Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok odštartoval prípravu bez nových tvárí, príchody sa ešte doťahujú

Smetana pripravuje mužstvo na pohárovú Európu.
Smetana pripravuje mužstvo na pohárovú Európu.TASR
Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali v pondelok prípravu na ďalšiu sezónu bez jedinej novej tváre. Späť sa však vrátila trojica hráčov z hosťovaní – Matúš Krištof (19), Gabriel Halabrín (21) a Marko Kelemen (24). V kolónke odchodov momentálne figurujú dve mená – Marek Zsigmund (27), ktorý prestúpil do FC Košice a Juraj Kotula (28), s ktorým klub ukončil zmluvu.

Na posilnení kádra pracujú v Ružomberku už od záveru predchádzajúcej sezóny. "Robíme tak odvtedy, ako bolo známe, že budeme štartovať v Európskej lige. Chceme kabínu doplniť, okysličiť i oživiť. Presne máme vytipované posty. Verím, že tento alebo budúci týždeň sa všetko dotiahne. Veci sú už predrokované," uviedol kouč Liptákov Ondřej Smetana.

Mená hráčov, ktorí sú v hľadáčiku, však neprezradil. "Potrebujeme káder skvalitniť a zároveň vytvoriť ešte väčšie konkurencieschopné prostredie. Prevažne by to mali byť hráči, čo už majú prvoligové skúsenosti, tiež futbalovú kvalitu a v hre je aj jeden perspektívny mladík. Lovíme v slovenských a českých vodách."

Tento týždeň sa aktuálny víťaz Slovnaft Cupu bude pripravovať v domácich podmienkach a v nedeľu 16. júna odíde na sústredenie do slovinského kúpeľného meste Radenci, kde pobudne do 26. júna. V rámci tohto kempu mužstvo odohrá tri prípravné stretnutia.

"Verím, že nadviažeme na vydarenú zimnú prípravu. V úvode sa zameriame aj na kondíciu, čo je základ. Keďže do prvého súťažného zápasu zostáva štyri a pol týždňa, je dostatočný priestor aj na túto zložku. V teréne hráčov čaká päť behov, ktoré musia zvládnuť. Potom už všetko dobeháme na ihrisku. Som rád, že po prvých tréningoch doma sa odchádza na 10–dňové sústredenie do Slovinska. Tu nás čakajú tiež dobrí súperi," dodal Smetana.

Do ďalšieho letného prípravného koláča sa v pondelok zahryzol aj ružomberský futbalový matador Ján Maslo. "Už po skončení sezóny sme sa s trénerom Smetanom a vedením klubu rozprávali o mojom ďalšom pôsobení. Chceli, aby som pokračoval, tak pridám ďalší rok. V mojom prípade pri rozhodovaní tiež zavážila minulá vydarená sezóna a štart mužstva v európskej pohárovej súťaži. No hlavne, nemám žiadne zdravotné problémy. S trénerom sme si aj povedali veci týkajúce sa mojej úlohy v mužstve."

Tridsaťosemročný stopér dodal: "Som dostatočne oddýchnutý a už sa teším. Avšak viac na súťažnú sezónu, ako na letnú zaberačku."

Program prípravných zápasov (ešte je v riešení posledný, ako generálka pred Európskou ligou):

14. júna: Ružomberok – Humenné (v Bešeňovej)

19. júna: Ružomberok - KF Egnatia (Abánsko) - na sústredení

22. júna: Ružomberok - NK Domžale (Slovinsko) – na sústredení

25. júna: Ružomberok - Rapid Bukurešť (Rumunsko) – na sústredení

29. júna: Tatran Liptovský Mikuláš – Ružomberok