Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan s víťazným obratom, Trnava nestačila na Žilinu

Flashscore
Aktualizované
Dramatický záver na Tehelnom poli a tri body pre Slovan.
Dramatický záver na Tehelnom poli a tri body pre Slovan.TASR
Najvyššia futbalová slovenská súťaž vstupuje do 6. kola. Po dvoch týždňoch čaká Niké ligu kompletné kolo. V akcii bude všetkých dvanásť účastníkov. Všetko podstatné sledujte v online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM: 6. KOLO

PIATOK

Banská Bystrica - Ružomberok 1:1 

Sumár.

Návrat k duelu.

SOBOTA 

Košice - Zlaté Moravce 1:0

Skalica - Michalovce 2:1

Trenčín - Dunajská Streda 1:0

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Trnava - Žilina 0:2

Slovan - Podbrezová 3:2

Nedeľný sumár.

Výsledky 6. kola
Výsledky 6. kolaFlashscore

3. SEPTEMBRA

20:45 - "Postavili sme zostavu, ktorá mala zastaviť ich krátke prihrávky. Čiastočne sa nám to podarilo, aj keď na oko diváka bola Podbrezová lepšia. Boli momenty, keď sme boli horší a dali sme gól a boli aj také, keď sme boli lepší a gól sme nedali. Po prehre v Európskej lige bola situácia ťažká, hráči išli na dno svojich síl a zvrátili neuveriteľný zápas, som na nich hrdý. Trocha som sa nechal uniesť ohľadom fanúšikov, ospravedlňujem sa za to, mužstvo však treba podporiť aj keď sa nedarí. Verím, že budú fandiť ďalej, ale dá sa to aj slušne," nadviazal Vladimír Weiss.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

20:20 -  "Bol to emočne náročný zápas. Pre Slovan neoblo ľahké skoncentrovať sa po štvrtkovom stretnutí a chceli sme to využiť. Boli sme lepší na väčšine ihriska, nešla nám však koncovka. V závere som spoznal, že niektoré veci fungujú pod tlakom inak. Slovan mal dobrú štandardku a potom prišlo jediné rozohranie na brankára, ktoré som v Podbrezovej zažil. Tomuto sa musíme vyhnúť," hodnotil prehru Roman Skuhravý.

20:00 - Slovan sa vrátil do nikéligového kolotoča po dvoch týždňoch. Svojim priaznivcom pripravil na Tehelnom poli poriadnu drámu. Síce viedol 1:0, ale po viacerých zahodených šanciach prišiel trest. Podbrezová otočila na 1:2. Lenže domáci vrhli všetky sily do útoku a v nadstavenom čase dvomi gólmi získali tri body.

19:45 - Na trnavských futbalistoch sa podpísal náročný program a hlavne odveta s Dniprom. "Nebol som úplne spokojný s prvým polčasom. Mohli sme vyhrávať, mali sme dve alebo tri dobré šance. Zle sme vstúpili do druhého. Trochu sa dalo čakať, že budeme mať ťažké nohy. Keď ich máte, tak proti Žiline vyzeráte pohybovo zle," nadviazal v hodnotení tréner Gašparík.

Hodnotenie oboch základných zostáv
Hodnotenie oboch základných zostávFlashscore

19:30 - Jaroslav Hynek tak premiérovo vyzrel na svojho konkurenta Michala Gašparíka, s ktorým ťahal štvorzápasovú sériu bez výhry. "Trnava ma trochu prekvapila, aká bola aktívna. Najmä v prvom polčase mali o nejaké šance viac a boli nebezpečnejší. V druhom dejstve sme si to jednoznačne zobrali pre seba. Skvelá štandardka to otvorila a následne po chybe prišiel druhý gól. Mohli sme si pri ďalších situáciách súboj vyriešiť k spokojnosti."

19:25 - Žlto-zelení pretrhli šnúru bez výhry na Štadióne Antona Malatinského a prvýkrát od októbra 2019 vyhrali. Po zmene strán strelili v rýchlom slede dva góly. Skóre otváral Stojčevski, na ktorého nadviazal Addo.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

15:15 - Trnava strelila Žiline aspoň gól v posledných 13 ligových stretnutiach. "Šošoni" si

naposledy udržali čisté konto 27. októbra 2019 pri svojom dosiaľ poslednom triumfe na Štadióne Antona Malatinského (1:0). Spartak naposledy od Žiliny neinkasoval 9. apríla 2022 (doma 1:0, gól Čurma).

