Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalica predstavila nového trénera, stal sa ním Čech Oulehla

Oulehla sa stal novým trénerom Skalice.
Oulehla sa stal novým trénerom Skalice.MFK Skalica
Novým trénerom MFK Skalica sa stal český lodivod David Oulehla (40). Klub zo Záhoria o tom informoval na svojom webe.

Prvé trénerské skúsenosti zbieral pri mládeži v Jihlave, neskôr v Jablonici nad Nisou. K mužskému futbalu sa dostal po prvý raz vo Viktorii Žižkov, kde pôsobil tri roky ako asistent a od leta 2018 sa stal po prvý raz hlavným trénerom v druholigovom Varnsdorfe.

V lete 2022 si ho vybral Pavol Vrba ako asistenta do Baníka Ostrava. Neskôr v tom istom klube asistoval Pavlovi Hapalovi. Po tejto skúsenosti prišla ponuka z domácej Jihlavy, ktorá zostúpila do druhej ligy. V tomto klube skončil zhruba pred týždňom a teraz v Skalici nahradí Pavla Majerníka.

"Budem chcieť nadviazať na prácu predošlého kouča Pavla Majerníka, ktorý v klube odviedol veľký kus práce. Mojou prvou úlohou bude poznať mužstvo viac do hĺbky, ako hráči reagujú na určité situácie, ako sú pripravení. Samozrejme, chcem sa prezentovať atraktívnym, aktívnym a kombinačným futbalom, v ktorom chceme súpera tlačiť k chybám. V krátkodobom horizonte je to hlavne o dosahovaní dobrých výsledkov, aby sme sa posunuli v tabuľke vyššie, aby sa nám hralo pokojnejšie a následne na to potom nadviazali v našej práci ďalej," povedal David Oulehla pre klubový web Záhorákov.

Priznal, že v Skalici nebude úplným nováčikom. "Občas som zavítal aj na futbal do Skalice, pretože mám na Morave rodinu a tak sa v tomto regióne často pohybujem. Prehľad o lige mám, nie je to pre mňa neznáma, často sledujem zápasy aj v televízii, ale v najbližšom období ju budem spoznávať viac do hĺbky," prezradil.