Rozlúčková sezóna. Vladimír Weiss ml. oznámil, že o rok už hrať futbal nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozlúčková sezóna. Vladimír Weiss ml. oznámil, že o rok už hrať futbal nebude

Slovan bude mať po nadchádzajúcej sezóne nového kapitána. Weiss ml. oznámil, že kariéru ukončí.
Slovan bude mať po nadchádzajúcej sezóne nového kapitána. Weiss ml. oznámil, že kariéru ukončí.Profimedia
Ako blesk z jasného neba prišlo v pondelok popoludní vyjadrenie Vladimíra Weissa ml. pre mikrofón RTVS. Tridsaťštyriročný ofenzívny futbalista prezradil, že má pred sebou poslednú profesionálnu sezónu vo svojej bohatej kariére.

Syn aktuálne najlepšieho slovenského trénera Vladimíra Weissa st. pôsobí v belasom drese od februára 2020, keď ukončil štvorročné pôsobenie na Blízkom východe. Za Slovan odvtedy odohral 121 zápasov, v ktorých strelil 32 gólov a pridal 23 asistencií. Ako kapitán pomohol tímu získať päť majstrovských titulov v rade (z celkovo šiestich po sebe) či dvakrát Slovnaft Cup.

"Viac-menej som rozhodnutý, že toto bude moja posledná sezóna. V minulej som sa veľmi trápil s achilovkou. Prežil som to a povedal si, že zabojujem."

"Uvidím, ako zvládnem aktuálnu prípravu. Musím povedať, že aj keď nejaké problémy či ťažkosti už budem mať stále, snažím sa o achilovku starať."

Weiss s majstrovským titulom za minulý ročník.
Weiss s majstrovským titulom za minulý ročník.Profimedia

"Dávam do toho všetko a chcem ešte Slovanu, otcovi i celému klubu pomôcť. Myslím si, že je to môj posledný rok," prezradil otvorene Vladmír Weiss Športu RTVS. 

V minulej sezóne odohral 34-ročný futbalista aj vinou zranení iba 14 duelov. Presadil sa v nich dvakrát a trikrát asistoval. Hráči Slovana majú pred sebou ďalší náročný rok, v ktorom budú útočiť na siedmy majstrovský titul v rade, ale aj sa snažiť prebojovať do jednej z troch európskych súťaží. Úvodný zápas 1. predkola Ligy majstrov ich čaká 10. júla doma proti severomacedónskej Struge (19:00).