Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan pôjde do Michaloviec lietadlom, Kucka je po úspešnej operácii

Slovan odohrá svoj ďalší zápas už v piatok.
Slovan odohrá svoj ďalší zápas už v piatok.TASR - Martin Baumann
Futbalisti Slovana Bratislava majú vzhľadom na účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov nesmierne nabitý program. V utorok hrali na pôde Beluše v rámci Slovenského pohára, v piatok sa predstavia na pôde Michaloviec a v utorok doma hostia Manchester City.

Belasí vzhľadom na všetky okolnosti nepôjdu na Zemplín tradične autobusom, ale zvolia leteckú dopravu. Pre tím z hlavného mesta sú Michalovce geograficky najvzdialenejším súperom.

"Zvažovali sme rôzne alternatívy ako ušetriť hráčom šesťhodinové cestovanie. Nakoniec nám aj ekonomicky najoptimálnejšie vyšiel letecký presun v deň zápasu. Poletíme do Košíc, presunieme sa do Michaloviec, kde bude priestor na krátky oddych. Hneď po zápase sa vraciame späť," povedal pre klubový web asistent trénera Boris Kitka.

Michalovce proti Slovanu ešte nikdy nezvíťazili. V Niké lige odohrali tieto dva tímy proti sebe celkovo 23 zápasov, z toho až 20-krát sa radovali belasí a trikrát sa zrodila remíza. Od roku 2004 sa proti sebe stretli štyrikrát aj v druhej lige, kde Bratislavčania raz vyhrali a v troch prípadoch sa zrodila remíza. Ďalšie dva úspešné stretnutia zažil Slovan v Slovenskom pohári.

"Náš zámer je jasný, pokračovať v zbieraní bodov a ideálne vyhrať, čo však nebude jednoduché. Naše posledné zápasy v Michalovciach boli tesné. Domáci sa zrejme pokúsia zlomiť domácu nepriaznivú sériu. Budeme sa musieť vyrovnať aj s terénom, ktorý tam nebýva vždy optimálny. Proti odhodlanému súperovi potrebujeme dobrý výkon. Chceme potvrdiť body s Ružomberkom či z Dunajskej Stredy, aby sme si držali náskok pred prenasledovateľmi," pokračoval Kitka.

Slovan môže byť pomerne spokojný takisto so zdravotným stavom v mužstve. Okrem Juraja Kucku sú všetci v poriadku a pripravení naskočiť do stretnutia. "Pauschek sa v pohári vrátil do hry, vyzeral dobre, budeme mu postupne dávkovať záťaž. Kucka je po operácii bez komplikácií, z čoho sa tešíme. Ak by sa naplnil scenár o návrate za tri-štyri týždne, boli by sme radi."

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Spomínaný Lukáš Pauschek sa v zápase s Belušou vrátil po zranení, absolvoval 70 minút. Jeho vynútená pauza po zranení ramena trvala necelé dva mesiace.

"Po fyzickej stránke som sa najmä v prvom polčase cítil dobre. Dva mesiace bez zápasu sú dosť dlho, chvíľu mi trvalo, kým som sa dostal do zápasového tempa. Veľmi sa teším z návratu. Prvý polčas nebol v našom podaní ideálny, no po prestávke sme rýchlo rozhodli o postupe. Som fakt veľmi rád, že som mohol opäť naskočiť do zápasu," povedal.