Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takáč a Barseghjan sú najlepší v lige, tvrdí Weiss. Výhru sme potrebovali, dodáva Kašia

Barseghjan bol kľúčom k ďalšiemu víťazstvu.
Barseghjan bol kľúčom k ďalšiemu víťazstvu.BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia
V prvom vzájomnom dueli aktuálnej sezóny medzi Trnavou a Slovanom uspel úradujúci šampión Niké ligy. Trénera Vladimíra Weissa (60) svojimi výkonmi opäť potešili Tigran Barseghjan (31) a Dominik Takáč (25). Podľa skúseného kormidelníka sú obaja elitou celej súťaže.

Slovan sa po úvodnej polovici, ktorá patrila skôr domácemu celku, rozbehol až v druhej časti zápasu. Pred poslednou 20-minútovkou sa bratislavský káder prezentoval peknou kombinačnou akciou, na ktorej konci bol Barseghjan a práve on sa stal jediným úspešným strelcom derby.

"Tigran má minúty, keď rozhoduje o bodoch, nebolo to prvýkrát. Momentálne je najlepším hráčom ligy aj podľa štatistík, mohol by byť ešte lepší, keby viac trénoval, ale to vyplýva z jeho mentality," uviedol tréner Vladimír Weiss na adresu svojho zverenca, ktorého služby si klub poistil novou zmluvou.

Výkony Barseghjana sa jeho koučovi veľmi páčia.
Výkony Barseghjana sa jeho koučovi veľmi páčia.TASR / Lukáš Grinaj

K hlavným témam patril aj výkon brankára Takáča. Pred sezónou prestúpil k belasým práve zo Spartaka. Odchod k rivalovi mu trnavskí fanúšikovia nevedia odpustiť. Pred súbojom a aj počas neho mu to dávali tvrdo najavo. Gólman napriek tomu svoju úlohu na ihrisku zvládol a udržal si čisté konto.

Reakcia Trnavčanov? Dalo sa to čakať, nič ma nerozhodilo, vraví Takáč a teší sa z triumfu

"Dominik chytal vynikajúco, pre nás je obrovským prínosom. Bez dobrého brankára nemáte šancu na titul a Ligu majstrov. Je to dominantný muž v našej bráne, chytá fantasticky, dobre trénuje, výborne zapadol. Trnava ho stratila, my sme ho získali, prehovárali sme ho mesiac a pol, každý deň som mu volal, už som ho otravoval," priblížil Weiss st. a pokračoval:

"Sníval o zahraničí, ale nakoniec sme ho zlomili. Nie peniazmi, ale víziou, že snívame o Lige majstrov, prijal to a napokon nám ju vychytal. Zaslúžili sa o to všetci hráči a celý klub. Bez dobrého brankára však nemáte šancu a dnes je v mojich očiach najlepší brankár v lige, pre nás je momentálne nenahraditeľný."

Tréneri aj aktéri na trávniku si pochvaľovali búrlivú atmosféru, v hľadisku bolo vyše 13 500 divákov, z toho asi tisícka fanúšikov Slovana. "Trnava dobre vstúpila do zápasu, bojovala, bola agresívna, skúšali sme sa presadiť našou kvalitou. Strelili sme gól po peknej akcii, ktorú sme vystavali od nášho brankára. Som šťastný, že sme vyhrali," hodnotil stopér Kašia.

Za prvý polčas sme si prehru nezaslúžili, vraví Gašparík. Procházku mrzí gólová situácia

"Vždy to je výnimočné, ak uspejete v derby. Špeciálne pre fanúšikov. V Trnave sú zápasy vždy veľmi ťažké. Výhru sme potrebovali, mali sme dva náročné týždne, teraz sme späť, chceme byť číslo jeden a na to potrebujeme víťaziť," dodal líder obrany.

Trnava - Slovan 0:1