Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reakcia Trnavčanov? Dalo sa to čakať, nič ma nerozhodilo, vraví Takáč a teší sa z triumfu

Takáč sa predviedol bývalým fanúšikom.
Takáč sa predviedol bývalým fanúšikom.BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia
V poradí už 173. Tradičné derby malo víťaznú príchuť pre hráčov Slovana, ktorí na ihrisku večného rivala z Trnavy vyhrali najtesnejším rozdielom. Čistým kontom a skvelým výkonom k tomu výrazne prispel brankár Dominik Takáč (25), ktorý do Bratislavy prestúpil práve zo Spartaka.

Pred štartom zápasu musel Takáč pretrpieť transparent domácich fanúšikov, na ktorom bol vyobrazený potkan, čo malo byť odkazom na jeho presun do Slovana. Okrem toho naňho ultras Trnavy hádzali aj plyšové potkany. Gólmana hostí to nijak nerozhodilo a dotyčným odpovedal najlepším možným spôsobom.

Pod neprajným kotlom Spartaka si chcel odkrútiť už prvý polčas, kapitán Kašia vyhral rozhodcovský žreb a želanie svojmu spoluhráčovi splnil. "Bol to náš zámer. Guram vyhral žreb a zvolil si stranu, zhodli sme sa na tom už pred zápasom, že si to najprv odbijem tam. V úvode to bolo logicky náročnejšie, v závere nám však pomohlo, že sme boli pred našimi fanúšikmi. Dobre sme to vymysleli," vysvetlil Takáč pre klubový web.

Takáč nedovolil bývalým spoluhráčom skórovať.
Takáč nedovolil bývalým spoluhráčom skórovať.TASR / Lukáš Grinaj

Opora aktuálneho slovenského majstra sa tak na Štadióne Antona Malatinského prvýkrát predstavila v drese protivníka. "Celý deň bol taký zvláštny. Prvýkrát som na tomto štadióne, kde som prežil veľa nezabudnuteľných zápasov a poznám tu veľa ľudí, chytal ako súper. Rozcvička bola ešte okej, ale na začiatku to pre mňa nebolo príjemné. Dalo sa to čakať a nič ma nerozhodilo. O to príjemnejšie pocity som prežíval na konci, keď sme to úspešne zvládli,“ priznal.

Na opačnej strane sa však brankár bratislavského mužstva dočkal podpory od svojich nových priaznivcov. "Fanúšikovia mi dali šancu a hneď v prvom zápase, keď v Celje kričali moje meno, ma presvedčili, že som na správnom mieste. Veľmi mi tým pomohli. Prešiel som veľkou zmenou, no ani pod tlakom som si nepripúšťal neúspech. Som vďačný ľuďom za to, ako ma prijali,“ neskrýval radosť.

Brankára Slovana teší priazeň nových podporovateľov.
Brankára Slovana teší priazeň nových podporovateľov.TASR / Lukáš Grinaj

Minimálne do nedeľného stretnutia domácej Žiliny s Duklou bude Slovanu patriť pozícia ligového lídra, o čo sa gólom na trnavskej pôde postaral Barseghjan. Belasých najbližšie čaká cesta do katalánskej Girony, na ktorej ihrisku sa v utorok pokúsia o prvé body z Ligy majstrov.

Trnava - Slovan 0:1