14:45 - Spartak ťahá v Niké lige šnúru troch duelov bez prehry. Doma zdolal Podbrezovú

(2:0) a remizovala v Zlatých Moravciach (1:1) i v Skalici (0:0).

14:05 - Ako uvádza klubový web skslovan.com, Slovan a Podbrezová celkovo odohrali 17 ligových zápasov s nasledovnou bilanciou: 11 víťazstiev "belasých", 2 remízy a 4 triumfy hráčov z Horehronia.

Posledné bitky
Posledné bitkyFlashscore

13:45 - "Bude to o priestoroch, v ktorých chcete byť aktívnejší proti súperovi, ktorý sa snaží hrať konštruktívnejšie zozadu. Kľúčové budú osobné súboje 1na1. Jedna vec je systém, druhá, že futbal sa naozaj odvíja od súbojov. Zaváži sebavedomie, taktická a technická vyspelosť i odolnosť. Myslím si, že ten, kto vyhrá viac súbojov, vyhrá aj zápas,“ prezradil očakávania Boris Kitka pred výkopom zápolenia s Podbrezovou.

13:15 - Žilinčania počas prípravy na ďalšie ligové kolo krotili emócie po skvelom domácom obrate proti Zlatých Moravciam (z 0:2 na 3:2, pozn.). "Emócie boli krásne, no nevnímam, že by sme odvtedy lietali v oblakoch. Pripomenuli sme si niektoré situácie na videu, zdôraznili niektoré veci. Chalani vedia, že potrebujeme pracovať. Médiá môžu písať, že sme líder, no verím, že sa dobre pripravíme a nevybočíme z naštartovanej cesty," povedal pre mskzilina.sk lodivod Hynek.

Ostatné vzájomné vystúpenia
Ostatné vzájomné vystúpeniaFlashscore

12:25 - V minulom ročníku sa obaja predstavili v majstrovskej skupine a teda odohrali štyri súboje. Obaja dosiahli doma i vonku po jednom víťazstve. Ostatný duel - posledný minulej sezóny - zvládli "Železiari" na Tehelnom poli výsledkom 1:0. Rozhodol Ďatko.

12:00 - Obhajcu majstrovskej trofeje trápia viaceré absencie. "Žiaľ, Weiss ani Zmrhal s vysokou pravdepodobnosťou nebudú pripravení do zápasu. Veríme, že Čavrič bude k dispozícii na väčší časový úsek než vo štvrtok. Uvidíme, či už od začiatku. Určite nám však môže pomôcť,“ priblížil asistent hlavného trénera Boris Kitka. 

11:45 - Podbrezová nebude môcť v najbližšom období využiť služby útočníka Andyho Masaryka. Talentovaný mládežnícky reprezentant sa presúva do partnerského klubu, pôsobiaceho v druhej lige, aby získaval cenné seniorské skúsenosti a dostával ďalší priestor na svoj futbalový rozvoj. Informuje web o hosťovaní 18-ročného hráča v Pohroní.

11:00 - V Trnave "šošoni" naposledy zvíťazili 27. októbra 2019 (1:0 gólom Demiriho). Odvtedy Spartak doma trikrát vyhral a tri duely sa skončili remízou.

10:20 - V ostatných dueloch sa s pozitívnou štatistikou môže pochváliť lodivod Michal Gašparík, ktorý to na systém Jaroslava Hyneka vie. 

10:00 - Trnava so Žilinou odohrali v najvyššej súťaži 138 vzájomných zápasov. Spartak vyhral

47-krát, Žilina 53-krát a v 38 prípadoch sa zrodila remíza.

09:20 - Juraj Kucka sa dodatočne ospravedlnil fanúšikom za výprask slovenského majstra na Cypre proti Arisu Limassol.

09:00 - Naposledy hral Slovan v lige ešte 12. augusta, keď vyhral v Skalici 2:1. Následne bol súboj s Michalovcami odložený pre koronavírus v tíme Zemplínčanov, bitku s Ružomberkom si "belasí" posunuli pre účasť v Európskej lige. 

