Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalica ratovala bod v nadstavení, Košice znova neuspeli na Letňáku

Košice nezužitkovali k bodu ani vylúčenie Emeku.
Košice nezužitkovali k bodu ani vylúčenie Emeku.Tomáš Cicoň/fckosice.sk
V poradí 2. kolo Niké ligy malo na programe v sobotu tri zápasy z piatich. Ružomberok svoj stret so Žilinou, pre pohárové povinnosti, odložil už skôr. Body sa delili pod Urpínom medzi domácou Bystricou a Skalicou (1:1). Na Záhorí v azyle uspel Trenčín s Košicami 2:0 aj napriek vylúčenému Emekovi (22).

Banská Bystrica - Skalica 1:1

Na Štiavničkách sa stretli dve mužstvá, ktoré v prvom kole novej sezóny remizovali. Kým Banskobystričania so streleným zásahom, Skaličania si naň museli počkať. Aj keď na pôde, ktorá im štatisticky nesedí. Po návrate medzi elitu na Štiavničkách ešte nezvíťazili. Z troch prípadov si dvakrát body delili.

Aktívnejšie vstúpili do duelu domáci. V siedmej minúte pálil spoza pokutového územia Veselovský k pravej žrdi, no tam bol pripravený Junas. Ten istý hráč to skúšal znova o štyri minúty neskôr, tentoraz do priestoru troch žrdí zo šestnástkoveho polkruhu nenamieril. Keď to však nevyšlo na dvakrát, na tretí pokus už áno. Po rýchlej akcii v 13. minúte a prihrávke Záhumenského nakoniec Veselovský zblízka prekonal Junasa - 1:0. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Skalica sa vôbec nevedela dostať do hry. Tempo diktovali futbalisti Dukly. V 38. minúte po štandardke sa v obrovskej šanci, prakticky sám pred bránou, ocitol Veselovský, ale zlyhal. Bystričania pokračovali v spaľovaní tutoviek aj päť minút pred odchodom do kabín. Rymarenko zvnútra pálil do pripraveného Junasa, ktorý vyrážal pred seba, kde sa snažil doraziť loptu Malec hlavou, avšak opäť sa vyznamenal brankár Skalice.

V druhom dejstve mal na hlave navýšenie skóre po rohu Willwéber, neuspel. Podobne obišiel na druhej strane Fábry. Útočník Záhorákov mal oveľa väčšiu príležitosť v 69. minúte, po malej dome Willwébera bol ďaleko pred pokutovým územím Rehák, ktorého Fábry preloboval, no lopta opečiatkovala ľavú žrď.

Vzájomné strety a druhá remíza v rade.
Vzájomné strety a druhá remíza v rade.Flashscore

V 90. minúte mohol spečatiť rezultát Rymarenko. Sám pred prázdnou bránou, po rýchlom protiútoku Hanesa, neuveriteľne zlyhal, keď odkrytý priestor prestrelil. Určite si bude spytovať svedomie, pretože v záverečných sekundách vyrovnal Ranko hlavou na konečných 1:1. Ťažil z centra Černeka zľava.

Tréner Bažík tak naďalej na prvé víťazstvo na lavičke Dukly čaká. Oba celky pokračujú v remízovom trende z 1. kola, pričom Skaličania "prekliatie" pod Urpínom nezlomili a ani na štvrtý pokus nevyhrali.

Trenčín - Košice 2:0 

Nielen nováčik z Komárna, ale aj Trenčín musí v úvode nového ročníka využiť azyl. Konkrétne na skalickom Letňáku, kde si to rozdal s tímom z metropoly východu. Pod hradom Matúša Čáka sa totiž, podobne ako v Žiline, zmení umelý trávnik za prírodný. Lodivod Stolica mal už k dispozícii uzdraveného Ibrahima. Chýbal však opäť Kmeť, ktorý doťahuje, podľa posledných informácií, prestup do americkej MLS, konkrétne Minnesoty United.

V šiestej minúte mohol v streleckej forme pokračovať Medved, lenže po rohovom kope Faška hlavičkoval zblízka vedľa ľavej žrde brankára Slávička. Nasledujúce minúty žiadne futbalové divadlo nepriniesli. S loptou na kopačke manévrovali hráči Trenčína, no bez väčších príležitostí na jednej či druhej strane. 

Štatistická prevaha bola na strane Trenčína.
Štatistická prevaha bola na strane Trenčína.Flashscore

Až s naplnením polhodiny hry sa o "nožnicové" zakončenie snažil Emeka, ďaleko od gólu nebol. Čo sa nepodarilo jemu, napravil o pár sekúnd neskôr spoluhráč Uchegbu. Gajdoš mu pripravil loptu na hranicu šestnástky, kde sa útočník "domácich" uvoľnil a ľavačkou nedal Šípošovi k pravej žrdi žiadnu šancu - 1:0. Odpovedať na druhej strane chcel Fabiš, skraja si zbehol do boxu, ale loptu netrafil ideálne. 

Na pozore sa musel mať Šípoš, keď v 39. minúte vyrážal technické zakončenie Sundaya pred seba. Na jeho šťastie nebol žiadny z hráčov trenčianskeho AS pripravený na dorážku. V samom závere najskôr zahodil gól Medved, spred päťky hlavičkoval tesne vedľa pravej žrde. A tak prišiel tvrdý trest. V nadstavenom čase po chybnej malej domov Kriváka pykali Košičania zásahom Emeku - 2:0.

Vzájomnú bilanciu Košice proti Trenčínu nevylepšili.
Vzájomnú bilanciu Košice proti Trenčínu nevylepšili.Flashscore

Po zmene strán sa ozvali ako prví hostia. Faško zvnútra pálil do pripraveného Slávička a ten vyrážal nad brvno. Zverenci Iliju Stolicu si skomplikovali stretnutie v 53. minúte. V rýchlom protiútoku navážal loptu na hosťujúcu bránu Emeka, no nezmyselne vpálil do Bokrosa a videl druhú žltú kartu. Porúčal sa pod sprchy. Paradoxom je, že prvý kartový trest videl ani nie minútu predtým za atak na nohu Faška. 

Napriek presilovke o jedného muža v poli sa celok z metropoly východu len ťažko presadzoval vo finálnej fáze. Zo záverečného minitlaku nevyťažil nič. Dokonca nezdramatizoval ani skóre. Po remíze z 1. kola si tak košické FC pripisuje prvú prehru. Na skalickom Letňáku po návrate do najvyššej súťaže stále nevyhrali a nestrelili ani gól, hoci tentoraz proti Záhorákom nehrali. Hráči AS zaknihovali premiérový trojbodový zápis.