Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok v zápase s dvomi červenými kartami zdolal Podbrezovú, Trnava vezie z Košíc bod

Trnava získala v Košiciach jeden bod.
Trnava získala v Košiciach jeden bod.TASR - Lukáš Grinaj
Futbalisti Ružomberka vyhrali v nedeľnom zápase 7. kola Niké ligy proti Podbrezovej a poskočili na tretie miesto tabuľky. Košice si rozdelili body s Trnavou.

Košice - Trnava 1:1

Trnava mala skvelý úvod zápasu, pretože už v piatej minúte ju do vedenia dostal stopér Lukáš Štetina. Ten sa zranil ešte 25. júla v súboji proti Sarajevu a odvtedy do hry nezasiahol. Zároveň to bol jeho prvý gól po viac ako roku a v lige naposledy skóroval ešte 19. mája 2019 ako hráč Sparty Praha.

Košice mohli okamžite vyrovnať, no po rýchlej akcii Faško pred prázdnou bránou preváhal ideálny moment na strelu a nakoniec ho skvelým zákrokom vychytal Frelih. Domáci vyrovnali tesne pred koncom polčasu, keďže Niarchos ideálne predložil prihrávku Dávidovi Gallovičovi a ten sa z prvej nemýlil.

Po zmene strán Niarchos v dobrej pozícii netrafil priestor troch žrdí. Azango v obrovskej možnosti obišiel aj Šípoša, lenže pred prázdnou časťou brány sa pošmykol. V závere chceli vyhrať oba tímy, nepodarilo sa to ani jednému. Frelih výborne zareagoval aj pri pokuse Fabiša a mal šťastie, keď Miljanič netrafil loptu tesne pred jeho svätyňou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ružomberok - Podbrezová 1:0

Ružomberok bol na domácej pôde lepším tímom. Mal viac z hry, vďaka čomu sa dostával viac-menej do pološancí, ale brankár Danko sa rozhodne nenudil. Prvý raz musel zasahovať po výbornej strele z diaľky od Luterána, zakrátko mu na čiare pomohol Oravec, ktorý odkopol strieľaný pas Hladíka.

Nebezpečnú hlavičku Lavrinčíka stihol podbrezovský gólman potlačiť nad. Na druhej strane predviedol ojedinelú akciu Galčík, reflexívne zareagoval Ťapaj. V 37. minúte sa Ruža dostala do vedenia, keď kapitán Jan Hladík prekvapil Danka strelou z diaľky, tú nasmeroval presne k bližšej žrdi.

Dôležitý moment prišiel po hodine hry. Deml vyslal za obranu Grešáka, toho fauloval Alexander Selecký a rozhodca Kružliak mu po konzultácii s VAR-om udelil červenú kartu. V troch z ostatných šiestich vzájomných zápasov medzi týmito súpermi arbitri vylúčili aspoň jedného futbalistu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Oslabení domáci paradoxne mohli zvýšiť vedenie, no Danko sa blysol po zaujímavých hlavičkách po štandardkách od Mojžiša aj Hladíka. Vyrovnať mohol Galčík, rana z mierneho uhlu skončila úspešným zákrokom Ťapaja. Definitívu mohol dať Tučný, sám na päťke trestuhodne minul vzdialenejšiu tyč.

Nakoniec ho to mrzieť nemuselo, keďže Ružomberok dotiahol zápas do úspešného konca a poskočil na tretie miesto tabuľky. V nadstavenom čase bol vylúčený aj Kristián Koštrna, obe žlté karty dostal za zbytočné strkanice po súbojoch. Podbrezová klesla na predposledné jedenáste miesto.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore