Trenčianska kapitola sa končí, Kozlovský mieri do Poľska: Som pyšný, neviem sa dočkať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčianska kapitola sa končí, Kozlovský mieri do Poľska: Som pyšný, neviem sa dočkať

Kozlovský si vyskúša novú výzvu.
Kozlovský si vyskúša novú výzvu.Profimedia
Slovenský futbalista Samuel Kozlovský prestúpil z AS Trenčín do poľského klubu Widzew Lodž. Dvadsaťštyriročný ľavý obranca podpísal s účastníkom Ekstraklasy dvojročnú zmluvu s ročnou opciou. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Kozlovský počas tretej sezóny v Trenčíne prežil azda najlepší rok v seniorskom futbale. Stal sa pravidelným hráčom základnej zostavy, v poslednom ročníku Niké ligy odohral 31 duelov a zaznamenal tri góly. Odmenou sa bývalému mládežníckemu reprezentantovi stal prvý zahraničný angažmán v tíme štvornásobného poľského šampióna Widzew Lodž

"Poľská liga je veľmi kvalitná, hrá sa tu ofenzívny futbal, čo mi vyhovuje. Ľudia v Ekstraklase chodia na futbal vo veľkých číslach a už teraz sa teším na atmosféru. Som pyšný na to, že budem obliekať dres tradičného klubu, ktorým je Widzew," uviedol Kozlovský v tlačovej správe a dodal:

"Lodž je známy aj tým, že má perfektných fanúšikov, ktorých sa už teraz neviem dočkať. Bude to pre mňa niečo nové, keďže som v zahraničnom klube ešte nehral."

V tíme pôsobí aj jeho krajan a brankár Ivan Krajčírik. "Po anglicky viem dobre a v tíme mám aj slovenského spoluhráča, takže som vcelku pokojný,“ dodal s úsmevom rodák z Bratislavy. 

Za prestupom Kozlovského stojí skúsený licencovaný agent FIFA Andrej Augustín, ktorý rovnako sprocesoval prestup Martina Valjenta do prvoligového klubu RCD Malorka, či Martina Koscelníka do Rapidu Viedeň a holandského NAC Breda.

"Všetko sa to udialo prakticky veľmi rýchlo. Na konci minulého týždňa sme evidovali záujem. Cez víkend prišla konkrétna ponuka a rovnako bez zdĺhavých jednaní prišlo k dohode aj medzi klubmi a samotným hráčom. Počas pondelka už Samo mieril do Poľska," vravel Augustín.

"Vďaka za tento prestup rozhodne patrí aj Trenčínu. Nielen za to, že akceptoval ponuku, ale aj za obdobie, v ktorom sa Samo stal jedným z najlepších ľavých bekov v lige. Tento prestup vnímame ako veľký posun vpred, je to pre nás ďalšia výzva,“ konštatoval agent. 

Kozlovský prišiel pod Hrad Matúša Čáka v lete 2021 z druholigovej Petržalky. V premiérovej sezóne si na svoju šancu musel počkať až do nadstavbovej časti. Odvtedy bol pravidelným hráčom základnej zostavy. V drese AS si vo všetkých súťažiach pripísal 74 zápasov. Strelil v nich päť gólov ku ktorým pridal šesť asistencií.