Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zakončil sezónu víťazne. Rád by som zostal, ale som unavený, hovorí tréner Weiss

Weiss prežil náročnú sezónu.
Weiss prežil náročnú sezónu.Profimedia
Tréner Vladimír Weiss st. (59) by rád pokračoval na lavičke futbalistov Slovana aj v budúcej sezóne. Uviedol to po víťazstve 5:1 nad Ružomberkom v záverečnom 10. kole nadstavbovej časti Niké ligy. Belasí sa po stretnutí tešili zo šiesteho titulu v rade a celkovo štrnásteho v najvyššej slovenskej súťaži.

Kouč o svojej budúcnosti hovoril vo chvíli, keď sa jeho zverenci oddávali majstrovským oslavám: "Nechcel by som to teraz konkretizovať. Rád by som zostal, keď uvidím, že mužstvo má opäť šancu bojovať o titul a pohárovú Európu. To je otázka aj na vedenie, netlačím sa nikam. Chcel by som pracovať ďalej, ale uvidím, teraz som unavený."

Jeho tím účinkoval opäť na troch frontoch a v skončenej sezóne absolvoval 52-zápasovú porciu. V lige zvíťazil s priepastným pätnásťbodovým náskokom pred druhým DAC Dunajská Streda.

"Samozrejme, som rád, že Slovan získal ďalší titul. Paradoxne nás to nestálo toľko síl, ako v uplynulých dvoch sezónach. Vtedy sa rozhodovalo až v závere, hlavne v minulom ročníku. Odišlo niekoľko kľúčových hráčov, uhrali sme to však s väčším náskokom. Ale na druhej strane to môže byť varovný prst, musíme rozmýšľať a posilniť sa pred začiatkom novej sezóny. Aj keď gro mužstva je dobré, aj sa obnovili zmluvy skúseným kľúčovým hráčom. Z tohto pohľadu som rád, ale Slovan čaká veľa práce do budúcnosti, keďže nikto nespí a konkurencia vždy bude," povedal kormidelník obhajcu titulu.

Slovan ešte v piatok oznámil predĺženie zmluvy so šesticou hráčov. Pokračujú Juraj Kucka, David Strelec, Vladimír Weiss ml.Lukáš Pauschek, Kenan Bajrič a Marko Tolič. "Myslím si, že je to dobré, keď má hráč istotu kontraktu. Tých hráčov je viac, stihlo sa, čo sa stihlo. Je tu otázka Kankavu, Kašiu, s ktorými sa stále rozprávame. Myslím si, že ešte rok môžu potiahnuť a pomôcť mužstvu kvalitou a skúsenosťami. Zároveň uvidíme, akých hráčov sa nám podarí získať," zdôraznil Weiss st. a vyjadril sa aj k svojmu synovi.

"Vlado mal obrovské zdravotné problémy počas celej sezóny. Najprv s achilovkou a potom mal natrhnutý sval, ale bojoval. Určite vie hrať lepšie ako dnes. Stále je výborný hráč a chce dať mužstvu čo najviac. Ak urobí dobrú prípravu a bude zdravý, verím, že bude hrať ako predchádzajúce dve sezóny, keď bol najlepší hráč."

Forma Slovana.
Forma Slovana.Flashscore

Naopak, dres úradujúceho šampióna Niké Ligy nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis. Kouč Slovana sa vyjadril hlavne ku kanadskému brankárovi, ktorý bol stabilnou jednotkou tímu: "V Slovane nie je ľahké chytať. Každý hráč a tréner je pod určitým tlakom, záleží ako sa s tým dokážu vysporiadať. Milan priniesol pokoj a optimizmus do kabíny. Má toho odchytaného veľa, či už za Kanadu alebo aj za Crvenu Zvezdu Belehrad. Pôsobil v dobrých kluboch, priniesol aj humor do kabíny a istotu pre trénera v ťažkých chvíľach. Musíme nájsť brankára, ktorý je sebavedomý a má svoju kvalitu."

Slovan tak v novej sezóne bude opäť reprezentovať slovenský futbal v Lige majstrov, ktorá bude mať nový formát a do skupinovej fázy postúpi až 36 tímov. Začne v 1. predkole (prvé zápasy 9./10. júla, odvety 16./17. júla). Meno súpera spozná počas žrebu, ktorý je na programe 18. júna v Nyone.