08:00 - Šieste kolo sa ukončí nedeľňajším programom. Sledovať budeme zápasy slovenských zástupcov v Európe - Trnava privíta Žilinu, Slovan pre zmenu Podbrezovú.

2. SEPTEMBRA

22:00 - A ešte jeden návrat ku Guľovi. Vo svojom 50. dueli na lavičke DAC upravil svoju celkovú bilanciu na 30-9-11, skóre 94:47 (v 38 ligových stretnutiach je to 22-9-7, pri skóre 63:35).

21:00 - Spokojnejší bol, pochopiteľne, hlavný muž lavičky trenčianskeho AS Ilija Stolica. "Najdôležitejšia vec zo zápasu sú tri body. Výrazne ho ovplyvnila červená karta. Od toho momentu sme súboj jasne kontrolovali. Nevyužili sme veľa príležitostí, pozrel som si aj štatistiky a mali sme aj jasnú prevahu striel. Vyslali sme 20 streleckých pokusov, kým súper pohrozil len raz."

21:00 - Po vývoji v stretnutí pod hradom Matúša Čáka chcel kouč Dunajskej Stredy Adrián Guľa aspoň bod. "Do stavu, keď bol počet hráčov na ihrisku vyrovnaný, domácich sme prekvapili dobrým vstupom. Veľkú šancu mal Gavrić, potom aj Trenčín a celkovo bol priebeh vyrovnaný. Kľúčovým momentom bola hlúpa červená karta, ktorou nás Risvanis dostal do náročnej situácie. Dostali sme jednoduchý gól, čo je škoda pri hre o jedného menej. Z môjho pohľadu sme zápas mohli doviesť aspoň do remízy. Vo finálke nám chýbalo lepšie riešenie a viac kľudu, hoci do pokutového územia sme sa dostali," cituje web fcdac.sk.

20:40 - Naopak, k penaltovej situácii sa vyjadril lodivod hostí Marek Petruš: "V tejto fáze nás domáci pritlačili a rozhodujúcim bol druhý gól, ku ktorému by som sa nemal vyjadrovať, ale musím, pretože to čo som videl na videu a po rozhovore s brankárom, ktorý sa hráča nedotkol, bol odpískaný pokutový kop. Mňa také veci bolia."

20:30 - "U mňa prevládajú zmiešané pocity, pretože si dovolím tvrdiť, že dnes chalani odohrali asi najhorší polčas pod mojim vedením. Chalanov však musím oceniť za druhý polčas, pretože sme doň mali dobrý vstup, dali sme gól, k penaltovej situácii sa vyjadrovať nebudem. Najmä prvý gól nám veľmi pomohol, kde sme boli aktívni a takou našou aktivitou sme sa dostali k penaltovej situácii a potom sme si už do konca zápasu vedenie postrážili," cituje web Skalice hlavného trénera Záhorákov Pavla Majerníka.

20:05 - Skalica potvrdila úlohu favorita proti Michalovciam, hoci súboj musela otáčať. Víťazný zásah z penalty dal Vlasko. 

20:00 - Duel Trenčína s Dunajskou Stredou priniesol dve červené karty a triumf domácich 1:0, ktorí sa tak dostali na čelo tabuľky. 

18:45 - Spokojnejší boli, samozrejme, navrátilci do ligy hráči Košíc. Po druhý raz v ročníku vyhrali. "Prvý polčas bol z našej strany dobrý, takto sme si ho predstavovali, no efektivita mohla byť lepšia. Mali sme aj čisté šance. Keby sme ich premenili, mohlo by to byť pokojnejšie. Druhý polčas bol nervóznejší, odišiel nám stred poľa, v ktorom sme prehrávali súboje. Aj tak sme mali 2-3 príležitosti gólovo sa upokojiť. Napokon to malo drámu až do konca. Chlapci to zvládli, súpera nepustili ku gólovým príležitostiam," nadviazal kormidelník domácich Anton Šoltis.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

18:40 - Pre ViOn to bol tretí súboj v sezóne, v ktorom sa strelecky nepresadil. "Prvý polčas bol z našej strany slabší, bez dôrazu aj emócie. Domáci boli dôraznejší, vytvorili si viaceré gólové príležitosti, z ktorých jednu premenili. Chýbala mi väčšia emócia a viac zanietenia. V druhom sme sa zlepšili a myslím si, že sme boli lepší, ale iba po finálnu fázu. Domáci nám hrozili z brejkov a nedokázali sme sa presadiť ani zo štandardnej situácie. Po dnešnom výkone najmä v prvom polčase sa tu nedalo zvíťaziť. Opäť sme nedali gól a bez toho sa nedá vyhrať zápas," hodnotil duel Vladimír Cifranič.

