Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tí, ktorí ťa nosia na rukách, potom najviac naložia, hovorí Medved o gólovej odmlke

Medved na začiatku sezóny strelil päť gólov.
Medved na začiatku sezóny strelil päť gólov.FC Košice/Tomáš Cicoň
Slovinský útočník Žan Medved (25) zažil výborný úvod sezóny a prvé štyri kolá mu vyniesli až päť gólov, vďaka čomu nejaký čas kraľoval tabuľke strelcov. Navyše získal ocenenie pre najlepšieho hráča mesiaca júl/august v Niké lige.

Zhodne dvakrát sa presadil proti Dunajskej Strede aj Podbrezovej, jeden zásah pridal na pôde Slovana. Už teraz tak zaznamenal viac ako polovicu svojich gólov z minulej sezóny (9), pričom Košice doposiaľ skórovali celkovo v siedmich prípadoch.

"Je to určite pekné, keď hráča poctia takouto cenou. Som rád, že si všimli moje výkony a že to vyhodnotili v môj prospech. Samozrejme, nie je to len moja zásluha, ale postarali sa o to aj všetci ostatní z nášho tímu. Som vďačný a veľmi si to vážim," povedal Medved o ocenení pre najlepšieho hráča mesiaca pre klubový web.

V posledných troch vystúpeniach ale bývalý hráč Slovana či Skalice mlčal a ukázalo sa to aj na výsledkoch, keďže za ten čas dal tím z východného Slovenska iba jeden gól a získal len dva body. V tabuľke sa priebežne nachádza na ôsmom mieste.

"Je samozrejmé, že ak strieľate góly, tak si vás mužstvá strážia. V prvých štyroch kolách bola naša útočná hra pre našich protivníkov nebezpečnejšia, ďalšie stretnutia nám v ofenzíve veľmi nevyšli. Ak si však dávajú väčší pozor na mňa, uvoľní sa priestor pre mojich spoluhráčov. Ide o to, či to dokážeme využiť," tvrdí.

Otvorene priznal, že sa mu nepáči prístup niektorých priaznivcov, a to nielen v košickom futbale, ale celkovo na Slovensku. Keďže vo forme sa nachádza aj Tigran Barseghjan, tak arménsky futbalista predbehol svojho konkurenta na čele tabuľky strelcov.

"Jednu vec som sa vo vašej krajine naučil. Ak nedáš dva-tri zápasy gól, tak už o sebe počuješ kadečo. Ak si úspešný, tak ťa nosia na rukách. Skrátka, tí, ktorí ti tlieskajú v čase, keď sa ti darí, sú potom tí istí, ktorí ti najviac naložia. Naučil som sa s tým žiť, ale všimol som si to už viackrát," otvorene konštatoval.

Do Košíc teraz príde Žilina, ktorá ešte neprehrala a nachádza sa vo výbornej forme, čo jasne podčiarkla vysokým víťazstvom na pôde Slovana (5:0). So skóre 15:4 navyše disponuje ako najlepšou ofenzívou, tak aj defenzívou. Tri body bude chcieť aj z východu.

"Žilina je spolu so Slovanom najlepšie mužstvo ligy. Sú výborní na lopte, kombinační, rýchli, behaví. Ich spôsob hry je založený na veľmi dobrom systéme. Každý vie, čo má na ihrisku robiť. To sa ukazuje aj na ich postavení v tabuľke. Čaká nás asi najťažší zápas v doterajšom priebehu súťaže," podotkol Medved.

Košice - Žilina (sobota, 18:00)