Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štart a program prípravy poznajú aj Košičania, trávnik KFA prechádza rekonštrukciou

Žan Medved (vpravo) bol najlepším strelcom Košíc v Niké lige s deviatimi gólmi.
Žan Medved (vpravo) bol najlepším strelcom Košíc v Niké lige s deviatimi gólmi.Tomáš Cicoň/fckosice.sk
Futbalisti FC Košice majú naplánovaný úvod letnej prípravy na pondelok 17. júna, pričom poznajú mená piatich zo šiestich súperov, ktorí ich preveria pred štartom ročníka 2024/2025.

Košičania sa udržali v premiérovej sezóne v Niké lige, keď skončili na 10. mieste pred Michalovcami a zostupujúcimi Zlatými Moravcami. Na úvod ich čakajú kluby z nižších súťaží ako Humenné a maďarská Kisvárda. Následne sa predstavia proti Žiline a už spomínaným Zemplínčanom. 

S koncom prípravy narazia na súpera z poľskej Ekstraklasy - Górnik Zabrze. S kým sa Košičania stretnú v generálke a či aspoň tú odohrajú na domácej pôde, zatiaľ jasné nie je. Viac ozrejmuje manažér A-mužstva Roman Šimko.

"Všetky doposiaľ dohodnuté stretnutia máme zámerne dohodnuté na ihriskách súperov, keďže trávnik Košickej futbalovej arény prešiel rekonštrukciou. Pracujeme aj na šiestom súperovi v rámci generálky pred štartom Niké ligy," prezradil pre klubový web fckosice.sk Šimko. Úvodné kolo Niké ligy je na programe počas víkendu 27. a 28. júla.

Prípravné zápasy Košíc:

22. júna: Humenné - Košice

29. júna: Kisvárda - Košice

3. júla: Žilina - Košice

6. júla: Michalovce - Košice

13. júla: Górnik Zabrze - Košice 

20./21. júla: generálka v štádiu riešenia