18:25 - Zlatomoravčania sú vo výsledkovej kríze. Zvíťaziť nedokázali ani v šiestom kole. S bodom sú na chvoste tabuľky. Prehrali štvrtý súboj v rade. V ostatných piatich skórovali iba trikrát. Z toho dvakrát do siete Žiliny.

18:10 - Lukáš Greššák sa do najvyššej slovenskej súťaže vrátil po štyri a pol roku v zahraničí. Do siete Zlatých Moraviec strelil 34-ročný skúsený stredopoliar ešte len svoj druhý presný zásh v lige. Ten prvý zaznamenal v drese Ružomberka v marc 2012.

17:50 - Zverenci Antona Šoltisa sa po prvej výhre po návrate medzi elitu dočkali aj prvého domáceho triumfu. Na tri body z Michaloviec nadviazali pred očami svojich fanúšikov proti ViOn-u. Svojho súpera zdolali gólom Greššáka 1:0.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

14:45 - Košice chcú pokrstiť svoju novú arénu prvým víťazstvom. Na svojom trávniku vôbec premiérovo v najvyššej súťaži privítajú zlatomoravecký ViOn. Ako informuje klubový web od Žitavy, jediný raz sa stretli oba tímy v Slovnaft Cupe, kde Moravce ťahali za kratšiu stranu lana. Košiciam vtedy pohľahli 1:3.

14:00 - Hosťovanie pre svojho hráča využila aj Žilina. Do Prešova poslal na rok 20-ročného mládežníckeho reprezentanta Samuela Kopáska.

13:35 - Bratislavský Slovan bude nadchádzajúcu jeseň bez stopéra Siemena Voeta. Belgický futbalista odchádza na hosťovanie do Fortuny Sittard. Informoval o tom web slovenského majstra.

13:15 - Pomôcť trenčianskemu AS môže aj štvorgólový strelec Rahim Ibrahim"Po fyzickej i mentálnej stránke sme všetci veľmi dobre pripravené. V každom zápase bojujeme až do samého konca a musíme v tom pokračovať. Súper hrá podobne ako my s vysokým držaním lopty. Rozobrali sme si ich. Čaká nás kvalitné stretnutie."

Rahim Ibrahim má v úvode ročníka výbornú formu
Rahim Ibrahim má v úvode ročníka výbornú formuFlashscore

13:00 - Trenčín bude chcieť proti DAC uspieť. V predchádzajúcej sezóne sa konfrontovali dvakrát. V prvom stretnutí zdolali Trenčania v MOL aréne domáci tím 2:1. V odvetnom po troch červených kartách utrpeli prehru 0:4. Naposledy Dunajskú Stredu porazili v domácom prostredí ešte v sezóne 2019/2020, keď v žilinskom azyle zvíťazili 2:1. 

12:25 - Bodovať naplno potrebuje aj Skalica. Po troch prehrách v rade uhrala bezgólovú remízu s tranvským Spartakom. "Michalovce mali hroší vstup do sezóny ako si predstavovali, napriek tomu je to naďalej kvalitné mužstvo. Na druhej strane, budeme chcieť doma získať tri body, no chceme sa sústrediť na svoj výkon a nadviazať na dobrý domáci zápas proti Trnave a zvládnuť ho víťazne," uviedol tréner Pavol Majerník.

Ostatné vzájomné súboje
Ostatné vzájomné súbojeFlashscore

12:00 - Zemplínčania stále čakajú nielen na prvé víťazstvo v novom ročníku, ale najmä strelený gól. Vôbec prvý strelili v sezóne v rámci Slovenského pohára do siete Rožňavy, s ktorou v týždni vyhrali 1:0. "Hovorí sa, že každý najbližší zápas je najdôležitejší, pre nás je teraz najdôležitejší ten sobotňajší v Skalici. Ideme tam s cieľom zabodovať a konečne skórovať," hlási pred výkopom obranca Daniel Magda.

