Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín sa delil s Duklou, Podbrezová deklasovala Skalicu. Slovan otočil proti Košiciam

Aktualizované
Slovan v Niké lige stále nestratil ani bod.
Slovan v Niké lige stále nestratil ani bod.TASR
Futbalisti Podbrezovej deklasovali v sobotnom programe 4. kola Niké ligy Skalicu 7:1 a zaknihovali prvé víťazstvo v sezóne. Slovan otočil skóre proti Košiciam a Dunajská Streda uspela v Michalovciach. Sobotu uzavrela remíza na skalickom Letňáku, kde v azyle Trenčín hostil Banskú Bystricu.

Michalovce - Dunajská Streda 0:3

Dunajská Streda mala od úvodu viac z hry. Nebezpečne zakončoval Kačaraba, takisto strelou z diaľky aj Herc. Do vedenia sa hostia dostali po polhodine hry, keď Žofčák zahral rukou vo vlastnej šestnástke a nariadený pokutový kop premenil Milan Dimun.

Penaltu chceli aj Michalovce, ktoré reklamovali rovnako ruku v podaní ich bývalého hráča Méndeza, ale ten vo svojom jubilejnom 100. zápase v Niké lige nebol negatívnym hrdinom DAC-u. Po zmene strán síce Matej Trusa najskôr spred prázdnej brány opečiatkoval tyč, zakrátko sa už tešil.

Yapi mu posadil presný pas na hlavu a útočník Dunajskej Stredy mieril ideálne. V závere konečný výsledok stanovil Damir Redžič a hosťom sa na Žitný ostrov odchádzalo s dobrým pocitom. V tabuľke sú naďalej na druhom mieste. Historicky zápis zaznamenal Levente Bösze. V 15 rokoch a 181 dňoch sa stal najmladším hráčom v Niké lige.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Podbrezová - Skalica 7:1

Podbrezová aj Skalica hrali o svoje prvé víťazstvo, nakoniec ho vybojovali domáci hráči, ktorí boli prakticky celý čas lepším tímom a nebyť brankára Junasa, tak mohlo byť konečné skóre ešte vyššie. Železiari sa dostávali do šancí, tie postupne začali aj premieňať.

Na úvod si ale smolu vybral Talakov, pretože v samostatnom úniku minul bránu, vzápätí hlavičkoval do siete z ofsajdu a nakoniec z päťky prestrelil brvno. Prázdnu časť brány netrafil ani Sanusi. V 27. minúte sa už Podbrezová tešila. Yirajang prihral na hranicu šestnástky a Roland Galčík z prvej strelou k žrdi otvoril skóre.

Aktívny Alasana Yirajang túžil po prvom presnom zásahu, nedočkal sa ani vtedy, keď bol úplne osamotený na päťke, keďže výborne reagoval Junas. V 45. minúte sa nakoniec tešil. Po centri z rohu ho trafila hlavička Oravca a krídelník hrací predmet dotlačil za čiaru.

Počas dlhého nadstaveného času navyše dostal veľa priestoru vo veľkom vápne Galčík a využil to na svoj druhý gól v stretnutí. Viac ako raz sa naposledy presadil v máji 2022. Ridwan Sanusi po presnom pase za obranu a krásnej kľučke skóroval už štvrtý raz. 

Skalica síce pokazila Dankovi čisté konto, keďže po faule Štefánika premenil pokutový kop Ján Vlasko, lenže v závere prišli ešte tri domáce góly. Daniel Smékal proti bývalému zamestnávateľovi ťažil z presnej prihrávky Sanusiho a dva razy sa presadil striedajúci Peter Juritka.

Podbrezovčania tak razom poskočili na štvrté miesto a spoločne so Slovanom aj DAC-om majú najlepšiu ofenzívu v lige. Tréner Cifranič ukončil dlhú sériu 23 duelov bez prehry v najvyššej súťaži. Skalica zaknihovala najvyššiu prehru medzi elitou a inkasovala už celkovo osem gólov, čo je najviac.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan Bratislava - Košice 2:1

Košice mali veľmi dobrý úvod zápasu, pretože sa dostali do vedenia. Žan Medved v úniku obišiel Trnovského, ktorý ho fauloval, a tak hostia získali pokutový kop. Ten slovinský útočník premenil, takže sa postaral už o svoj piaty gól v tejto sezóne Niké ligy, vďaka čomu si upevnil prvú priečku medzi strelcami.

Vedenie mohol zvýšiť Kružliak, v poslednej chvíli jeho zakončenie zblízka zablokoval Voet. Trnovský zas vytiahol skvelý zákrok pri pokus Niarchosa a gólman Slovana bol hrdinom tiež po chybe Savvidisa, kedy v dvojitej príležitosti vychytal ako Medveda, tak Niarchosa.

Na druhej strane musel Šípoš vytesniť strelu Szökeho. Na druhý polčas prišli z lavičky Strelec aj Tolič, čo sa ukázalo ako kľúčové. Druhý menovaný vytvoril šancu pre Marcelliho, mladík našiel iba Šípoša, ale následne práve Tolič centroval z rohového kopu a Dávid Strelec hlavičkou od žrde vyrovnal.

Slovan nakoniec dokázal skóre otočiť a ostáva bez straty bodu na prvom mieste tabuľky. Centrovanú loptu sklepol Voet tak, že Tigran Barseghjan sa do streleckej listiny zapísal aj v treťom strentutí nového ligového ročníka. Košice napriek dobrému výkonu nenadviazali na predošlú výhru proti Podbrezovej.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Banská Bystrica 2:2

Po opatrnom úvode prevzali iniciatívu hráči Trenčína, ale zlyhávali v koncovke. Najskôr Sunday neprepálil hradbu tiel na bránkovej čiare a následne Emeka hlavičkoval zblízka nad. Platilo tak staré známe nedáš-dostaneš, pretože odpoveď bola blesková a gólová. Záhumenský zľava odcentroval a na bližšej žrdi sa ocitol Malec, ktorý otvoril skóre zápasu – 0:1.

Banskobystričania sa dostali v tej chvíli k prvému zakončeniu na bránu „domácich“. Z minima vyťažili maximum. Dukla ožila a zakrátko mohol navýšiť jej skóre Záhumenský, ale trafil Stojsavleviča, ktorý zachránil brankára Slávička. Pred svojím pokutovým územím už tradične pozorne bránili hráči Banskej Bystrice, a tak to Uchegbu zobral na seba a exportne, najmä nechytateľne, vyrovnal v 32. minúte na 1:1.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

O tri minúty mohol Trenčín prvýkrát viesť, ale Gajdoš zoči-voči Rehákovi zlyhal. Gólová prestrelka pokračovala aj po zmene strán. Znova sa ozývali Emeka s Uchegbom, ale neúspešne. V 55. minúte pálil spoza Gajdoš, no nebol presný. Všetko si vynahradil o štyri minúty neskôr, keď zvnútra zasekol protihráča a po zemi prekonal Reháka - 2:1. Až v záverečnej desaťminútovke Bystrica vyrovnala vďaka Slebodníkovi, ktorý potrestal zaváhanie Slávička - 2:2. Ten mužstvo podržal v nadstavenom čase pri tutovke Hanesa.