Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sobota v znamení dvojgólových strelcov, triumfy Žiliny a Košíc režírovali Bile s Medvedom

Aktualizované
Bile zaznamenal dva presné zásahy.
Bile zaznamenal dva presné zásahy.TASR
Počas tohto víkendu sa v najvyššej slovenskej súťaži odohrajú iba štyri zápasy, pretože Slovan aj Trnava využili možnosť preložiť si stretnutia vzhľadom na povinnosti v pohárovej Európe. V sobotu sme tak videli len merania síl v Žiline a Košiciach. Šošoni si v 3. kole Niké ligy doma poradili s Michalovcami a Košice nemali najmenší problém s Podbrezovou.

Žilina - Michalovce 3:1

Oba tímy nastupovali do stretnutia s cieľom získať prvé víťazstvo v ročníku. Pred duelom sa hovorilo aj o tom, že ani jeden z celkov zatiaľ nedokázal skórovať, hoci tím z východu odohral o zápas viac. Domáci sa dostali do nádejnej príležitosti už na začiatku merania síl. Center z rohu sa ocitol pri kapitánovi MŠK Jánovi Minárikovi, ktorému však chýbala presnosť v zakončení. Šošoni boli pri chuti, do vedenia ich mohol následne poslať Eric Bile, ten ale netrafil bránu gólmana Lukáča.

Tlak domáceho tímu neustával, v 18. minúte ukázal svoju genialitu Mário Sauer, prekvapil defenzívu Michaloviec a ponúkol šancu Adriánovi Kaprálikovi, no Lukáč bol na jeho pokus pripravený. Strážca svätyne hostí mal plné ruky práce, po polhodine hry "vycvičil" jedného z obrancov Kaprálik, prihral Dávidovi Ďurišovi, jeho rana skončila len na žrdi.

Žilinčania sa napokon dostali do vedenia z pokutového kopu v nadstavenom čase prvého dejstva. Úspešným exekútorom bol Bile. Hostitelia boli na koni, na ihrisku dominovali, no šesť minút po návrate z kabín ich schladil vyrovnávajúci zásah Michaloviec. Po rohovom kope rozvlnil sieť hlavou ukrajinský bek Denis Taraduda

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Hráči MŠK sa nechceli uspokojiť s aktuálnym stavom a o štyri minúty neskôr opäť viedli - po expresnom ataku do nepripravenej defenzívy súpera sa presadil Sauer po asistencii Kaprálika. Lukáč v bráne Zemplína musel byť naďalej v pozore a po hodine hry zabránil ďalšiemu gólu, keď zoči-voči zlikvidoval strelecký pokus Ďuriša.

V 65. minúte sa žilinskí fanúšikovia opäť tešili. Veľký tlak šošonov rezultoval do ďalšieho gólu - Lukáč síce dokázal vyraziť ranu Kaprálika, no hrací predmet sa od jedného z hráčov hostí odrazil k Bilemu, ktorý zaznamenal svoj druhý zásah v stretnutí. Žilina tak oslavuje premiérové víťazstvo v ročníku.

Košice - Podbrezová 3:0

Aj druhý zápas sobotného programu proti sebe postavil mužstvá, ktoré v novej sezóne čakali na výhru. Už po piatich minútach rozjasal Košickú futbalovú arénu Žan Medved, keď si naskočil na presný center Fabiša a hlavou rozvlnil sieť. Domáci pohrozili aj pokusom Galloviča, mieril na vzdialenejšiu žrď, no v pohotovosti bol brankár Danko.

Po polhodine hry zvýšili Košice vedenie. Faško dokázal dostať v súboji loptu na Medveda, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase. Ešte do polčasu bolo vymaľované. Podbrezová sa nestihla spamätať a v 38. minúte inkasovala tretíkrát. Giannis Niarchos si stihol prezuť kopačky, vbehol do hry, ocitol sa v nájazde na brankára a nemýlil sa.

Košice v zápase dominovali.
Košice v zápase dominovali.Flashscore

Železiari bojovali po návrate z kabín s veternými mlynmi. Šípoša skúsil prekvapiť Talakov, no neúspešne. Východniari mohli skóre ešte navýšiť, Danko ale zasiahol pri šanci Niarchosa. Zápas sa už len dohrával, zaujal akurát moment zo 76. minúty, keď sa ocitol hrací predmet v košickej bráne, no pre ruku zakončenie Sanusiho platiť nemohlo. V úplnom závere stretnutia sa snažil zakončovať Jones, štvrtý gól svojho tímu nepridal.