11:30 - Lodivod DAC priblížil situáciu ohľadom absentujúcich stopérov: "Potešilo náš, že Filip Kaša sa mohol zapojiť do väčšej časti tréningového procesu. Uvidíme, akým spôsobom ho môžeme po jeho zdravotnom výpadku využiť. Aj stav Brunettiho s Urblíkom sa vyvíja veľmi pozitívne, verím, že po reprezentačnej prestávke sa zapoja do plnohodnotného tréningu s mužstvom a na ďalšiu časť sezóny budú k dispozícii."

11:00 - Tréner Adrian Guľa absolvuje na lavičke Dunajskej Strey 50. súťažný duel, pripomína web DAC. V doterajších 49 dosiahol s mužstvom bilanciu 30-9-10, skóre 94:46 (v 37 ligových stretnutiach je to 22-9-6, pri skóre 63:34).

10:30 - Slovan Bratislava a Spartak Trnava spoznali termíny zápasov v skupinách Európskej konferenčnej lige. 

Rozpis duelov Trnavy. 

Program Slovana.

10:00 - Duel proti Košiciam bude špeciálnym pre viacerých členov Zlatých Moraviec. Rodákmi z metropoly východu sú tréner Vladimír Cifranič a ľavý bek Matúš Čonka. Za FC nastupovali v nedávnej minulosti aj ďalší obrancovia - Vladimír Majdan, Matej Moško a Gergely Tumma, zatiaľ čo vo ViOn-e pôsobila v ročníku 2021/2022 brankárska jednotka Košíc Matúš Kira.

09:30 - Stopér Košíc Martin Šindelář, ktorý bol v Zostave 5. kola Niké ligy, upozorňuje na hostí od Žitavy. "ViOn má síce v tabuľke jeden bod za domácu remízu s Trnavou, ale videli sme ich zápas v Žiline. Podali tam solídny výkon a do poslednej sekundy boli v hre o víťazstvo. Vezmime si, že v 97. minúte mohli ísť hostia do gólového brejku a jedine vysoké postavenie brankára Belka, ktorý obranným odkopom poslal do brejku spoluhráča, zabránilo čistej šanci hostí," uviedol pre klubový web.

Martin Šindelář je od príchodu do Košíc v januári 2023 stabilným členom základnej zostavy.
Martin Šindelář je od príchodu do Košíc v januári 2023 stabilným členom základnej zostavy.Flashscore

09:00 - Sobota v Niké lige priniesie tri súboje. Bitka tímov z chvosta tabuľky medzi Košicami a Zlatými Moravcami sa začne o 15:30, od 18:00 uvidíme strety Skalice s Michaovcami a Trenčínu s Dunajskou Stredou.

1. SEPTEMBRA

19:55 - Z natiahnutia deväťročnej neporaziteľnosti mal radosť tréner hostí Peter Tomko. "Dôležité a hlavne čo nás všetkých teší, aj výkon tomu nasvedčoval, že sme išli do poslednej minúty za víťazstvom. Podobne ako domáci. Slušná atmosféra, slušný zápas. Bod berieme. Chceli sme tri, ale musíme rešpektovať silu domácich."

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

19:50 - Súboj hodnotil asistent trénera Ščasného Mário Auxt. "Myslím, že je remíza spravodlivá, pretože aj keď sme sa dostali do vedenia, boli sme pasívni a nedostávali sa do šancí ako sme chceli. Neboli sme nebezpčení v pokutovom území. Súper po zmene strán skóroval a tým pádom je z toho remízový zápas." 

19:45 - V predohrávke 6. kola sa pod Urpínom zrodila remíza 1:1. Dukla neudržala polčasové vedenie, keď po zmene strán vyrovnal Bobček. Banská Bystrica tak stále čaká na víťazstvo proti Ružomberku. Séria trvá od septembra 2014.  

16:55 - Oba tímy sa budú spoliehať na svojich trojgólových kanonieroch. Domáci majú Róberta Polievku. Hostia zasa Kristófa Domonkosa.

Róbert Polievka a jeho doterajšia štatistika v Niké lige
Róbert Polievka a jeho doterajšia štatistika v Niké ligeFlashscore

16:15 - Dukla je tretia najproduktívnejšia (10 gólov) po Žiline (14) a Trenčíne (12). Inkasovala štvrtý najvyšší počet gólov (8) spolu s Košicami. Ružomberok dal šiesty najvyšší počet gólov (5) spolu so Skalicou. Má najhoršiu obranu spolu s ViOnom a Trenčínom (9 inkasovaných). Sedem z tých zásahov inkasoval v dvoch dueloch vonku.

15:50 - Dvaja slovenskí zástupcovia spoznali v piatok popoludní v Monaku svoje skupiny, ktoré ich čakajú v nadchádzajúcej jeseni. Bratislavský Slovan bude chcieť dorovnať minuloročné maximum (osemfinále) v A skupine proti Lille, Ľubľane a Klaksvíku. Trnavský Spartak si zopakuje súboj s tureckým Fenerbahce spred piatich rokov. Okrem toho v H skupine vyzve Ludogorec a Nordsjaelland. Čítajte viac.

15:15 - Ružomberok patrí medzi štyri tímy (Skalica, Michalovce a ViOn), ktoré v tomto ligovom ročníku zatiaľ nebodovali vonku. Zároveň spolu so Zlatými Moravcami sú jediní, kto si v novom ročníku ani raz neudržal čisté konto.

14:50 - Dukla ťahá v Niké lige šnúru troch víťazstiev a štyroch zápasov bez prehry. Ak rátame Slovenský pohár, tak štyri a päť. Trikrát v rade bodovala naplno prvýkrát od minuloročného návratu medzi elitu. 

Forma z ostatných zápasov Banskej Bystrice
Forma z ostatných zápasov Banskej BystriceFlashscore

14:10 - Banská Bystrica má pred sebou výzvu v podobe prerušenia série bez výhry proti Ružomberku. Naposledy ho zdolala v najvyššej slovenskej lige 20. septembra 2014 výsledkom 3:1. Hralo sa na Štiavničkách.

13:55 - Zaujímavosťou je, že obaja piatkoví súperi, napriek rozdielnej skupine, bojovali o predkolo Európskej konferenčnej ligy. Bystrica skončila v semifinále proti Žiline a Ružomberok nestačil vo finále práve na žlto-zelených. 

13:05 -  Banskobystričania sa v minulom ročníku vrátili medzi elitu a s Ružomberčanmi si zahrali dva duely. Oba v základnej časti, keďže Dukla sa, aj na úkor "Ruže", prebojovala do majstrovskej skupiny. V oboch prípadoch ale uspel Ružomberok neprehral. V 4. kole vyhral na Štiavničkách 3:2 a v 15. kole sa na Liptove zrodila remíza 1:1.

Ostatné vzájomné vystúpenia
Ostatné vzájomné vystúpeniaFlashscore

12:15 - Šieste kolo je zároveň posledným pred prvou tohtosezónnou reprezentačnou prestávkou. Slovenskí futbalisti sa v kvalifikačnom dvojzápase stretnú najskôr s Portugalskom (8. septembra o 20:45) a o tri dni na to privítajú rovnako na Tehelnom poli Lichtenštajnsko (20:45).

11:35 - Ofenzívu ViOn-u, ktorá v piatich zápasoch strelila len tri góly, z toho dva v ostatnom kole do siete Žiliny, prichádza prebrať navrátilec Filip Balaj. Do konca aktuálneho ročníka bude najlepší strelec zo sezóny 2020/21 pri Žitave hosťovať. Nastrieľal 16 gólov v 28 zápasoch a klub takmer dotiahol do predkola Európskej konferenčnej ligy. Čítajte viac.

11:15 - Trápiace sa Michalovce sa snažia posilniť. V uplynulých hodinách sa dohodli na príchode ofenzívneho hráča Abdula Zubairuho. Pre slovenských fanúšikov dobre známy futbalista, keďže od zimy 2017 do leta 2022 obliekal dres AS Trenčín. Na konte má 128 zápasov a v nich štyri góly. Dvadsaťštyriročný hráč naposledy pôsobil v Zrinjski Mostar a Kolubare.

Abdul Zubairu pózuje s novými farbami.
Abdul Zubairu pózuje s novými farbami.Róbert Andrejov/mfkzemplin.sk

11:00 - Káder Žiliny opustil srbský futbalista Boris Krstič. Zamieril na hosťovanie do konca sezóny s následnou opciou na trvalý prestup do Spartaka Subotica. Informoval o tom klubový web lídra Niké ligy. Čítajte viac.

