Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Realita je iná, ako si ľudia myslia. Prestupy sú hlavný zdroj financovania, tvrdí Poliaček

Generálny manažér podbrezovského futbalu poskytol zaujímavý rozhovor pre klubový web.
Generálny manažér podbrezovského futbalu poskytol zaujímavý rozhovor pre klubový web.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Veľmi perné leto zažíva Podbrezová, ktorá po postupe do Niké ligy dvakrát po sebe skončila v prvej šestke a túto latku by nechcela podliezť ani teraz. Bude to mať náročné hlavne preto, že z kádra odišlo viacero opôr.

Z Horehronia sa porúčali kapitán Bakaľa, produktívny Kováčik a aj ďalšie dôležité mená ako Kabongo, Bartoš, Bajo, Assinor alebo Rehák. Medzi najväčšie príchody patria Depetris, Smékal, Bajza, Koštrna, Štefánik či Saliman. Mladé jadro teda doplnili aj skúsenejšie mená.

"Každé prestupové obdobie v Podbrezovej je hektické. Nezáleží na tom, či ide o letný alebo zimný termín. Už sme si na to zvykli. Tentoraz všetko ešte umocnila zmena na poste hlavného trénera. Musím povedať, že ani týždeň pred ligou nepovažujem toto obdobie za uzatvorené," povedal pre klubový web generálny manažér Miroslav Poliaček.

Nadchádzajúci program Podbrezovej.
Nadchádzajúci program Podbrezovej.Flashscore

Ešte väčšou témou bol nečakaný odchod hlavného trénera Romana Skuhravého. Ten opustil Podbrezovú len tri týždne pred štartom Niké ligy. Nahradil ho Vladimír Cifranič.

"Pre všetkých to bolo prekvapujúce. Nič sme netušili. S Romanom som mal veľmi dobrý vzťah. V Podbrezovej odviedol veľmi dobrú prácu. Pozitívne ovplyvnil veľa ľudí. Nám však nezostalo nič iné, len jeho rozhodnutie akceptovať. Vždy sa musíme pozerať na veci, ktoré sú pred nami. Čím viac by sme otvárali minulosť, tým viac to uškodí prítomnosti a blízkej budúcnosti," pokračoval Poliaček.

Uvedomuje si, že mnohí fanúšikovia nie sú so situáciou spokojní, ale vysvetlil ju z pohľadu klubu. "Fanúšikovia na Slovensku majú radi stabilitu. Radi sa chodia pozerať na hráčov, ktorých dobre poznajú. Máme v sebe veľmi silný sentiment. Realita dneška je však trochu iná. V klube máme nastavené veci tak, že podporu od majiteľa klubu musíme doplniť vytvorením vlastných zdrojov. Prestupy sú tým hlavným pri financovaní života podbrezovského futbalu," tvrdí.

"Či sa to niekomu páči, alebo nie, inú možnosť nemáme. Druhou stránkou je nastavenie hráčov. Každý sa chce posúvať vo svojom živote. Dáva si vyššie ciele. Hľadá lepšie finančné podmienky a možno iné miesto na život. Je to pochopiteľné. Mojou prácou je pripraviť mužstvo najlepšie, aké môžeme mať v rámci našich možností. Na tom denne robíme. Nepracujeme však s bezodným mešcom a ani nechceme," prezradil.

Poliaček načrtol aj snahu Podbrezovej znova sa pohybovať v prvej šestke, ktorá je zaujímavá pre fanúšikov a aj partnerov.

"Chcem, aby sme sa nielen po športovej stránke posunuli. Nemám konkrétny cieľ týkajúci sa umiestnenia. Väčšina tímov sa chce pobiť o prvú šestku a my nie sme výnimkou. Ja osobne chcem, aby si tím čím skôr na seba zvykol. Aby ťahal spolu na ihrisku a aj mimo ihriska. Aby sa zžil s novým trénerom. Ak sa nám to podarí, budeme konkurencieschopní. Kvalitu máme. Taktiež verím, že fanúšikovia budú chodiť na naše zápasy s radosťou. Na záver si želám, aby sa na jeseň ukázali v našej mládeži ďalší talentovaní mladíci," dodal.