Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skuhravý zažije proti Ružomberku domáci debut: Verím, že potešíme našich skvelých fanúšikov

Skuhravý sa ukáže svojim novým podporovateľom.
Skuhravý sa ukáže svojim novým podporovateľom.Tomáš Cicoň / FC Košice
Po úvodných dvoch dueloch na lavičke košického FC čaká trénera Romana Skuhravého (49) prvé vystúpenie pred vlastnými fanúšikmi. Celok z metropoly východu na svojom štadióne v rámci 10. kola Niké ligy privíta súpera z Ružomberka a nový dirigent mužstva sa teší na domáce publikum.

Súťažnou premiérou Skuhravého vo funkcii hlavného kouča Košičanov bol zápas Slovenského pohára na pôde Stropkova, favorit túto výzvu zvládol a po triumfe 4:1 postúpil do 4. kola, v ktorom ho čaká Petržalka. Po pohárovom debute bol pre nového kormidelníka pripravený aj ten ligový, a to v Banskej Bystrici, odkiaľ si o jedného muža oslabení hostia viezli cennú výhru 3:2.

"Vo futbale nezvyknem používať slová šťastie a smola, ale tentokrát urobím výnimku, pretože pri troch situáciách Banskej Bystrice sme mali naozaj šťastie. Vždy musíte reagovať na vývoj konkrétneho zápasu a zároveň musíte prijímať opatrenia, aby ste boli úspešní. Vyhodnotili sme to tak, že jediným relevantným výsledkom pre nás je prvá polhodina, kým sa hralo za rovnomerného stavu, a konečný výsledok,“ vravel Skuhravý o strete s Duklou pre klubový web.

Košičania vzali Dukle všetky tri body.
Košičania vzali Dukle všetky tri body.Tomáš Cicoň / FC Košice

Od návratu do najvyššej súťaže sú gólovým maximom Košíc v jednom zápase tri presné zásahy. Prvýkrát sa im to podarilo pred rokom 1. októbra na ihrisku Podbrezovej pri prehre 3:5, symbolicky za účasti práve terajšieho trénera, ktorý vtedy ešte stál na opačnej strane barikády a viedol železiarov. 

Druhý raz sa východniari trikrát presadili opäť do podbrezovskej siete, keď v 3. kole aktuálneho ročníka doma vyhrali 3:0. Tretí trojgólový zápis zaknihovali v spomínanom predstavení v Banskej Bystrici.

"Vôbec nepochybujem o tom, že v tomto mužstve sú hráči, ktorí vedia dávať góly. Herná stratégia jednoznačne vychádza z toho, čo je vašou futbalovou filozofiou. Chceme sa prezentovať ako útočné mužstvo. To znamená - a verte, že viem, o čom hovorím - že nebudeme automaticky otvorení vzadu, ale v akejkoľvek situácii budeme rozmýšľať ofenzívne," vyhlásil skúsený lodivod.

Skuhravý vie, čo od mužstva chce vidieť.
Skuhravý vie, čo od mužstva chce vidieť.Tomáš Cicoň / FC Košice

Po tom, ako sa Skuhravý ukáže divákom v Košiciach, ho opäť čakajú súboje u oponentov - pohárový v Petržalke a ligové v Michalovciach a Dunajskej Strede. "V princípe to z pohľadu hry vôbec nerozlišujem, či hráme doma alebo u súperov. Dokonca si myslím, že pre moje videnie futbalu je lepšie, keď hráte u protivníka, ktorý je pod tlakom vlastných fanúšikov. Myslím si, že uspieť je takto o čosi jednoduchšie," hovoril a dodal:

"Stretnutia pred vlastným publikom sú však veľmi dôležité, pretože vďaka nim budujete súčinnosť medzi mužstvom, klubom a divákmi. Ak FC Košice chce byť v budúcnosti silná značka, tak po každom jednom zápase musia mať hráči i diváci pocit, že pre úspech urobili všetko. Netvrdím, že všetko sa hneď automaticky vyhrá, ale stopercentný vklad z ihriska i tribún musí byť jednoznačný.“

Najbližší zápasový program Košíc.
Najbližší zápasový program Košíc.Flashscore

Čo si šéf košickej lavičky myslí o najbližšom protivníkovi z Ružomberka? "Z mojej strany vyjadrujem na adresu tohto klubu obrovskú pochvalu až údiv nad tým, ako zvládli minulú sezónu. Z mužstva, ktoré bolo namočené pomaly do boja o záchranu, sa vykľul účastník prvej šestky a najmä víťaz Slovnaft cupu. Dá sa povedať, že v tomto ročníku pokračujú v nastolenom trende. Bude to jeden z najťažších možných súperov, ktorý bude favoritom sobotňajšieho súboja,“ zhodnotil.

Skuhravý sa nevie dočkať košického publika. "Mám rád tento štadión, veľmi sa mi páči a teším sa, že je domovom nášho klubu. Keď som tu hral naposledy vo februári s Podbrezovou, ešte bol nedostavaný. Teraz je hotový a vskutku nádherný. Na takýchto parádnych stánkoch je to skrátka iný rozmer futbalu. Teším sa a verím, že výkonom i výsledkom potešíme našich skvelých fanúšikov,“ uzavrel.

Košice - Ružomberok (sobota, 18:00)