coma, ktoré je nováčikom tamojšej najvyššej súťaže Serie A. Ide o veľký transfer nielen pre malý klub z Horehronia, ale takisto pre celú Niké ligu, keďže z nej sa priamo do TOP 5 svetových líg prestupuje len zriedka. Odchovanec železiarov viac povedal v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Peter, aké ste mali pocity, keď ste sa dozvedeli o ponuke Coma?

"Zo začiatku boli zmiešané. Druhú ligu som až tak nesledoval, ale vedel som o aký tím ide. Keď som však sedel s generálnym manažérom Miroslavom Poliačekom a trénerom Roman Skuhravým, tak mi pomohli pri rozhodovaní. Uvedomil som si, že je to naozaj dobrá ponuka."

Prestup sa riešil už v zime, nakoniec do Coma idete teraz. Ako ste to vtedy prežívali?

"Najskôr som bol trochu sklamaný. Predsa len, bol som jednou nohou tam, ale potom som si uvedomil, že to možno bolo takto aj lepšie. Aj keď nám v Podbrezovej jarná časť nevyšla podľa predstáv, tak s chalanmi som bol ešte pol roka. Zároveň som mal istotu, že som hráč Coma a opadlo zo mňa také bremeno."

Ako ste vnímali postup Coma do Serie A?

"Druhú ligu som sledoval len zbežne, ale keď som prestúpil, tak som ju začal sledovať samozrejme oveľa viac. Comu som fandil v každom zápase. Vtedy boli na barážovom mieste. Potajme som dúfal, že by mohli postúpiť priamo, veril som tomu a našťastie sa to podarilo. Tá baráž je veľmi zradná a nevyspytateľná, hrá v nej šesť tímov. Som preto rád, že to Como zvládlo."

Aké máte prvotné ciele v Come?

"Pre mňa bude dôležité sa čo najrýchlejšie adaptovať a aklimatizovať. Všetko bude pre mňa nové. Chcel by som sa čo najskôr dostať do základnej zostavy, čo bude pre mňa najhlavnejší cieľ."

Bude to ale veľký skok...

"Určite to bude veľký rozdiel. Talianska liga patrí medzi dve alebo tri najlepšie súťaže na svete. Skok to teda bude poriadny, či už kvalitou hráčov, taktikou, štadiónmi, fanúšikmi... Všetko bude nové a sám som zvedavý, ako si s tým poradím, ale verím, že dobre."

Čo pre vás znamená, že v klube sú také osobnosti ako Fabregas alebo Henry?

"Bude pre mňa radosťou, že budem môcť spolupracovať s takýmito hráčmi, ktorí vo futbale dokázali veľmi veľa, vyhrali majstrovstvá sveta aj Európy. Boli to výborní futbalisti. Takí ľudia vám do kariéry vedia dať nesmierne veľa."

Ako hodnotíte sezónu z osobného pohľadu?

"V zmysle toho, že sa mi podaril prestup do Serie A, tak ju hodnotím pozitívne. Jesenná časť však vyšla lepšie mne aj tímu. Na jar sme sa zasekli, ja aj tím, čo ma mrzí, ale nabral som cenné skúsenosti a verím, že vďaka nim už nebudem zažívať takéto obdobia."

Napriek veľkému prestupu sa vám ale z Podbrezovej asi neodchádzalo jednoducho...

"V klube som prežil krásnych osem rokov, mám tam veľa kamarátov, množstvo krásnych zážitkov, takže z tohto pohľadu nie je jednoduché odísť. Stále je pre mňa emotívne, keď si pomyslím, že s niektorými ľuďmi sa už možno neuvidím, ale tak rozmýšľať nechcem. Určite ostaneme v kontakte so spoluhráčmi aj realizačným tímom. Rozlúčka s Podbrezovou je pre mňa stále citlivá téma."

Do áčka Podbrezovej sa z vášho ročníka dostalo viacero hráčov ako vy, Ludha, Ďatko, Bakaľa. Teraz ste vlastne už všetci preč, ale raz to prísť muselo...

"Je to tak. Jediný ostal Rolo Galčík, ktorý už medzitým bol v Žiline. Verím, že v novej sezóne začne dávať góly, pretože hrá dobre, bude sa mu dariť a tiež sa posunie."

Peter Kováčik a Mikuláš Bakaľa po poslednom domácom zápase v Podbrezovej.
Peter Kováčik a Mikuláš Bakaľa po poslednom domácom zápase v Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk