Slovan to nebude. Bartoš opúšťa Podbrezovú aj Niké ligu, zamieril do Poľska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan to nebude. Bartoš opúšťa Podbrezovú aj Niké ligu, zamieril do Poľska

Bartoš bude hrávať najvyššiu poľskú súťaž.
Bartoš bude hrávať najvyššiu poľskú súťaž.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Slovenský obranca Marek Kristián Bartoš (27) prestupuje z FK Železiarne Podbrezová do poľského tímu Motor Lublin, kde podpísal zmluvu na dve sezóny s ročnou opciou.

Bartoš prišiel do Podbrezovej v roku 2018, okrem krátkeho hosťovania v Pohroní bol členom železiarov šesť rokov a patril medzi najdlhšie pôsobiacich hráčov na Horehroní. Celkovo vo všetkých súťažiach odohral za Podbrezovú až 144 zápasov, z toho 86 bolo v najvyššej súťaži, pričom vyšší počet majú na konte iba traja futbalisti tohto klubu.

V Niké lige zaznamenal osem gólov. Počas ročníka 2022/23 mu jeho výkony vyniesli miesto v najlepšej zostave sezóny a následne dostal pozvánku od trénera Calzonu do seniorskej reprezentácie Slovenska. V kempe pred európskym šampionátom bojoval o svoje miesto v konečnej nominácii, no to mu tesne uniklo.

Bartoš si tak prvý raz vyskúša pôsobenie v zahraničí. "Marek bol jeden z top hráčov, ktorý za posledné roky odviedol pre náš tím veľmi veľa, za čo mu patrí veľká vďaka," povedal generálny manažér Podbrezovej Miroslav Poliaček.

"Už po niekoľký prestupový termín prejavoval vôľu posunúť sa v kariére, pretože chcel ísť za novou výzvou a Motor ako nováčik poľskej ligy spĺňal kritériá, ktoré Marek na nový klub mal, či už dĺžka kontraktu alebo podmienky, ktoré sú niekoľkonásobne vyššie ako u nás. Marek sa rozhodol túto ponuku prijať. My mu držíme palce pri novej výzve. Verím, že sa naše cesty v budúcnosti ešte skrížia. Nebude jednoduché nahradiť ho, ale urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo," nadviazal Poliaček.

Podbrezová vo štvrtok oznámila príchod Kristiána Koštrnu a už vtedy generálny manažér prezradil, že Bartoša s najväčšou pravdepodobnosťou v Zelpo Aréne neudržia. V posledných týždňoch sa v kulároch s jeho menom spomínal aj záujem Slovana Bratislava.