Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalica zdolala Ružomberok a zaznamenala prvú výhru, debut Pekaríka okorenený tromi bodmi

Žilina na domácej pôde zdolala Komárno.
Žilina na domácej pôde zdolala Komárno.TASR - Daniel Stehlík
Futbalisti Žiliny vyhrali v nedeľnom zápase 9. kola Niké ligy na domácej pôde proti Komárnu a upevnili si druhé miesto v tabuľke. Skalica otočila skóre v Ružomberku a zaknihovala prvé víťazstvo v sezóne.

Ružomberok - Skalica 1:2

V stretnutí pod Čebraťom sa veľa šancí nerodilo. V prvom polčase prišla iba jedna strela na bránu a hneď z nej aj padol gól. Počas nadstaveného času centroval Selecký a dobre postavený Ján Hladík otvoril skóre. Pre českého útočník to bol tretí zásah v ligovej sezóne, čím prekonal svoj zápis z minulého ročníka.

Príležitosti prinášal druhý polčas. Malý mieril nad bránu, rovnako ako na druhej strane Alves. Po hodine hry dočakoval pas na zadnú tyč Morong, nedokázal ho usmerniť do siete. Veľmi blízko k druhému zásahu Ruže bol Múdry, skvele zareagoval Junas.

V 73. minúte po ťažko prehľadnej situácii v pokutovom území Ružomberku prišiel faul a pokutový kop pre Skalicu. Ten premenil obranca Oliver Podhorin, pre ktorého išlo o druhý zásah v sezóne. Oba dal práve z penalty. Záhoráci v nadstavenom čase dokázali strhnúť vedenie na svoju stranu.

Pomohol im Alexander Selecký a jeho vlastný gól, keďže tento futbalista v snahe zastaviť center nasmeroval hrací predmet do vlastnej svätyne. Skaličania tak zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne, no ostávajú na poslednej priečke. Ružomberok klesol na piatu priečku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina - Komárno 2:1

Peter Pekarík po návrate do žilinského tímu okamžite nastúpil v základnej zostave. Domáci rýchlo otvorili skóre. Na pas za obranu si ideálne nabehol Dávid Ďuriš, krásne si prebral loptu hruďou a potom ju rezolútne napálil k zadnej žrdi, na čo Trefil nestiahol reagovať.

Vyrovnať síce mohol Špyrka, v dobrej pozícii zakončil priamo do Belka. Neuspel ani Diviš, znova sa zblízka proti nemu blysol domáci brankár. V 42. minúte sa už Kaprálik radoval, nakoniec mu gól zobral systém VAR. Ten videl, že mladý útočník sa nachádzal pred zakončením v ofsajde.

Pekarík po 15 rokoch nastúpil za Žilinu.
Pekarík po 15 rokoch nastúpil za Žilinu.TASR - Daniel Stehlík

Komárno hneď po zmene strán dokázalo vyrovnať. Center Sliackeho na zadnej tyči zakončil Patrik Voleský najskôr iba do Belka, ktorý vytiahol skvelý zákrok, ale z dorážky sa už nepomýlil. Útočník hostí sa postaral o svoj tretí gól v sezóne.

Žilinu sa snažili vrátiť do vedenia Sauer strelou z diaľky či Ďuriš nebezpečnou hlavičkou, uspel až Adrián Kaprálik, ktorému poslal výborný pas za obranu Iľko a útočník domácich si pri zakončení počínal ako skúsený mazák. Hneď na to sa dostal do podobnej situácie, tentoraz mu Trefil pokus o prehodenie vystihol.

Poistku nepridal ani Ďuriš, nakoľko v ďalšej dobrej šanci opečiatkoval brvno. Bile sa presadil z ofsajdu a Belko ešte zachránil domácich pri rane Németha. Šošoni tak po výhre majú na druhej pozícii stále iba o jeden bod menej ako vedúci Slovan a navyše na rozdiel šiestich odskočili Dunajskej Strede. Komárno je ôsme.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore