Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Špekulácie sa potvrdili. Rusnák opúšťa Žilinu a mieri za slovenskou légiou v Ostrave

Rusnák si už za Žilinu v jarnej časti nezahrá.
Rusnák si už za Žilinu v jarnej časti nezahrá.mskzilina.sk
Ostatné dni sa šepkalo o prestupe Matúša Rusnáka (24) z MŠK Žiliny do Baníka Ostrava. Jednotlivé strany sa odpovediam cez Vianoce vyhýbali, avšak blížiaci sa transfer definitívne potvrdili v stredu. Krídelník tak po štyri a pol roku vymení najvyššiu slovenskú súťaž za elitnú českú.

Rusnák sa skrz dorast a žilinské "béčko" dostal do prvého mužstva a stal sa oporou klubu na domácej i európskej scéne. Výsledkom bola nominácia do reprezentácie, kde si však na debut ešte musí počkať. Ako pripomína web mskzilina.sk, rodák z Levíc nastúpil v žlto-zelených farbách za prvý tím v 131 dueloch s bilanciou 10 gólov a 14 asistencií.

"Prišiel som sem ako dorastenec, ktorý musel zabojovať o miesto cez B-tím. Som rád, že som v Žiline napredoval a stal sa stabilnou súčasťou základnej zostavy "áčka". Myslím si, že teraz nastal aj môj čas sa niekam posunúť a vyskúšať si niečo iné. Cítim to tak, že som už tiež potreboval nový impulz. V každom prípade bolo pre mňa cťou byť Šošonom a hájiť farby Žiliny," uviedol Rusnák pre klubový web MŠK.

Rýchlonohý krídelník smeruje do šiesteho celku českej FORTUNA:LIGY. Ostrava získala za 18 kôl 27 bodov a na jar bude bojovať o to, aby sa pozrela do skupiny o titul. V Baníku pôsobia aj ďalší štyria Slováci - Matej Madleňák, Filip Blažek, Tomáš Rigo a Ladislav Almási

Klub zo severu Slovenska však nie je dvakrát nadšený z vývoja situácie. Rusnákovi sa v júni mala skončiť zmluva, pričom Žilinčania sa chceli dohodnúť na novej. Viac dokumentujú slová Karola Belaníka, športového manažéra MŠK.

"Od leta sme s ním rokovali o novom kontrakte, no nemal záujem, túžbu ostať tu ďalšie obdobie. Zmluva mu končila v lete. Nechali sme ho odohrať jesennú časť takmer v plnej minutáži, potom sme to začali riešiť a rýchlo sa to dohodlo. Niečo tu odohral a nechceli sme mu brániť, pokaziť mu transfer. Chceme mu zaželať veľa štastia do ďalšej kariéry."

Belaník na druhe strane vyzdvihol progres Rusnáka, ktorý si premiérovo vyskúša pôsobenie v zahraničí. 

"Pri Matúšovom príchode sme nad ním uvažovali najmä ako o hráčovi B-tímu, ktorý má potenciál a môže prekvapiť. Svojou pracovitosťou a nasadením sa zaslúžene dostal do A-tímu, kde odvádzal štandardné výkony. Začínal na vyšších pozíciách, postupne sa presunul na krajného obrancu, neskôr v systéme 3-4-3 na "fullbacka". Za vyše štyri roky urobil výrazný progres."

"V tíme patril medzi najstarších, potreboval nejakú zmenu, novú motiváciu, ďalší krok. Záujem o neho bol z viacerých klubov, rozhodol sa pre Baník, ktorý pre neho môže byť dobrá adresa. Je tam náš bývalý tréner Pavel Hapal, a ten ho chcel," doplnil športový manažér Žilinčanov, ktorý naznačil príchod náhrady za Rusnáka. Ten sa môže sfinalizovať v najbližších dňoch.