Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok zvládol obratom dohrávku, Komárno prehralo po dvoch výhrach

Ružomberčania predviedli s Komárnom trojbodový obrat.
Ružomberčania predviedli s Komárnom trojbodový obrat.Jozef Bedej
Síce má Niké liga za sebou po uplynulom víkende už 8. kolo, na moment sa musela vrátiť do štvrtého. Resty dobiehali v dohrávke Komárno s Ružomberkom. Obaja sa v najvyššej súťaži stretli vôbec prvýkrát. Pri Žitave síce viedli "domáci", ale hostia v závere otočili skóre na svoju stranu a vrátili sa na víťaznú vlnu.

Komárno - Ružomberok 1:2 

Nováčik sa naplno adaptoval medzi elitou, čo potvrdil v ostatnom období. Cez víkend sa dočkal práve na tejto pôde prvého triumfu v ročníku. Z pohľadu výhier to bola tretia z posledných štyroch kôl. Vo ViOn aréne padol Trenčín výsledkom (2:1). Na opačnej strane Liptáci nestačili na Tehelnom poli na Slovan a zaznamenali vôbec prvú prehru v sezóne. 

Pri Žitave nevstúpili do zápasu s tabuľkovým súperom vôbec dobre (obaja mali po deväť bodov, pozn.), keď už v tretej minúte musel Ťapaj vyťahovať loptu zo svojej siete. Žákov center z rohového kopu dopravil do siete, za pomoci Malého, hlavou Pillár - 1:0.

Nebol to duel plný šancí, hralo sa opatrne. Častejšie s loptou manévroval favorit z Ružomberka, ale do čistých šancí sa dostať nevedel. Až v 32. minúte mohol vyrovnať Selecký. Po umnej kombinačnej akcii v strede poľa a ofenzívnej kolmici od Domonkosa sa rútil sám na Trefila zľava, lenže zblízka namieril do bočnej siete. Na opačnej strane mohlo byť veselšie tesne pred odchodom do kabín. Po aute sa k zakončeniu na zadnej žrdi dostal dostal Tamás, no napodobnil Seleckého. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Po zmene strán sa začalo aktívne na oboch stranách. Najskôr nevyužil sľubnú šancu Žák a následne chcel odpovedať Hladík, no Trefil bol na mieste a pri lopte skôr. Strážca brány Komárna predsa len kapituloval. V 55. minúte potiahol individuálne akciu do otvorenej defenzívy cez pravú stranu Hladík a jeho center na zadnej žrdi zakončil Huf - 1:1. Dvadsaťpäťročný ofenzívny futbalista si otvoril v Niké lige gólový účet.

V 69. minúte mohol vrátiť vedenie "domácim" Žák, no trestuhodne zvnúta pokutového územia po tom, čo si položil brankára Ťapaja, zlyhal. Namieril vedľa ľavej žrde. O päť minút na to pomohla pravá žrď Trefilovi pri hlavičke Hufa. Mrzieť ho to nemuselo, pretože akcia pokračovala a po Némethovej ruke prisúdil systém VAR pokutový kop Liptákom. Chrien si loptu postavil na biely bod a nechal vyniknúť Trefila. 

Flashscore známky oboch tímov.
Flashscore známky oboch tímov.Flashscore

Zverenci Mikuláša Radványiho si vydýchnuť nemohli. Po ďalšom rohovom kope Ružomberčanov trafil Žák lakťom do tvára Gabriela a arbiter Očenáš opäť ukázal na značku pokutového kopu. Tentoraz zobral zodpovednosť na seba Lavrinčík a poslal Trefila do opačnej strany - 1:2.

Hostia tak udržali vedenie až do záverečného hvizdu a po prvej prehre so Slovanom v sezóne sa vrátili na víťaznú vlnu. Komárno zaznamenalo prvú porážku po dvoch výhrach v rade.