Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan preladil na ligu, s Ružomberkom ťahá skvelé série. Vracia sa Pauschek, otázny Kucka

Slovan chce zvládnuť ligový zápas proti Ružomberku.
Slovan chce zvládnuť ligový zápas proti Ružomberku.TASR - Martin Baumann
Futbalisti Slovana po prehre na pôde Celticu v rámci úvodného stretnutia Ligy majstrov smerujú pozornosť naspäť na Niké ligu, pretože v sobotu hostia Ružomberok, s ktorým majú v ostatných rokoch naozaj skvelú bilanciu.

Slovan s týmtom tímom neprehral v Niké lige už deväťkrát po sebe a ak k tomu prirátame aj jeden pohárový duel, tak dostaneme číslo desať, pričom v celkovo siedmich prípadoch zvíťazil. Naposledy v poslednom kole minulej sezóny pred vypuknutím majstrovských osláv vysoko 5:1.

Liptáci sa proti celku z hlavného mesta tešili ešte 22. septembra 2020 na domácej pôde gólom Regáliho (1:0). Belasí navyše ťahajú proti Ružomberku šnúru až sedemnástich stretnutí bez prehry na vlastnom štadióne. Súboj obhajcu majstrovského titulu proti úradujúcemu víťazovi Slovenského pohára sľubuje zaujímavý duel.

Predošlé zápasy Slovanu a Ružomberka.
Predošlé zápasy Slovanu a Ružomberka.Flashscore

"Tesne im ušiel postup do skupinovej fázy Konferenčnej ligy. Pripravujeme sa na veľmi ambiciózneho súpera, ktorý má stabilizovanú výkonnosť a nemení herný systém. Chceme potvrdiť body z ťažkého zápasu v Dunajskej Strede. Bola by škoda, keby sme teraz o body prišli," vyjadril sa asistent trénera Boris Kitka.

"Máme menšie rany a nakopnutia. Uvidíme, ako na tom bude Juraj Kucka. Pri ostatných nejde o nič vážne," prezradil k zdravotnému stavu. "Po individuálnych rozhovoroch uvidíme, aké budú zásahy do zostavy. Určite sa objavia aj hráči, ktorí nehrali v Glasgowe, ale nechceli by sme úplne zmeniť zostavu," doplnil.

Kitka takisto potvrdil, že do plného tréningového procesu sa zapojil Lukáš Pauschek, ktorý nebol k dispozícii od záveru júla. Naplno pripravený je Sharani Zuberu. Po zranení z prvého súboja proti Midtjyllandu hral niekoľko desiatok sekúnd proti Dunajskej Strede a variantou bol aj na pôde Celticu.

Ružomberčania sa na zápas v hlavnom meste naladili výhrou v rámci 2. kola Slovenského pohára na pôde mužstva Dynamo Diviaky, kde strelili až deväť gólov. Zaujímavé je, že v tejto obci začali cestu aj pred rokom (4:0) a nakoniec vyhrali posledné stretnutie. Navyše v Niké lige ešte nenašli premožiteľa, čo si môže povedať už iba Žilina a Trnava.

"Čaká nás európsky zápas. Bude to mať parametre, kvalitu, intenzitu a náročnosť vonkajších európskych stretnutí. Na to sa musíme pripraviť. Musíme byť dôslední, efektívni, mať základy v defenzíve a nesmieme byť naivní. Slovan je schopný potrestať nás z minima," uvedomuje si tréner Ondřej Smetana.

Slovan Bratislava - Ružomberok (sobota, 20:30)