Pred rokom hral proti Slovanu, teraz tam prestúpil. Majster skompletizoval príchod Szökeho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pred rokom hral proti Slovanu, teraz tam prestúpil. Majster skompletizoval príchod Szökeho

Július Szöke spoločne s Ivanom Kmotríkom ml.
Július Szöke spoločne s Ivanom Kmotríkom ml.skslovan.com
Slovenský stredopoliar Július Szöke (28) sa stal novou posilou ŠK Slovan Bratislava. Aktuálny domáci majster ho priviedol z cyperského Arisu Limassol, pričom odchovancovi podbrezovského futbalu zostávali ešte dva roky z platného kontraktu. Fanúšikovia si ho môžu pamätať z dvojzápasu oboch celkov v play-off Európskej ligy z ostatného ročníka.

Szöke sa presunul do seniorského futbalu v Podbrezovej, následne hral aj za Ružomberok a Zlaté Moravce. V najvyššej slovenskej súťaži odohral 39 duelov, ďalších 20 pridal v II. lige, keď sa podieľal na postupe železiarov medzi elitu.

"Július Szöke nás zaujal nielen v spomínanom dvojzápase. Dlhodobo podával výborné výkony a na Cypre bol dôležitým hráčom tímu, ktorý v sezóne 2022/23 získal majstrovský titul. Prejavil túžbu hrať za Slovan. Sme presvedčení, že nášmu mužstvu môže priniesť oživenie, dôraz i energiu," povedal pre web skslovan.com generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. 

"Práve takíto hráči bývajú kľúčoví aj v náročných európskych zápasoch, s ktorými má Július z predošlej sezóny bohaté skúsenosti, keďže zažil skupinu Európskej ligy. Tešíme sa, že sme sa s Arisom dohodli na jeho prestupe, a stáva sa naším hráčom, keď sme podpísali trojročnú zmluvu. Aj týmto transferom deklarujeme naše ambície v novej sezóne, keď chceme poskladať ešte silnejšie mužstvo," doplnil Kmotrík ml.

Cesta rodáka z Hnúšte viedla v marci 2016 z Podbrezovej do kazašského Šachťoru Karaganda, v januári 2018 zase do bieloruského Soligorsku, s ktorým získal dva tituly, vyhral národný pohár i domáci superpohár. Január 2022 priniesol presun do izraelského Kirjatu Šmona. V júli 2022 si to namieril na Cyprus do Arisu Limassol, s ktorým takisto ovládol ligu a superpohár.   

"K Slovanu Bratislava som vždy prechovával veľký rešpekt. Aj keď som tu hral ešte za Aris, bolo krásne zažiť plný štadión a výnimočnú atmosféru. Popravde mi vtedy ešte nenapadlo, že o necelý rok si oblečiem belasý dres. Veľmi sa teším, že sa to takto vyvinulo, a vážim si túto príležitosť," zneli prvé slová defenzívneho stredopoliara po prestupe na Tehelné pole.

"Prišlo to ako dar z nebies, keďže sa mi prednedávnom narodil syn, a túžil som sa po rokoch v zahraničí vrátiť späť na Slovensko. Teším sa na všetko, čo ma tu čaká – skúsených a kvalitných spoluhráčov, vysoké ambície, veľké zápasy. Teraz sa už len neviem dočkať, keď sa pustím do práce a tréningov," dodal Július Szöke.