Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín mal proti Galatasarayu aj pozitívne momenty, inkasoval štyri góly

Galatasaray potvrdil pozíciu favorita.
Galatasaray potvrdil pozíciu favorita.AFP
Futbalisti AS Trenčín prehrali vo štvrtkovom prípravnom zápase v rakúskom Linzi proti tureckému Galatasarayu 1:4.

Galatasaray - Trenčín 4:1

Turecký favorit bol od úvodu jasne lepším tímom a ukázal, aký kvalitatívny rozdiel je medzi týmito dvomi celkami. Skóre mohol otvoriť už Mertens, ale z hranice päťky ešte veľmi prekvapivo minul bránu. V siedmej minúte však po strate lopty v defenzíve Trenčína zobral všetko na seba Derrick Köhn, aby po krásnom sóle napol sieť.

Mladý brankár Sláviček mal plné ruky práce hlavne po nádhernom voleji Ziyecha, ktorý dostal pred pokutové územie center z priameho kopu a mieril k žrdi. Ojedinelú akciu Trenčína potiahol Sunday, jeho pokus musel riešiť mladý gólman Yılmaz.

Galatasary zvýšil vedenie po ďalšej chybe v defenzíve, tú potrestal Hakim Ziyech. V závere úvodného dejstva mali možnosti aj Emeka a Uchegbu, obaja boli adresátmi niekoľkých centrov a po dvoch aj zakončili medzi tri žrde, no bez výraznejšieho úspechu. V 45. minúte Kmeť po brejku aj napol sieť, no z ofsajdu.

Na začiatku druhého polčasu sa krásnou strelou z diaľky pod brvno presadil Dries Mertens, štvrtý zásah pridal Michy Batshuayi. Po prestriedaní však Trenčín vyrovnal hru, o čom svedčí aj pomer striel. Čestný zásah slovenského tímu zaznamenal Emmanuel Uchegbu. Pre Galatasaray to bola prvá výhra v príprave, zatiaľ čo zverenci trénera Stolicu na ňu stále čakajú.