Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan je späť, Podbrezová prišla o ďalšie body a Žilina z koňa nezlieza

Slovan fanúšikov hrou nepotešil, ale získal tri body.
Slovan fanúšikov hrou nepotešil, ale získal tri body.TASR
Po 22 dňoch sa do bojov v Niké lige vrátil Slovan Bratislava, aby si pre svojich fanúšikov hneď pripravil drámu proti Podbrezovej, ktorá znova v závere prišla o body. Dunajská Streda prehrala dva razy po sebe tretí raz za posledných dvanásť mesiacov. Žilina potvrdila výbornú formu na pôde Trnavy. Flashscore Správy prinášajú tradičné udalosti uplynulého kola Niké ligy.

V piatkovej predohrávke nevyužila Dukla šancu ísť priebežne na čelo tabuľky a doma s Ružomberkom iba remizovala. Na gól Arevala reagoval Bobček. Doslova pár hodín po tomto momente Liptákov opúšťa a mieri do Poľska, čo bude veľká rana pre ofenzívu mužstva. Banská Bystrica má druhú najlepšiu formu v lige, no prerušila sériu troch víťazstiev.

Košice sa postarali o prvú výhru na domácom štadióne, vystrelil ju Greššák a podporil trápenie Zlatých Moraviec. Tie stále majú iba jeden bod, no nie sú posledné. Tam sa nachádzajú Michalovce. Zemplín strelil aspoň prvý gól sezóny a viedol dvanásť minút. Potom na Pavúka reagovali Matejov s Vlaskom, čím Skalica otočila skóre a druhý raz vyhrala.

Výsledky všetkých zápasov 6. kola Niké ligy.
Výsledky všetkých zápasov 6. kola Niké ligy.Flashscore

Trenčín znova vyhral, na konte má trinásť bodov a takisto trinásť strelených gólov. O ten zatiaľ posledný sa postaral obranca Kmeť, čím len podotkol, že pozvánka do národného tímu je zaslúžená. Dunajská Streda bez vylúčeného Risvanisa nestrelila ani gól. V závere videl červenú kartu aj domáci Ibrahim.

Doposiaľ v piatich kolách bol vylúčený jediný hráč a to trnavský Zeljkovič. Asi najzaujímavejšie veci sa ale diali v nedeľu, keď najskôr Žilina piatou výhrou poskočila na prvé miesto a potvrdila výbornú formu, navyše nastrieľala už šestnásť gólov. Sauer si pripísal tretiu asistenciu, Addo štvrtý gól.

Flashscore zostava 6. kola Niké ligy

Slovan si pripravil veľkú drámu, keď po takmer mesiaci odohral stretnutie Niké ligy. Proti Podbrezovej stratil náskok 1:0, aby si tri body vrátil naspäť v nadstavenom čase. Hrdinom a najlepším hráčom kola podľa Flashscore Správy sa stal Tigran Barsegjan.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Skvelá forma Žiliny

"Šošoni" vyhrali päť zo šiestich odohraných stretnutí tejto sezóny Niké ligy a s výnimkou duelu v Podbrezovej zakaždým ukázali pekný ofenzívny futbal. Ten priniesol 16 gólov, každý jeden padol pri výhre, čo je priemer viac ako tri presné zásahy na jeden zápas. O štyri postaral Addo, tri vsietil Ďuriš a po dva Sauer s Iľkom. Mladý tím nazbieral skúsenosti aj v Európe. Napriek vypadnutiu ukazuje, že do ligy si priniesol veľmi veľa.

Žilina je s pätnástimi bodmi lídrom tabuľky. Okrem iného päť gólov strelila do siete vo forme hrajúceho Trenčína a cez víkend vyhrala v Trnave, kde si Belko udržal druhé čisté konto v sezóne. Zdá sa, že tréner Hynek a jeho mužstvo vyzreli. Otázne ostáva, čo sa stane, ak naozaj odídu kľúčoví hráči.

Žilina vyhrala posledných päť zápasov v rámci všetkých súťaží.
Žilina vyhrala posledných päť zápasov v rámci všetkých súťaží.Flashscore

Druhá prehra DAC v rade

Dunajská Streda na úvod sezóny vypadla z Konferenčnej ligy a ani vstup do ligovej súťaže nemala ideálny, ale až do piateho kola neprehrala. Pred týždňom však doma podľahla Banskej Bystrici a tentoraz nestačila na Trenčín. DAC pritom za 180 minút strelil jediný gól zápasu, o ktorý sa postaral Gavrič. Vo viacerých stretnutiach tím trénera Guľu ukázal, že mu chýbajú lídri, ktorí odišli.

Kalmára a ani Krstoviča sa nedarí nahradiť. Čiernohorský útočník už dáva góly za Lecce. Pohľad na bývalých spoluhráčov ho nemôže tešiť. Dunajskostredčania majú osem bodov a sú na piatej priečke. Menším pozitívom je fakt, že mužstvo inkasovalo iba šesťkrát, čo je tretí najnižší počet v Niké lige.

Podbrezová znova nezvládla záver

Podbrezová mohla z posledných dvoch zápasov získať šesť bodov, ale má iba jeden. Pred týždňom jej hráči viedli 2:1, následne prišiel nešťastný vlastný gól Mareka Bartoša, a tak Trenčín remizoval. Ešte horšie to dopadlo v nedeľu. Slovan síce vyhrával 2:1, lenže nevyužil viacero dobrých šancí. Počas druhého polčasu Kováčik pripravil gólové prihrávky Assinorovi aj Bartošovi.

V 87. minúte to teda vyzeralo tak, že "Železiari" porazia majstra už tretí raz zhruba rok, lenže potom prišli chyby. Zbytočný faul Blahúta premenil Lovat na gólový center pre Kašiu. Zakrátko po rozohrávke Podbrezovčania stratili loptu, Bajrič ju nakopol dopredu, defenzíva zaváhala a Barsegjan si vychutnal Ludhu. Zverenci trénera Skuhravého mohli byť prví, sú na štvrtej priečke.

Peter Kováčik má po šiestich kolách na konte štyri góly a dve asistencie.
Peter Kováčik má po šiestich kolách na konte štyri góly a dve asistencie.Flashscore

Moment kola: Návrat majstra do ligového kolotoča

Slovan si jeden zápas odložil, aby sa mohol sústrediť na pohárové povinnosti. Druhý nehral, keďže Michalovce sa trápili s koronavírusom. Stretnutie proti Podbrezovej tak bolo iba štvrté počas prebiehajúceho ročníka. "Belasí" ostávajú jediným tímom, ktorý ešte neprehral. Na konte majú dve remízy a rovnako dve výhry. Majster sa vrátil do ligovej akcie prvý raz od 12. augusta, takže po 22 dňoch.

Gól kola: Tigran Barsegjan

Arménsky ofenzívny hráč otvoril skóre stretnutia, keď si obhodil Paraja a nechytateľne zamieril ľavačkou do rohu brány k vzdialenejšej žrdi, kam Ludha nemal šancu dočiahnuť. Jeho výstavný kúsok je zaslúžene gólom kola. Bol to už jeho tretí presný zásah počas tohto ročníka, pričom v predošlom ich v lige zaznamenal dokopy päť. Toto číslo by mohol čoskoro prekonať. Gól je vo videu v čase od 0:31.