Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Skuhravý sa vracia do Niké ligy. Prekvapivo zasadne na lavičku Košíc

Tréner Skuhravý sa stal novým lodivodom Košíc.
Tréner Skuhravý sa stal novým lodivodom Košíc.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Český tréner Roman Skuhravý (49) sa vracia do Niké ligy. Po prekvapivom letnom konci v Podbrezovej sa stal hlavným trénerom FC Košice, kde nahradil Gergelyho Geriho (47).

Košice sa aktuálne nachádzajú na desiatom mieste tabuľky. Po pomerne dobrom úvode sezóny nedokázali na tieto výkony nadviazať, a tak sa rozhodli pre zmenu. Tím z východného Slovenska vyhral zatiaľ iba jedno stretnutie a to proti Podbrezovej, kde Skuhravý naposledy pôsobil.

"Nový kormidelník žlto-modrých sa ujme funkcie okamžite a mužstvo bude viesť už v stredajšom súboji Slovnaft cupu v Stropkove. Dohoda s Romanom Skuhravým znie do konca tejto sezóny. Do realizačného tímu pribudne jedna nová tvár," informujú Košičania. Novou tvárou je syn trénera Skuhravého, Dávid do pozície kondičného trénera.

"Predstavenstvo FC Košice na utorňajšom zasadnutí rozhodlo o okamžitom odvolaní Gergelyho Geriho z pozície hlavného trénera FC Košice. Dôvodom tohto kroku sú neuspokojivé výsledky v uplynulých ôsmich kolách Niké ligy," vyjadril sa prezident FC Košice Dušan Trnka.

K svojmu návratu do Niké ligy sa vyjadril aj samotný Skuhravý. "V prvom rade by som chcel povedať, že napriek tomu, že uplynulé dva dni boli veľmi hektické, o tejto ponuke som dostatočne dlho premýšľal. Množstvo atribútov však rozhodlo, že som ju napokon akceptoval. Samozrejme, som rád, že som dostal od vedenia klubu dôveru a som za ňu vďačný. Teraz je ale všetko tak časovo náročné, že v hlave mám iba stredajší zápas Slovnaft cupu v Stropkove. To je teraz pre mňa alfa a omega, takže nie je čas strácať čas," nechal sa počuť.

Zhruba tri týždne pred štartom sezóny Skuhravý na vlastnú žiadosť nečakane odstúpil z funkcie kouč Podbrezovej. Český kouč prišiel na Horehronie lete 2021 a hneď vo svojej prvej sezóne doviedol klub k postupu z druhej najvyššej súťaže do Niké ligy, okamžite nasledovalo úspešné počínanie si v prvej šestke.

Štvrté miesto z ročníka 2022/23 je najlepším umiestnením v histórii klubu. V ďalšej sezóne 2023/24 sa železiari umiestnili na šiesej priečke a dokráčali až do semifinále Slovenského pohára. Skuhravý bol hlavným trénerom Podbrezovej v 109 súťažných zápasoch.