Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 príchodov do Niké ligy. Hviezdne posily pre Slovan, Trnavu, DAC aj Košice

Bude Mak najlepším hráčom v novej sezóne?
Bude Mak najlepším hráčom v novej sezóne?TASR
Už v sobotu odštartuje nová sezóna Niké ligy, ktorá prinesie aj výkony nových hráčov. Flashscore Správy vybrali desať najzaujímavejších mien, ktoré na Slovensko prišli zo zahraničia.

Róbert Mak

Dlhoročný slovenský reprezentant sa vrátil do materského klubu ako veľká posila, navyše prináša skúseností a tiež je nesmierne nebezpečným ofenzívnym hráčom. Slovanu má pomôcť nielen v lige, ale hlavne v pohárovej Európe. Od úvodu ukazuje, že toto spojenie môže byť veľmi úspešné. Bývalý hráč Norimbergu, Zenitu, PAOK-u či Sydney bude jednoznačne patriť k úplnej špičke Niké ligy.

Štatistiky Róberta Maka.
Štatistiky Róberta Maka.Flashscore

Róbert Pich

Nevysoký útočník sa po desiatich rokoch vracia na slovenské trávniky. Za ten čas hrával hlavne v poľskej Ekstraklase a vyskúšal si tiež 2. Bundesligu či cyperskú ligu. Napriek tomu, že väčšinou podával kvalitné výkony, prekvapivo mu unikala reprezentačná pozvánka. Teraz má pomôcť Trnave ponaháňať Slovan a tiež jej druhý raz v rade zabezpečiť účasť v skupinovej fáze Konferenčnej ligy. S Ďurišom môže byť táto skúsená dvojica veľkým problémom pre všetkých súperov.

Miloš Kratochvíl

Spoľahlivý stredopoliar má byť pre Trnavu výraznou posilou, keďže prichádza z kvalitnej českej ligy, kde bol kapitánom Jablonca. Počas minulého ročníka navyše strelil aj sedem gólov, no už horšie to vyzerá v kolonke žltých kariet, tých nazbieral až pätnásť. Paradoxne bol počas seniorskej kariéry vylúčený len jeden jediný raz a aj to ešte v máji 2021. Kratochvíl skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou už má, pretože sezónu 2016/17 odohral v drese Senice.

Štatistiky Kratochvíla.
Štatistiky Kratochvíla.Flashscore

Ladislav Almási

Ofenzívna sila DAC-u bude vzhľadom na očakávania od Trusu a príchod Almásiho veľkou zbraňou. Ten prichádza do materského klubu na ročné hosťovanie z Ostravy, v ktorej drese strelil počas sezóny 2021/22 v rámci najvyššej českej súťaže až šestnásť presných zásahov a bol tretím najlepším strelcom celej ligy. Naposledy hrával za Osijek v rámci hosťovania. Dunajská Streda má možnosť Almásiho následne kúpiť natrvalo.

Luís dos Santos

Nestáva sa často, aby na slovenské trávniky prišli hráči priamo z kvalitnej portugalskej súťaže, ale Košiciam sa niečo také podarilo. Do ich tímu pribudol ofenzívny futbalista, ktorý doposiaľ patril Boaviste. V portskom tíme si zahral aj s Róbertom Boženíkom, ten prestupu takisto pomohol. Dos Santos je veľmi dobre technicky vybaveným hráčom a silným v súbojoch jeden na jedného. Pre ofenzívu Košíc by mal byť veľkým prínosom.

Dávid Šípoš

Po troch rokoch v Českých Budějoviciach sa na Slovensko vracia stále iba 25-ročný brankár. V minulom ročníku bol jednotkou českého tímu, odchytal 27 stretnutí a pomohol mu k záchrane v najvyššej súťaži. Do Košíc prichádza ako potenciálna nová jednotka, chrbát mu bude kryť Teplan. Z východu republiky sa tak porúčali skúsený Figueiredo aj tiež Valach.

Jakub Holúbek

Trenčín síce počas leta prišiel o viaceré opory, ale do jeho tímu sa vrátil skúsený odchovanec klubu. Holúbek spod hradu Matúša Čáka odišiel v roku 2016, najskôr pôsobil v Žiline a od sezóny 2019/20 bol súčasťou poľského celku Piast Gliwice. V mladom tíme trénera Stolicu bude patriť medzi lídrov na ihrisku aj v kabíne. Na ľavej strane obrany nahradí Kozlovského.

Libor Holík

Aj keď odchod Koštrnu fanúšikov Trnavy určite zabolel, tak minimálne z futbalového hľadiska prišla veľmi dobrá náhrada. Holík má stále iba 26 rokov, napriek tomu disponuje bohatými skúsenosťami z českej najvyššej ligy či európskych pohárových súťaží. V rámci predkôl aj skupinovej fázy Ligy majstrov, Európskej ligy a Konferenčnej ligy odohral za Slaviu, Jablonec a Plzeň celkovo 31 stretnutí, ďalších vyše 150 nazbieral v českej lige.

Július Szöke

Na Slovensku dieru do sveta neurobil a v roku 2016 odišiel do zahraničia. Cesta rodáka z Hnúšte viedla v marci 2016 z Podbrezovej do kazašskej Karagandy, v januári 2018 zase do bieloruského Soligorsku, s ktorým získal dva tituly, vyhral národný pohár i domáci superpohár. Január 2022 priniesol presun do izraelského Kirjatu Šmona. V júli 2022 si to namieril na Cyprus do Arisu Limassol, s ktorým takisto ovládol ligu a superpohár. S týmto tímom si zahral aj skupinovú fázu Európskej ligy. Slovan v ňom získava kvalitu aj skúsenosti do stredu poľa.

Kayode Saliman

Podbrezová zažila veľmi zaujímavé leto, počas ktorého odišli viaceré opory tímu, ale nahradili ich noví hráči. Na pravom kraji donedávna žiaril Kováčik, lenže ten sa vybral do talianskeho Coma za Fabregasom a inými legendami. Nahradiť ho nebude jednoduchá úloha, pokúsi sa o to mladý nevysoký futbalista z Nigérie. Saliman disponuje rýchlosťou, technikou, dynamikou a je nebezpečný z pohľadu asistencií aj gólov. Niečo naznačil v minulej sezóne, ktorú strávil v tíme Zvijezda 09 v Bosne.