Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestup na trase Trnava - Slovan. Majster uchmatol rivalovi brankára Takáča

Takáč mieri do hlavného mesta.
Takáč mieri do hlavného mesta.Profimedia
Aktuálny majster Niké ligy vyriešil svoju brankársku otázku. Dres Slovana Bratislava si oblečie gólman Dominik Takáč (25), ktorý doposiaľ pôsobil u odvekého rivala z Trnavy. S klubom z hlavného mesta sa dohodol na trojročnej zmluve.

V osobe Takáča získal bratislavský káder jediného hráča Spartaka, ktorý s tímom vyhral titul a trikrát aj slovenský pohár. Stále ešte perspektívny brankár patrí k stáliciam najvyššej slovenskej súťaže. Cestu do trnavského áčka si od roku 2014 dláždil cez mládežnícke výbery i rezervný tím. Trnavskou jednotkou sa stal na jar 2021. V minulej sezóne okúsil aj zápasy Európskej konferenčnej ligy.

Na seniorskej úrovni doposiaľ pôsobil iba v klube zo Štadióna Antona Malatinského, teda vo farbách oponenta, s ktorým jeho nový zamestnávateľ hráva vyostrené Tradičné derby. Ďalšiu kapitolu kariéry začne písať v najúspešnejšom klube Slovenska. 

"Teším sa z viacerých dôvodov. Zažijem nový brankársky kolektív, ktorý je v Slovane veľmi mladý, ešte z dorastu sa poznám s Martinom Trnovským, máme výborný vzťah. Rovnako si znovu zahrám s Kyriakosom Savvidisom, s ktorým sme zostali v kontakte a sme veľmi dobrí kamaráti," vravel Takáč po podpise kontraktu pre klubový web.

Takáč proti Slovanu nastúpil už viackrát.
Takáč proti Slovanu nastúpil už viackrát.TASR

"V Slovane poznám aj pár ostatných chalanov, najmä z národného tímu. Práve toto bola moja najväčšia motivácia – tituly, pravidelná účasť v Európe, najvyššie ciele i vidina posunu do reprezentácie. Chcem pomôcť k dosiahnutiu týchto klubových cieľov, osobne chcem rásť a raz sa natrvalo dostať do reprezentácie, kde som sa už párkrát objavil,“ dodala brankárska posila úradujúceho šampióna.

Belasí do svojho kádra zlákali gólmana, ktorý v najvyššej súťaži odchytal 91 duelov a až v 45 súbojoch si udržal čisté konto. "V osobe Dominika získavame prínos pre súčasnosť a vzhľadom na vek aj perspektívu smerom do budúcna. Po jeho príchode budeme mať opäť mladší brankársky kolektív, veríme, že bude spoločne napredovať a zlepšovať sa," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

"Dominika sme mali na očiach v našej lige, o svojich schopnostiach nás presvedčil na domácej scéne a v minulej sezóne aj v Európe. Vieme a vnímame, kde naposledy pôsobil. Aj z minulosti však máme príklady hráčov, ktorí k nám prišli podobnou cestou. V belasom boli a sú stále veľmi platní, výkonmi i prístupom si rýchlo získali priazeň fanúšikov. Sme presvedčení, že v prípade Dominika to bude podobné a stane sa platnou súčasťou mužstva," uzavrel Kmotrík.