Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín zdolal DAC a vedie ligu, otočka Skalice

Flashscore
Aktualizované
Hráči Trenčína prežívajú výborný úvod ročníka.
Hráči Trenčína prežívajú výborný úvod ročníka.TASR
Šieste kolo Niké ligy pokračuje v sobotu tromi duelmi. V tom prvom, hranom o 15:30, privítali futbalisti nováčika z Košíc úspešného barážistu zo Zlatých Moraviec. Vo zvyšných dvoch od 18tej zabral naplno Trenčín a Skalica doma otáčala skóre proti Michalovciam.

Trenčín - Dunajská Streda 1:0

Trenčania si pripísal štvrtý triumf v sezóne a s trinástimi bodmi sú na čele neúplnej tabuľky. DAC je s ôsmimi bodmi piaty. Pre mužstvo zo Žitného ostrova to bola druhá prehra v rade. Hostia hrali už od 22. minúty oslabení, keď dostal červenú kartu Risvanis. Domáci v presilovke tlačili a vypracovali si niekoľko šancí na skórovanie, ale ujal sa až pokus Gajdoša, ktorý ich poslal do vedenia v 69. minúte. V 83. išiel predčasne pod sprchy aj domáci Ibrahim, ale Trenčín si už víťazstvo postrážil. Dunajská mala za celý zápas len jednu strelu a aj tú mimo tri žrde.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Skalica - Michalovce 2:1

Pre Skalicu to bolo druhé víťazstvo v sezóne, po ktorom majú na konte sedem bodov. Michalovčania na prvý triumf naďalej čakajú a na konte majú iba bod za bezgólovú remízu v prvom kole. Jednu negatívnu bilanciu pretrhli, keď sa im podarilo skórovať. Zemplínčania nastúpili s cieľom ukončiť čakanie na prvé víťazstvo. V siedmej minúte ich mohol po dlhom výkope brankára Száraza poslať do vedenia Jánošík, ale v sľubnej príležitosti netrafil Lukschovu bránu.

Pohľad na súboj cez štatistiku
Pohľad na súboj cez štatistikuFlashscore

Hostia sa v 37. minúte dočkali prvého gólu v sezóne, keď sa krížnou strelou zo šestnástky presadil Pavúk. Z nádejného stavu napokon nevyťažili ani bod. Krátko po zmene strán sa strelou spoza pokutového územia presadil Matejov a v 65. minúte sa Vlasko dostal k pokutovému kopu po faule na Yaa. Száraz na jeho prudkú strelu nedosiahol. Domáci umne bránili tesný náskok, ktorý mohol v nadstavenom čase navýšiť Sobczyk, no neuspel.

Košice - Zlaté Moravce 1:0

Duel sa začal za náročných podmienok, keď v metropole východu husto pršalo. Postupný koniec dažďa so záverom druhej desaťminútovky akoby avizoval aj zvýšený ruch na hracej ploche. Brenkus vypálil zo strednej vzdialenosti, Kira musel vyrážať. Na druhej strane Faško po zemi nechal vyniknúť Slávika, z dorážky pálil do obrancu Medved. Z následného rohu minul hlavou nikým nechránený Šindelář, vo veľmi podobnej pozícii sa ocitol aj jeho kolega zo srdca obrany Krivák. 

Košice sa dostávali do tempa, skórovať mohol po Fabišovom vrátení lopty do ohňa slovinský zakončovateľ v službách nováčika, avšak akrobatickým pokusom prestrelil. Bola to až 27. minúta, ktorá odkliala smolu východniarov na domácej pôde. Prvý gól pred vlastnými divákmi po postupe do najvyššej súťaže strelil Greššák, pochvalu si zaslúži po akcii zľava a finálnom centri Turčák. Pred prestávkou ešte zvýšil pulz lavičkám Mondek, v páde nemal šancu presnejšie zamieriť.

Krivákova šanca po rohovom kope.
Krivákova šanca po rohovom kope.FC Košice/Šimon Pavlišin

Po zmene strán Košice akoby prestali hrať, no mali šťastie, že ich laxnosť nepotrestal Gono, Duga či Brenkus. Naopak, víťaznú poistku odmietli Vasiľ s Medvedom, neskôr až príliš kľučkujúci Liener, ktorý pôvodne nebol ani na zápasovej súpiske. V záverečnej desaťminútovke sa domácim zranila stopérska opora Krivák. Vyzerá to na problémy s kolenom, v akcii boli nosidlá, pričom to pokojne môže byť aj stopka pre zvyšok jesennej časti. 

V každom prípade Zlaté Moravce nevyrovnali, čo znamená, že po šiestich kolách majú na konte jediný bod. Košičania sa posúvajú po výhre v tabuľke vyššie, keď zaznamenali druhý triumf v rade, čo značí sedem bodov v pelotóne Niké ligy.