Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rymarenko zlyhal pred prázdnou bránou. Ranko vyrovnal päť minút po dvanástej

Rymarenko zahodil veľkú šancu na rozhodnutie.
Rymarenko zahodil veľkú šancu na rozhodnutie.MFK Dukla Banská Bystrica
Futbalisti Banskej Bystrice boli v 2. kole Niké ligy na domácej pôde blízko k zisku prvých troch bodov v tejto sezóne. So Skalicou viedli od trinástej minúty po góle Dominika Veselovského (22), ale ďalšie šance nevyužili. Nakoniec tvrdo pykali.

Najväčšiu mal v 90. minúte Martin Rymarenko, keď neposlal loptu do prázdnej brány. Z azda dvoch metrov prestrelil. Záhoráci tento moment potrestali v tretej minúte nadstaveného času zásluhou Michala Ranka. Skaličania tak po domácej bezgólovej remíze s Michalovcami si tentoraz body delili už aj so streleným gólom v Banskej Bystrici. Úspešný strelec sa vyjadril aj k priebehu nerozhodného duelu, v ktorom mali Bystričania herne navrch.

Banská Bystrica - Skalica 1:1

"V prvom polčase nás súper prehrával, všade sme boli neskoro, najmä v súbojoch, neskoro sme hráčov dostupovali, zle sme vyhodnocovali situácie, mali sme tam ľahké straty lôpt. V druhom sa to trochu otočilo, vypracovali sme si už aj my šance. Viac nebezpečných lôpt išlo do šestnástky súpera. Musíme v nej hrať viac dôraznejšie, aby sa to šťastie priklonilo na našu stranu. V Bystrici sa nám aj so šťastím podarilo vyrovnať," povedal.

Ranko sa po centri Martina Černeka presadil hlavou. "Najkrajšie sú takéto góly, len škoda že nebol víťazný. Bod berieme všetkými desiatimi, lebo môj gól padol hádam už aj päť minút po dvanástej. Išli sme na konci tomu oproti a opäť platilo to staré nedáš – dostaneš. Súper mal čistú šancu na 2:0, nedal, my sme už nemali na konci čo stratiť, tak sme tam išli viacerí do šestnástky a našťastie sa nám podarilo vyrovnať."

V banskobystrickej šatni vládlo sklamanie. Mužstvo totiž malo viac šancí na to, aby pridalo druhý gól a uzavrelo zápas na. Pripísalo si taktiež druhú remízu v rade a to s rovnakým výsledkom 1:1 ako v prvom kole v Ružomberku.

"Je to sklamanie. Mali sme viac z hry a aj vyložených šancí, ale nedokázali sme ich dotlačiť do brány a na konci prišiel trest. Musíme sa z toho poučiť. Nebolo to o jednom momente v závere, mali sme ten zápas uzavrieť už skôr, pretože šancí bolo viac. Nemuseli sme sa takto trápiť do konca," uviedol strelec domácich Veselovský.

Tomu vyšiel až štvrtý strelecký pokus v aktívnom úvode duelu z jeho pohľadu. "Som rád, že mi dal tréner šancu nastúpiť v základnej zostave od začiatku. Nabádal vyššie postavených hráčov, aby sme viac strieľali a vo finálnej fáze veľa nevymýšľali a zakončili. Mne to padlo raz, možno by som bol radšej, kebyže sa presadím aj druhýkrát a mali by sme tri body. Musíme pracovať ďalej a víťazstvo sa dostaví. Verím tomu," priznal ofenzívny hráč.

Hrdinom stretu mohol byť útočník domácich Martin Rymarenko. V druhom polčase išiel najprv sám na bránu, ale dal si pridlhú loptu a nepridal druhý gól. Ešte väčšiu šancu mal v poslednej minúte riadneho hracieho času po prihrávke Adama Hanesa, no trestuhodne prestrelil prázdnu bránu a neuzavrel duel na 2:0.

"Ťažko sa mi to hodnotí. V 90. minúte som nepremenil obrovskú šancu a následne na to sme dostali gól. Veľmi ma to mrzí za chalanov, ale musíme dať hore hlavy a ísť do ďalšieho zápasu. Nebolo to iba o mojej nevyužitej šanci v závere. Mali sme na to, aby sme strelili druhý gól, ale taká šanca, akú som mal ja, sa musí premieňať. Lopta mi neskočila, bola to čistá príležitosť, mal som ju na nohe jednoznačne, to sa musí premeniť, takže ťažko sa mi hľadajú slová, veľmi nás táto remíza mrzí," uvedomoval si.

"Mali sme vyhrať. Futbal nám dnes ukázal svoju odvrátenú stránku. Ak však budeme hrať svoju hru, premieňať šance a hrať zodpovedne, tak môžeme vyhrať nad každým súperom v lige. Teraz to žiaľ nevyšlo a sme všetci smutní," doplnil.

Rymarenko v uplynulej sezóne nastrieľal dvanásť gólov, iba o jeden menej ako najlepší kanonieri súťaže Róbert Polievka s Tigranom Barseghjanom. V Ružomberku sa v prvom kole tejto sezóny presadil, v druhom proti Skalici obišiel i napriek veľkým šanciam naprázdno.