10:35 - S blížiacim sa koncom prestupového obdobia (6. september) nikéligisti nelenia a snažia sa pred náročnou jesennou časťou posilniť. Vôbec prvým legionárom v kádri Ružomberka sa stal Šimon Gabriel. Nevýraznému celku prišiel vystužiť defenzívne rady.

Dvadsaťdvaročný stopér, naposledy hráč Viktorie Plzeň, ktorý má za sebou viacero hosťovaní, podpísal s liptovským klubom dvojročný kontrakt

10:08 - V piatich zápasoch 14 gólov. Najviac ich fanúšikovia videli v Žiline - 5. Najmenej na vypredanom "Letňáku", kde domáca Skalica si delila bod s trnavským Spartakom po bezgólovej remíze. 

09:58 - Naopak, kto prvýkrát okúsil príchuť prehry, bola Dunajská Streda. Nezdolaným celkom tak zostáva bratislavský Slovan. Už skôr si piate kolo s Ružomberkom, pre povinnosti v Európe, odložil. Predtým mu plány prekazili Zemplínčania, ktorí bojovali s covidom. 

Výsledky 5. kola Niké ligy
Výsledky 5. kola Niké ligyFlashscore

09:48 - Na chvoste tabuľky sú Michalovce a Zlaté Moravce. Obaja získali iba bod. Ako jediní v prebiehajúcom ročníku ešte nezvíťazili. 

09:35 - Po piatich kolách vedú ligový pelotón futbalisti spod žilinského Dubňa, ktorí predviedli proti ViOnu skvelý obrat z 0:2 na konečných 3:2. Eric Bille rozhodol trojbodovým zásahom v 97. minúte. Žilinčania nazbierali 12 bodov. O dva menej má Podbrezová i Trenčín s Banskou Bystricou. 

09:25 - Kolo si podmanil Žan Medved, ktorý sa dočkal premiérového zásahu v drese Košíc. Zároveň bol víťazný do siete Michaloviec vo východniarskom derby. V ideálnej zostave 5. kola podľa Flashscore známok dominovali hráči nováčika a Banskej Bystrice.

Žan Medved si vyslúžil najvyššiu známku vo Flashscore hodnotení.
Žan Medved si vyslúžil najvyššiu známku vo Flashscore hodnotení.Šimon Pavlišin/FC Košice

09:18 - K uplynulému piatemu kolu sa môžete vrátiť cez naše udalosti, v ktorých sme mapovali to najzaujímavejšie, čo piate kolo prinieslo. Čítajte viac.

09:13 - Kolo uzavrú dve stretnutia európskych účastníkov v nedeľu. Vôbec premiérovo v histórii sa Niké liga môže tešiť z dvojitej účasti svojich zástupcov v skupine Európskej konferenčnej ligy. Trnava hostí lídra tabuľky zo Žiliny. Do akcie sa po dvoch týždňoch vracia v lige obhajca Slovan, ktorý si to rozdá s Podbrezovou.

Tabuľka po piatich kolách Niké ligy
Tabuľka po piatich kolách Niké ligyFlashscore

09:08 - V sobotu sú na programe tri zápasy. Nováčik z Košíc bude chcieť prvé tri body proti Michalovciam potvrdiť doma so Zlatými Moravcami. Zaujímavý - ofenzívny súboj - sa očakáva pod hradom Matúša Čáka, kde na svojej umelej tráve privíta Trenčín minuloročného vicemajstra z Dunajskej Stredy. Zverenci Mareka Petruša z Michaloviec sa budú snažiť nielen prvý trojbodový zápis, ale najmä strelený gól v Skalici.

09:05 - Šieste kolo odštartujú počas sviatka, na Deň ústavy, Banská Bystrica s Ružomberkom. Pôjde o súboj štvrtého tímu s deviatym. Od seba sú vzdialení na šesť bodov.

09:00 - Vitajte pri šiestej časti Nikéligového trackeru, v ktorom už tradične počas víkendu budeme prinášať najnovšie informácie z jednotlivých klubov či zaujímavé vyjadrenia pred i po zápasoch.