Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín oznámil meno nového trénera, do klubu sa vracia Galád

Aktualizované
Galád sa vracia do známeho prostredia.
Galád sa vracia do známeho prostredia.TASR - Radovan Stoklasa
Účastníka Niké ligy AS Trenčín povedie tréner Ivan Galád (61), ktorý na lavičke nahradil odvolaného Iliju Stolicu (46). Klub to oznámil na svojom webe. V mužstve by mal pôsobiť do konca sezóny.

Galád má skúsenosti z ligového pôsobenia na lavičkách v Nitre, Ružomberku, Zlatých Moravciach i Trenčíne. Neprichádza tak do neznámeho prostredia. Naposledy v Trenčíne pôsobil ako konzultant trénera Juraja Ančica v sezóne 2021/2022. Okrem toho viedol mužstvo ešte v druholigovom ročníku 2008/2009 a na konci sezóny 2018/2019 vybojoval s AS v baráži záchranu v najvyššej súťaži. V pozícii hlavného trénera sedel aj na lavičke reprezentačnej dvadsaťjednotky.

Stolicovi zlomili väz neuspokojivé výsledky tímu v úvodných deviatich kolách najvyššej slovenskej súťaže. Zo spomínaného počtu zápasov sa tímu spod hradu Matúša Čáka podarilo vyťažiť iba sedem bodov, ktoré sú výsledkom jednej výhry a štyroch remíz i prehier. Trenčania sa z triumfu tešili len v druhom kole, keď 3. augusta doma zdolali Košice 2:0.

Galád počas pôsobenia v Zlatých Moravciach.
Galád počas pôsobenia v Zlatých Moravciach.TASR - Henrich Mišovič

"V prvom rade sa chceme poďakovať trénerovi Stolicovi za odvedenú prácu. Jeho pôsobenie v AS Trenčín vnímame v oveľa širších súvislostiach ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Napriek pomerne krátkemu časovému obdobiu zanechal v našom klube výraznú stopu. V určitom období nastal pod jeho vedením viditeľný výkonnostný rast. Rozhodnutie o ukončení spolupráce sa nerodilo ľahko, no dnes sme cítili, že mužstvo potrebuje nový impulz. Trénerovi Stolicovi ešte raz ďakujeme za všetok čas, ktorý venoval futbalu v Trenčíne. Prajeme mu veľa šťastia v ďalšej práci," povedal v pondelok generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

"Čaká ma náročná úloha, ale prijal som ju s radosťou. Tím sa výsledkovo trápil a budem sa snažiť, aby sa môj príchod prejavil práve v tejto stránke. Verím, že spolu s mojimi asistentmi vytvoríme mladý progresívny tím. Prostredie som tu našiel nádherné a veľa to pre mňa znamená," vyjadril Galád po nástupe do funkcie.