Rozhodli bývalí spoluhráči a tréner Geri. Košice sa dohodli s brankárom Šípošom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodli bývalí spoluhráči a tréner Geri. Košice sa dohodli s brankárom Šípošom

Šípoš pózuje v nových farbách.
Šípoš pózuje v nových farbách.fckosice.sk/Tomáš Cicoň
To, o čom sa v ostatných týždňoch šepkalo v kuloároch, v piatok poobede celok z metropoly východu potvrdil na svojom oficiálnom webe. V novej sezóne sa medzi tri jeho žrde postaví Dávid Šípoš. Dvadsaťpäťročný brankár prichádza po anabáze v Českých Budějoviciach a v Košiciach podpísal dvojročný kontrakt.

V Juhočeskom kraji odchytal v uplynulom ročníku Šípoš 27 duelov. Budějoviciam pomohol k záchrane najvyššej súťaže, o ktorú spoločne bojovali prakticky do záverečného kola baráže. S mužstvom sa rozlúčil po troch sezónach. 

"Dávid Šípoš bol už pred polrokom naším hlavným cieľom, no vtedy ešte nebol k dispozícii. Až teraz počas tohto leta prišla tá chvíľa, keď sme ho mohli získať. Všetci veríme, že sme jeho príchodom vyriešili situáciu na brankárskom poste na dlhú dobu, vzhľadom na Dávidov vek a výkonnosť. Prichádza k nám z najvyššej českej súťaže, takže podľa mňa je tento prestup pre klub úspechom," prezradil športový riaditeľ košického FC Balázs Farkas pre fckosice.sk.

Šípoš a športový riaditeľ Farkas po podpise dvojročnej zmluvy.
Šípoš a športový riaditeľ Farkas po podpise dvojročnej zmluvy.fckosice.sk/Tomáš Cicoň

Šípoš je odchovancom topoľčianskeho futbalu, no v mužoch ho formoval nitriansky. V kabíne tak stretne viacerých starých známych ako Fabiš, Magda či Faško. Na čele, samozrejme, s trénerom Gerim. Ako avizuje vedenie košického celku, jeho príchod je znak toho, že klub cieli na slovenskú cestu.

"Predovšetkým som už pracoval pod taktovkou trénera Geriho, pred tromi rokmi sa mi v Nitre pod jeho vedením darilo. Bol to prísny a tvrdý, no férový tréner. FC Košice na mňa pôsobí pozitívne, hráva na krásnom štadióne a zdá sa mi, že sa každým týždňom či mesiacom posúva dopredu, má smelé ambície a chcem byť toho súčasťou," vysvetlil Šípoš svoje rozhodnutie..